19.05.05, 10:58
Czy w naszym miecie jest nudno? Szukalem imprez plenerowych i nic nie
znalazlem. Jak byly dni Legnicy i wielki zjazd to bylo wesolo. Legnica zyla
tak jak powinna.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: nuda 19.05.05, 13:38
      Wcale nie jest nudno, rozejrzyj się wokoło.
      • konim691 Re: nuda 19.05.05, 20:11
        Np.gdzie?Popieram,ze w Legnicy jest nudno,zwlaszcza dla mlodych ludzikow...pozdr
        • sloggi Re: nuda 20.05.05, 23:17
          To chyba zależy od młodych aby coś się działo?
          • olus_stad Re: nuda 20.05.05, 23:42
            Racja, przeciez nie powierzysz organizowania imprezy dla ludzi mlodych 'staruchom'. Nie wiesz, ze najlepsze imprezy typu Juwenalia czy Ekonomalia organizuja studenci i tylko wtedy sa wykurw, bo studenci dla siebie je organizuja.
            • sloggi Re: nuda 20.05.05, 23:54
              Dokładnie tak.
              Najłatwiej wziąć dupę w troki i uciec do Wrocka lub innej "metropolii".
              Trudniej jest być ambitnym i zrobić coś u siebie.
    • olus_stad Re: nuda 20.05.05, 14:51
      Heh...no jak to skomentowac? Z marszu podam dwa przyklady na 'nie':

-jak czesto przejezdzam Pilsudskiego na wysokosci kladki przy ulicy Galaktycznej sa czesto gesto wywieszone banery z reklamami roznych imprez. Najczestszym organizatorem jest OSiR, tak wynika z moich obserwacji. Czyli cos sie dzieje.

-dzisiaj na zajeciach na mojej uczelni doktor z ktorym mam cwiczenia wspomnial, ze pojechal do Legnicy na spektakl w Teatrze jak rowniez na spotkaniu wspominkowym o Janie Pawle II z waznymi osobistosciami (nazwisk niestety nie spamietalem), po co jechal te 70 kilometrow (w jedna strone)?
      • goska35 Re: nuda 20.05.05, 22:56
        Popieram Olka - jak się chce to się imprezę dla siebie znajdzie :)
        - jest teatr (Szaweł, Portowa opowieść, Made in Poland)
        - w "Modjeskiej" 11.05. był świetny koncert Koncert Johna "Bradway" Tuckera i
        Leszka Cichońskiego
        - imprezy OSiR-owskie - bardzo częste, aczkolwiek z zasady sportowe :)
        - w galerii - wystawa srebra - konkurs
        - w Muzeum wystawa obrazów J. Dudy-Gracza
        To tylko to co mi się przypomniało z ostatniego miesiąca - częściowo byłam, nie
        wszędzie, przyznaję bez bicia :)

A przed nami Legnica Cantat - w ubiegłym roku był świetny koncert na
        zakończenie imprezy, ciekawe czy w tym roku też coś takiego planowane jest?...
        bo nie doczytałam się jeszcze :)

A przecież już niedługo czerwiec i znowu Dni Legnicy, Turniej kowali, Spływ na
        bele czym....

PS. Olek - gościem zaproszonym na tym spotkaniu, na które się wybierał Twój
        doktor był biskup Pieronek - spotkanie odbyło się w rocznicę urodzin Jana Pawła
        II - w teatrze :) Aha, i muzyk przygrywał na fortepianie tzn. taki mini koncert
        chopinowski to był. Tak mi się przynajmniej wydaje :)

Pozdrawiam cieplutko, chociaż ogrzewanie wyłaczone i nogi mi zmarzły :)
        -
        • olus_stad Re: nuda 20.05.05, 23:10
          Na Tuckerze bylem rok albo dwa lata temu, koncert byl w Akademii Rycerskiej i naprawde swietny klimat byl, bo to bluesowe zaduszki byly!! Zaluje, ze nie wiedzialem wczesniej o jego wystepie, na pewno bym sie wybral. Nawiasem mowiac to do dzis trzymam bilet z koncertu z jego autografem:)

Wlasnie!! Biskup Pieronek byl! Nie moglem sobie przypomniec! Dzieki Gosiu:) Oczywiscie mini koncert chopinowski tez byl, o czym ow doktor wspomnial a ja zapomnialem.

