akalaa 31.08.06, 01:32 Orientuje się ktoś czy któreś z głogowskich przedszkoli prowadzi grupe 4-5 godzinną dla 5-latków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda_271 Re: Przedszkole 31.08.06, 08:23 hmmm ciężka sprawa, wydaje mi się że te przedszkole koło SP 12 na koperniku prowadzi takie grupy ale nie jestem pewna, wiesz tak wogóle to za żadne skarby bym tam dziecka nie oddała wolałabym się zwolnić z pracy, są tam grupy łączone chyba integracyjne, ale to jedyne które mi przychodzi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Przedszkole 31.08.06, 12:43 jagoda_271 napisała: > wiesz tak wogóle to za żadne skarby bym tam dziecka nie oddała Dlaczego? Aż tak źle tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
akalaa Re: Przedszkole 31.08.06, 13:37 >za żadne skarby > bym tam dziecka nie oddała wolałabym się zwolnić z pracy, są tam grupy łączone > chyba integracyjne ^^^^^^^^^^^^ Czy przeraża Cię sama integracja czy coś konkretnego w tym przedszkolu? Odpowiedz Link Zgłoś
halpa Re: Przedszkole 31.08.06, 14:53 moje dziecko chodziło do 20 ,grupy nie są łączona jak np. Promyczku ,dla 6 latków są zajęcia 4 godzinne nieodpłatnie,ale 5 lat. chodzą na cały "etat" , uważam, ze jest to jedno z najlepszych przedszkoli i,gorąco polecam je mamom i dzieciom,mój syn chodził tam od 2 roku życia,otoczony był troskliwa opieką,mógł zostawac w domu z babcią,ale postanowiliśmy z meżem ,że oddamy go do przedszkola i to była dobra decyzja, teraz chodzi do szk,12 i również jesteśmy zadowoleni i on także. nie wiem skąd takie uprzedzenia u Ciebie jagodo do grup integracyjnych? do łączonych niechęć można zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: Przedszkole 04.09.06, 08:58 kierując się wyborem przedszkola często jestesmy uzaleznieni od kryteriów na które nie mamy za bardzo wpływu np. odległość od domu , brak miejsca, itp., Ja swoja córeczkę daje do 19 stki z powodu oczywistego - mam blisko, aczkolwiek od dwóch lat robię poczyniania i uruchamiam wszelkie znajomosci żeby dziecko oddac do jarzebinki z wiadomych wszystkim powodów - wielokrotnie rozmawiałam z pania dyrektor ale sama mam za małe szanse - mówi się trudno moze byc 19 stka natomiast w tym przedszkolu o którym rozmawiamy (obok 12 stki) pracuje moja sasiadka (p. Róża) i zastrzegła mi - wszędzie tylko nie tam mi to wystarczyło (sorki ale nie czuję się upowazniona do wyjawniania wszelakich tajemniec) Odpowiedz Link Zgłoś
glory77 Re: Przedszkole 04.09.06, 11:47 jagoda_271 napisała: > od dwóch lat robię poczyniania i uruchamiam wszelkie znajomosci żeby dziecko > oddac do jarzebinki z wiadomych wszystkim powodów ???? A jakież to są powody???? Chyba jednak nie wszystkim sa wiadome... Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: Przedszkole 04.09.06, 09:01 aha jeszcze chicałabym dodac że moja mama tez jest przedszkolanką - pracowała w 1 dynce i za żadne skarby nie zgodziłaby sie abym oddała tam córke pozdrawiam wszystkie niezdecydowane mamusie :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Przedszkole 04.09.06, 22:13 Jagoda, czyli z tego co piszesz - wszyscy powinni oddać dzieci do "jarzębinek" - bo inne przedszkola są beee..?????? Napisz choć kilka powodów dlaczego nie te inne przedszkola, niekoniecznie wskazując dokładnie dane przedszkole. Poza tym z doświadczenia wiem, że ile osób tyle opinii i to co komuś nie pasi, drugiemu może być w sam raz. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
halpa Re: Przedszkole 04.09.06, 22:44 > natomiast w tym przedszkolu o którym rozmawiamy (obok 12 stki) pracuje moja > sasiadka (p. Róża) i zastrzegła mi - wszędzie tylko nie tam mi to wystarczyło > (sorki ale nie czuję się upowazniona do wyjawniania wszelakich tajemniec) p.Róża bywała u nas na zastępstwach ,miła osoba,dziwi mnie ,że tak mówi o miejscu, w którym pracuje i ciekawe jakie mroczne tajemnice mają panie przedszkolanki , w każdym razie mój syn miał dwie super wychowawczynie, teraz młody zaczyna nauke w 3 klasie i nie widzę po nim ,aby przeszłość przedszkola nie ciągnęła się za nim, ciekawym zjawiskiem natomiast jest jarzębinka czy dlatego,że to przedszkole jest prywatne to cieszy się dobrą opinią? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: Przedszkole 05.09.06, 07:50 nie powiedziałam że kazde dziecko musi chodzić do jarzebinki to jakiś absurd !!! poprostu ja osobiście tam byłam i mam porówniania jak gdzie jest Jeżeli któras mamusia chce oddac swoją pociechę do przedszkola to warto jest pochodzic , poogladac sale, pomoce dydaktyczne, z jakich książek dzieci korzystają poznać panie przedszkolanki, ja tak zrobiłam i swoje wiem każda ma swoje zdanie nt przedszkól - ja swoje wyraziłam Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Przedszkole 05.09.06, 13:03 Wiem, że to absurd, żeby wszystkie dzieci chodziły do jednego przedszkola, ale tak wywnioskowalam z Twoich postow. Mnie akurat ten temat nie dotyczy, bo jesteśmy na etapie złobka i to nie w Głogowie, tylko we Wroclawiu. Ale no własnie - bylo sobie forum dla rodziców szukających złobka i tam każdy się dzielił konkretnymi spostrzezeniami: Hubska - tak, bo....; nie, bo....; Krowia tak, bo..., nie, bo.... Po prostu wydalo mi się, że gdybyś napisała kilka swoich konkretnych spostrzeżeń (bo wygląda na to, że dużo wiesz) - pomoglabyć dużo innym Mamom. A tak - to i tak są zdane na to co widzą na pierwszy rzut oka. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: Przedszkole 05.09.06, 13:35 ok moje zdanie nt tego przedszkola jest negatywne z powodu: 1. grupy wielodzietne 2. brak zamykanych drzwi w czasie pobytu dziecka 3. brak pani dyżurnej 4. każdy moze wejść i wywołać dziecko 5. zabawki czasów komunistycznych 6. edukacja z kolorowych bajeczek (oczywiście nie mam nic przeciwko przy czym w innym przedszkolu dzieciaki uczą się z książeczek specjalnie przeznaczonych dla danej grupy wiekowej ) 7. jedzenie typu makaron ryz i np. mąka są przeterminowane i kupowane na wyprzedażach i przecenach 8. to słyszałam - mają karaluchy ale nie widziałam 9 mało wyspecjalizowana kadra pedagogiczna 1 czy 2 os są po studiach pedagogicznych co jest powodem częstych zwolnień pań w związku z nową ustawą dot. kształcenia oj dziewczyny tego jest tyle że aż mi się nie chce pisać aha no i brak zajęć dodatkowych typu metodyka, -rytmika -(tego nie jestem pewna) angielski spotkania z psychologiem dziecięcym , muzyka plastyka i takie tam ech... Odpowiedz Link Zgłoś
halpa Re: Przedszkole 05.09.06, 20:33 oo. ,to jesteś dobrze poinformowana,ale po 1. w końcu jakie grupy maja być? może i jest sporo dzieci co nie przeszkadza w prowadze niu zajęć,a myslisz,że jak jest w szkołach podstawowych? 2.nie pamietam ,aby z powodu nie zamkniętych drzwi były jakieś niebezpieczne sytuacje skoro dzieci sa na sali z wychowawcą i nie są zostawiane bez opieki 3.co do zabawek,książek, pomocy dydaktycznych p.Ewa(dyrektorka)dbała,aby zawsze co roku na "grupe" zorganizowac coś nowego ,a z książek dzieci korzystały od 5 roku zycia na co nie wszyscy rodzice się cieszyli, za książki trzeba płacic ,a nie kazdego na to stać 4.angielski jest,rytmika,a muzyka i plastyka praktycznie codziennie na zajęciach grupowych zreszta, co tam ,najważniejsze,że mój młody i dzieci właśnie z tego przedszkole nie mieli i nie mają problemów w szkole,byli b.dobrze przygotowni,chętnie odwiedzamy "nasze przedszole" zreszta panie b. serdecznie nas witają i tak było przez5 lat nigdy żadna nie odmówiła rozmowy z rodzicami i mozna było z maluchem wejść na sale ,przedszkola nie zamykano na klucz o 8, ja przyprowadzałam syna przed 9 i czekało na niego śniadanie,wiem jedno,ze 2 dziecko tez tam chętnie oddam,a co do spraw czystosci swiezosci produktów jeśli info jest od Twojej znajomej to ja na jej miejscu bym zadziała i nie dopusciła,aby dzieciom podawano stare produkty obrabiane w kuchni z karaluchami. pozdrawiam i życzę wszystkim mamom szczęsliwych i trafnych decyzji w wyborach dotycz. edukacji swoich pociech. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: Przedszkole 06.09.06, 09:07 drzwi powinny być obowiązkowo zamknięte nawet po to aby nikt nie wszedł i nic nie ukradł szkoda jakby ci coś drogocennego zgineło - nawet chociażby obuwie czy kurteczka i koniecznie na dyzurze powinien ktoś stac , bo każdy obcy może wywołać twoje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Przedszkole 19.09.06, 19:00 A propos przedszkola: Dyrektorka przedszkola nr 10 popełniła błąd nie wzywając pogotowia ratunkowego do rannego dziecka - oceniło kuratorium oświaty po przeprowadzonym postępowaniu. glogow.info.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: Przedszkole 20.09.06, 13:49 można wiedzieć gdzie jest to przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: Przedszkole 21.09.06, 10:13 już właśnie się dowiedziałam , zapytałam mamę gdyz właśnie w tym przedszkolu mama pracowała hiihih Odpowiedz Link Zgłoś