halpa 30.05.06, 18:19 zastanawia mnie dlaczego w głogowie namiętnie wycinane są topole i klony?? czy naprawde mamy za dużo zieleni? a jeśli ktos tak uważa, to czemu nie przycina się starych drzew lecz wycina zdrowe okazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida2 Re: zieleń w głogowie 30.05.06, 18:46 A gdzie konkretnie się wycina? Pomimo wszystko uważam, że Głogów to bardzo zielone miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
halpa Re: zieleń w głogowie 30.05.06, 19:03 osiedle chrobry ,a konkretnie deptak na ziel. rynek i jescze jedno miejsce ,ale cosik nie mogę przypomnieć gdzie ja widziałam powalone drzewa ,ale to blisko tego deptaka Odpowiedz Link Zgłoś
tycjani Re: zieleń w głogowie 30.05.06, 23:08 ale to drzewo powaliła raczej wichura, właśnie przy deptaku prowadzącym do zielonego rynku obaliło dwa drzewa a topole to są takie chwasty drzewne ;))) i na dodatek wiele ludzi ma alergie na nie, powinni sadzić zamiast topoli inne drzewa lub iglaki przepiękny jest tulipanowiec co kwitnie teraz w fosie - cudo Odpowiedz Link Zgłoś
halpa Re: zieleń w głogowie 31.05.06, 09:56 a co do alergii, to nie pomoże wycinanie topoli , ja mam alergie na akacje, trawy , Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: zieleń w głogowie 04.06.06, 12:46 halpa napisał: > ... ja mam alergie na akacje, trawy I ja chyba na to pierwsze też, okropność. Odpowiedz Link Zgłoś
halpa Re: zieleń w głogowie 31.05.06, 09:52 no tak lecz drzewa zaczęto wycinać przed wichurą Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: zieleń w głogowie 31.05.06, 15:25 Nie wiem czym kierowano się wycinając drzewa, ale potwierdzam - wg mnie Głogów to naprawdę jedno z bardziej zielonych miast. Może trza było je wyciąć. Ktoś na pewno mial jakiś powód. Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: zieleń w głogowie 04.06.06, 12:47 Wystarczy, że wyjrzę przez okno... zielono mi :-) Tylko ta pogoda taka okropna aktualnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kihotka Re: zieleń w głogowie 07.06.06, 20:00 Może wycinają topole bo to jedne z najbardziej uciążliwych drzew.Jeśli ktos mieszka w pobliżu takiego skupowiska wie jak uciążliwy jest ten biały puch i to nie tylko dla alergików, jest taki okres, że wszędzie tego pełno, nawet w mieszkaniach. Odpowiedz Link Zgłoś