Co do Splywu Na Bele Czym to bralem kiedys w tym udzial. Splywalismy na ringu bokserskim:) Zajelismy czwarte, niepremiowane miejsce. Wygral naprawde swietnie zrobiony okret piracki. To byl rok 2001 chyba.

Procz pokazu srebra byl chyba w Legnicy rowniez pokaz bizuterii z bursztynu, bodajze w tamtym roku i chyba miala byc powtorka w tym, ale nie wiem do konca.

Czyli nie jest tak zle czy jest?
          • goska35 Re: nuda 20.05.05, 23:47
            Nie jest tak źle, tylko trzeba chcieć :)
            • olus_stad Re: nuda 20.05.05, 23:52
              Podaje za Wikipedia -> pl.wikipedia.org/wiki/Legnica :

Kultura

Do najważniejszych imprez o zasięgu międzynarodowym należą:
              Międzynarodowa Wystawa "Satyrykon",
              Międzynarodowy Przegląd Form Złotniczych - Srebro,
              Europejskie Spotkania Mniejszości Narodowych i Etnicznych "Pod Kyczerą" (pierwsze edycje pod nazwą "Europa bez granic"),
              Warsztaty filmu animowanego - Letnia Akademia Filmowa,
              legnickie wieczory organowe.

Charakter ogólnopolski mają zaś takie oto wydarzenia, jak:
              Legnica Cantat - ogólnopolski turniej chórów, organizowany każdego roku w maju. Konkursowi towarzyszą liczne imprezy, w tym ogólnopolskie seminarium dla dyrygentów chórów i koncerty plenerowe. Każdorazowo wydawany jest plakat, który ma wyraźną wartość artystyczną. Autorami "kantatowych" plakatów byli m.in. Romuald Socha, Zygmunt Januszewski, Jan Młodożeniec, Rafał Olbiński czy Wojciech Siudmak.
              Conversatorium organowe - festiwal o unikatowym w skali kraju charakterze, prezentujący najnowszą muzykę organową.
              Ogólnopolski Przegląd Malarstwa Młodych - Promocje, którego organizatorem jest Galeria Sztuki.
              Ogólnopolski Festiwal Piosenki Ekologicznej "Ekopiosenka" - organizator Młodzieżowe Centrum Kultury.
              Ogólnopolski Konkurs Skrzypcowy "Młody Paganini" (od 2003r.).

No troche tego jest, wiec nie jest zle:)
              • goska35 Re: nuda 20.05.05, 23:57
                :)
                A ja też dopiero teraz doczytałam, że swekowi chodziło o imprezy plenerowe....
                Cóz, trudno w "taką" pogodę jaka panowała przez ostatnie tygodnie jakąkolwiek
                plenerówkę zorganizowac.... nie chciałoby mi się marznąc, niestety.
                • olus_stad Re: nuda 21.05.05, 00:02
                  Nooo...s my go od czci i wiary osadzilismy;) No coz, sezon na plenerowki dopiero sie zaczal. Pamietam jak w tamtym roku na dlugi majowy weekend w Legnicy byl cykl imprez zwiazanych z UE, fajnie wtedy bylo!! Oby bylo podobnie albo lepiej!
                  • goska35 Re: nuda 21.05.05, 00:07
                    Zapewne będzie podobnie, czy lepiej to się zobaczy. A czy ktoś ma pojęcie jakie
                    zespoły wystąpią na Dniach Legnicy, szczególnie na "Ciepełku" mnie interesuje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka