Dodaj do ulubionych

Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu

11.01.06, 12:36
Czy ktoras z was chodzi do ginekologa-Hercunia?? Jestem teraz w ciazy i nie
wiem czy to dobry lekarz czy moze lepiej isc do innego.Moja tesciowa chodzila
do niego i okazalo sie dopiero na sali porodowej ze miala jakies zakarzenie w
czasie ciazy i maly urodzil sie bardzo slabiutki i musial lerzec w
inkubatorze a podobno wyniki wskazywaly na to zatrucie.Nie wiem chcialabym
(zreszta jak kazda mama) zeby moje malenstwo bylo w dobrych rekach.Jak
myslicie gdzie powinnam sie udac?? czy moze jednak zostac u niego??
Obserwuj wątek
    • gosia.tor Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 11.01.06, 14:48
      jeżeli nie jesteś jeszcze zdecydowana to jedż do lubina.do feminy ja rodziłam
      tam dwa lata temu i byłam bardzo zadowolona. lekarze ginekolodzy super
      • milka9911 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 11.01.06, 23:07
        urodzilam troje dzieci.Dwoje prowadzil mi lekarz ze Lwowka Slaskiego a
        najmlodszego syna lekarka z Jeleniej Gory (akurat w tych miejscowosciach
        mieszkalam) ale wiem ze jest bardzo wazne zebys ufala lekarzowi.Teraz masz
        mozliwosc wyboru a nie jak 20 lat temu.Starzy lekarze nie zawsze maja i ufaja
        nowoczesnej aparaturze.Zycze powodzenia .Porod to bolesna ale najpiekniejsza
        chwila w zyciu kobiety.
        • slonko-89 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 12.01.06, 08:53
          Ten Lwowek i Jelenia Gora too troche daleko.A co do lubina to ta ginekolog jest
          w szpitalu?? Wlasnie myslalam nad Lubinem ale jerzeli chodzi o wizyty to teraz
          co miesiac a pozniej juz co raz czesciej musialabym dojerzdzac.A ktoras z was
          byla w szkole rodzenia i wiecie moze czy w legnicy lub lubinie jest cos
          takiego.Jezeli tak to od ktorego tygodnia??
          • doris73 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 12.01.06, 19:49
            Femina jest prywatna. Jeżeli się nastawisz na poród tam, a w razie czego
            będziesz musiała poleżec w szpitalu przed samym porodem to nic z tego, tam nie
            ma patologi. Wszyscy chwalą Feminę, ja też tam miałam rodzić ale się nie udało.
            No i jak się odpukac dziecku coś stanie to chyba wiązą do Legnicy, choć może
            coś się zmieniło.
            • doris73 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 12.01.06, 19:49
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=112&w=20768672&a=21048838
              • slonko-89 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 13.01.06, 12:41
                dziekuje bardzo za link do tamtej stronki bardzo mi sie przydal.dziekuje
    • dizy13 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 16.01.06, 22:36
      hej, ja dr hercunia odradzam. Jak dla mnie jest to lekarz rzeznik, polecam dr
      Paculta, chodzilam do niego w czasie ciazy, ale nie narzucam, ale blagam nie do
      hercunia...
      • slonko-89 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 17.01.06, 15:25
        Chyba faktycznie zmienie ginekologa moze na ta jedrzejczyk tylko czy ona kiedys
        ma chociaz troche czasu bo jak chce sie zarejestrowac to juz nie ma terminu na
        dany miesiac.No ale mimo wszystko musze zmienic bo same negatywy o nim
        przeczytalam a dziecko liczy sie teraz najbardziej i nie bede chodzila do
        goscia rzeznika:) dizy13 dzieki za rade masz racje trzeba go szybko zmienic:)
        • geos Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 08.02.06, 12:53
          Hercunia odradzam!
          Tragedia!
    • sloggi Mam pytanko do kobiet w trakcie porodu???????????? 16.01.06, 22:48
      Ciekawe jak to jest pisac na forum podczas porodu.
      • ggigus pisac to jeszcze 17.01.06, 02:17
        niech pani najpierw poprze, a potem moze sobie troche popisac
        ale pytac o lekarza i myslec o zmianie w czasie porodu?? to jest ciekawe
    • mmarusia Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 17.01.06, 18:02
      hwe,hwe,hwe,w TRAKCIE porodu??
      Slonko,zapewniam Cie,ze w trakcie porodu nie bedziesz w stanie pisac :)

Co do lekarzy,to racje ma Doris,ze z Feminy woza dzieciaczki z problemami do
      Legnicy,bo tu jest odpowiedni sprzet.Nie kombinuj z dojazdami,tu tez sa dobrzy
      lekarze.Ja chodzilam do Janigi i bardzo,bardzo go chwale.Odradzam natomiast
      Jedrzejczykowa-to wredna,kopnieta baba.
      • slonko-89 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 18.01.06, 13:32
        mmarusia a ta janga to gdzie on przyjmuje?? Slyszalam ze jest troche wredna ale
        ze bardzo dobra jako w swoim zawodzie. A fajny ten janiga i czy przyjmuje
        normalnie czy tylko prywatnie??
        • mmarusia dr.Janiga 18.01.06, 19:12
          Slonko,lekarz nie powinien byc "fajny",a kompetentny przede wszystkim.
          Dr.Janiga wg mnie jest wlasnie bardzo dobry w swoim fachu.Chyba nawet jest
          teraz ordynatorem polozniczego w Legnicy.Przyjmuje prywatnie chyba przy NMP.
    • adrasteaa Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 18.01.06, 13:58
      Czy któraś z Pań korzystała z porad doktor Raczkowiak - Sosnowskiej Ewy. Jeśli tak to czy jest godna polecenia i jakie opinie krążą na jej temat
      • slonko-89 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 20.01.06, 19:57
        ale czy ta janiga przyjmuje tylko prywatnie czy mozna tez normalnie??
        • mmarusia Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 21.01.06, 10:26
          Czytaj uwazniej !! To nie jest TA Janiga,lecz TEN Janiga,bo to facet!! Na imie
          ma Wojciech.Przyjmuje raczej tylko prywatnie.
          • slonko-89 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 21.01.06, 14:17
            ok dzieki i sorry post przeczytalam troche dawno i nie pamietalam czy to byl
            mezczyzna czy kobieta
            • iskaska Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 22.01.06, 11:54
              Polecam dra Skarbińskiego. Naprawdę ciążę poprowadził mi bardzo dobrze. Jest
              poza tym "ludzki" i kontaktowy. Oprócz tego zajmuje się patologią ciąży. Warto
              do niego pójść. Wychodzisz z gabinetu i wszystko wiesz.
              • fullcolor Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 24.01.06, 18:48
                Ten Janiga :))) jest o ile się nie mylę p.o. ordynatora. Ja osobiście go nie
                polecam, miałam z nim styczność dwa razy i nie było przyjemnie,ma bardzo
                protekcjonalne podejście do pacjentki. Po za tym mojej koleżance znalazł
                wodoglowie u jej synka, co okazało się pomyłką ( po badaniu w CZD, to podobno
                nie pierwszy przypadek błędnej diagnozy p. Janigi).
                Wybierz sobie kogoś, kto pracuje na oddziale położniczym, np. Czeszejko
                Sochacką, Kowalika.
    • almamag Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 24.01.06, 21:14
      Jeżeli chodzi o lekarzy to nie znam wszystkich legnickich ale mój porod
      odbierała Czeszejko-Sochacka i to była tragedia pominę szczegóły (jak nie
      boisz sie opowieści o cięzkich porodach)dlatego ja odradzam, poza tym to ze
      pracuje na oddziale nic nie znaczy - wogóle nie przejmowala sie dziewczynami
      które wcześniej prowadziła, nie były też "inaczej traktowane" tak że ten
      argument moim zdaniem odpada
      • slonko-89 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 26.01.06, 14:26
        kurcze i dalej nie wiem jaki lekarz-ginekolog bedzie najlepszy dla mnie i dla
        mojego maluszka:(
        • doris73 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 26.01.06, 18:20
          a co to znaczy że lekarz ma się przejmować???? ma wykonywac dobrze swoją pracę
          i tyle, mój poród tez odbierała i było oki, nigdy wcześniej się nie widziałyśmy
          a było bardzo humorystycznie :-) Wiele zależy tez od samych pacjentów:-)

No to slonko napisz do kogo chodzisz jak już się zdecydujesz.
          • slonko-89 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 27.01.06, 13:02
            Ide 17 lutego na wizyte do doktor Jędzrzejczyk. Moze to i wredna baba ale
            przynajmniej zna sie dobrze na tym co robi.JAk bede po wizycie to powiem czy
            bylo tak zle:)
            • mmarusia Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 27.01.06, 22:24
              No to powodzenia u Jedrzejczakowej...

Ja w sumie z blahostka lezalam na patologii.Lezalam i lezalam bez sensu,a w
              domu czekal na mnie 7 letni synek.Przyszedl weekend,poprosilam o przepustke i
              ta glupia baba mi jej nie dala.Prosilam i nic pomimo ,iz nasze dzieci razem
              chodzily do jednej grupy przedszkolnej.Miala mnie kompletnie gdzies i nawet
              mnie nie sluchala.Poszlam z placzem do Janigi i mnie puscil z zaleceniem,ze
              jakby sie cos dzialo nie tak,to mam wrocic.Spedzanie kolejnego weekendu z dala
              od rodziny,zamartwiajac sie o nich napewno nie poprawiloby mojego stanu zdrowia.
    • 13kot13 Re: Mam pytanko do kobiet po lub w trakcie porodu 20.03.06, 23:10
      Hercunia odradzam polecam drGrzegorza Pacułta.Gabinet prywatny ul.Witelona lub
      Kunice ośrodek zdrowia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka