Dodaj do ulubionych

Przedszkole

31.08.06, 01:32
Orientuje się ktoś czy któreś z głogowskich przedszkoli prowadzi grupe 4-5
godzinną dla 5-latków?
Obserwuj wątek
    • jagoda_271 Re: Przedszkole 31.08.06, 08:23
      hmmm ciężka sprawa, wydaje mi się że te przedszkole koło SP 12 na koperniku
      prowadzi takie grupy ale nie jestem pewna, wiesz tak wogóle to za żadne skarby
      bym tam dziecka nie oddała wolałabym się zwolnić z pracy, są tam grupy łączone
      chyba integracyjne, ale to jedyne które mi przychodzi do głowy
      • frida2 Re: Przedszkole 31.08.06, 12:43
        jagoda_271 napisała:

> wiesz tak wogóle to za żadne skarby bym tam dziecka nie oddała

Dlaczego? Aż tak źle tam jest?
      • akalaa Re: Przedszkole 31.08.06, 13:37
        >za żadne skarby
        > bym tam dziecka nie oddała wolałabym się zwolnić z pracy, są tam grupy łączone
        > chyba integracyjne
        ^^^^^^^^^^^^
        Czy przeraża Cię sama integracja czy coś konkretnego w tym przedszkolu?
    • halpa Re: Przedszkole 31.08.06, 14:53
      moje dziecko chodziło do 20 ,grupy nie są łączona jak np. Promyczku ,dla 6
      latków są zajęcia 4 godzinne nieodpłatnie,ale 5 lat. chodzą na cały "etat" ,
      uważam, ze jest to jedno z najlepszych przedszkoli i,gorąco polecam je mamom i
      dzieciom,mój syn chodził tam od 2 roku życia,otoczony był troskliwa opieką,mógł
      zostawac w domu z babcią,ale postanowiliśmy z meżem ,że oddamy go do
      przedszkola i to była dobra decyzja, teraz chodzi do szk,12 i również jesteśmy
      zadowoleni i on także.
      nie wiem skąd takie uprzedzenia u Ciebie jagodo do grup integracyjnych? do
      łączonych niechęć można zrozumieć
      • jagoda_271 Re: Przedszkole 04.09.06, 08:58
        kierując się wyborem przedszkola często jestesmy uzaleznieni od kryteriów na
        które nie mamy za bardzo wpływu np. odległość od domu , brak miejsca, itp.,
        Ja swoja córeczkę daje do 19 stki z powodu oczywistego - mam blisko, aczkolwiek
        od dwóch lat robię poczyniania i uruchamiam wszelkie znajomosci żeby dziecko
        oddac do jarzebinki z wiadomych wszystkim powodów - wielokrotnie rozmawiałam z
        pania dyrektor ale sama mam za małe szanse - mówi się trudno moze byc 19 stka
        natomiast w tym przedszkolu o którym rozmawiamy (obok 12 stki) pracuje moja
        sasiadka (p. Róża) i zastrzegła mi - wszędzie tylko nie tam mi to wystarczyło
        (sorki ale nie czuję się upowazniona do wyjawniania wszelakich tajemniec)
        • glory77 Re: Przedszkole 04.09.06, 11:47
          jagoda_271 napisała:

> od dwóch lat robię poczyniania i uruchamiam wszelkie znajomosci żeby dziecko
          > oddac do jarzebinki z wiadomych wszystkim powodów

????
          A jakież to są powody???? Chyba jednak nie wszystkim sa wiadome...
    • jagoda_271 Re: Przedszkole 04.09.06, 09:01
      aha jeszcze chicałabym dodac że moja mama tez jest przedszkolanką - pracowała w
      1 dynce i za żadne skarby nie zgodziłaby sie abym oddała tam córke
      pozdrawiam wszystkie niezdecydowane mamusie :)
    • madziolek2005 Re: Przedszkole 04.09.06, 22:13
      Jagoda, czyli z tego co piszesz - wszyscy powinni oddać dzieci do "jarzębinek" -
      bo inne przedszkola są beee..?????? Napisz choć kilka powodów dlaczego nie te
      inne przedszkola, niekoniecznie wskazując dokładnie dane przedszkole. Poza tym
      z doświadczenia wiem, że ile osób tyle opinii i to co komuś nie pasi, drugiemu
      może być w sam raz.

Pozdrawiam :)
    • halpa Re: Przedszkole 04.09.06, 22:44
      > natomiast w tym przedszkolu o którym rozmawiamy (obok 12 stki) pracuje moja
      > sasiadka (p. Róża) i zastrzegła mi - wszędzie tylko nie tam mi to wystarczyło
      > (sorki ale nie czuję się upowazniona do wyjawniania wszelakich tajemniec)
      p.Róża bywała u nas na zastępstwach ,miła osoba,dziwi mnie ,że tak mówi o
      miejscu, w którym pracuje i ciekawe jakie mroczne tajemnice mają panie
      przedszkolanki , w każdym razie mój syn miał dwie super wychowawczynie, teraz
      młody zaczyna nauke w 3 klasie i nie widzę po nim ,aby przeszłość przedszkola
      nie ciągnęła się za nim, ciekawym zjawiskiem natomiast jest jarzębinka czy
      dlatego,że to przedszkole jest prywatne to cieszy się dobrą opinią?
      • jagoda_271 Re: Przedszkole 05.09.06, 07:50
        nie powiedziałam że kazde dziecko musi chodzić do jarzebinki to jakiś absurd !!!
        poprostu ja osobiście tam byłam i mam porówniania jak gdzie jest
        Jeżeli któras mamusia chce oddac swoją pociechę do przedszkola to warto jest
        pochodzic , poogladac sale, pomoce dydaktyczne, z jakich książek dzieci
        korzystają poznać panie przedszkolanki, ja tak zrobiłam i swoje wiem
        każda ma swoje zdanie nt przedszkól - ja swoje wyraziłam
        • madziolek2005 Re: Przedszkole 05.09.06, 13:03
          Wiem, że to absurd, żeby wszystkie dzieci chodziły do jednego przedszkola, ale
          tak wywnioskowalam z Twoich postow. Mnie akurat ten temat nie dotyczy, bo
          jesteśmy na etapie złobka i to nie w Głogowie, tylko we Wroclawiu. Ale no
          własnie - bylo sobie forum dla rodziców szukających złobka i tam każdy się
          dzielił konkretnymi spostrzezeniami: Hubska - tak, bo....; nie, bo....; Krowia
          tak, bo..., nie, bo.... Po prostu wydalo mi się, że gdybyś napisała kilka
          swoich konkretnych spostrzeżeń (bo wygląda na to, że dużo wiesz) - pomoglabyć
          dużo innym Mamom. A tak - to i tak są zdane na to co widzą na pierwszy rzut oka.

Pozdrawiam serdecznie :)
          • jagoda_271 Re: Przedszkole 05.09.06, 13:35
            ok moje zdanie nt tego przedszkola jest negatywne z powodu:
            1. grupy wielodzietne
            2. brak zamykanych drzwi w czasie pobytu dziecka
            3. brak pani dyżurnej
            4. każdy moze wejść i wywołać dziecko
            5. zabawki czasów komunistycznych
            6. edukacja z kolorowych bajeczek (oczywiście nie mam nic przeciwko przy czym w
            innym przedszkolu dzieciaki uczą się z książeczek specjalnie przeznaczonych dla
            danej grupy wiekowej )
            7. jedzenie typu makaron ryz i np. mąka są przeterminowane i kupowane na
            wyprzedażach i przecenach
            8. to słyszałam - mają karaluchy ale nie widziałam
            9 mało wyspecjalizowana kadra pedagogiczna 1 czy 2 os są po studiach
            pedagogicznych co jest powodem częstych zwolnień pań w związku z nową ustawą
            dot. kształcenia
            oj dziewczyny tego jest tyle że aż mi się nie chce pisać
            aha no i brak zajęć dodatkowych typu metodyka, -rytmika -(tego nie jestem pewna)
            angielski spotkania z psychologiem dziecięcym , muzyka plastyka i takie tam ech...
            • halpa Re: Przedszkole 05.09.06, 20:33
              oo. ,to jesteś dobrze poinformowana,ale po
              1. w końcu jakie grupy maja być? może i jest sporo dzieci co nie przeszkadza w
              prowadze niu zajęć,a myslisz,że jak jest w szkołach podstawowych?
              2.nie pamietam ,aby z powodu nie zamkniętych drzwi były jakieś niebezpieczne
              sytuacje skoro dzieci sa na sali z wychowawcą i nie są zostawiane bez opieki
              3.co do zabawek,książek, pomocy dydaktycznych
              p.Ewa(dyrektorka)dbała,aby zawsze co roku na "grupe" zorganizowac coś nowego ,a
              z książek dzieci korzystały od 5 roku zycia na co nie wszyscy rodzice się
              cieszyli, za książki trzeba płacic ,a nie kazdego na to stać
              4.angielski jest,rytmika,a muzyka i
              plastyka praktycznie codziennie na zajęciach grupowych

zreszta, co tam ,najważniejsze,że mój młody i dzieci właśnie z tego przedszkole
              nie mieli i nie mają problemów w szkole,byli b.dobrze przygotowni,chętnie
              odwiedzamy "nasze przedszole" zreszta panie b. serdecznie nas witają i tak było
              przez5 lat nigdy żadna nie odmówiła rozmowy z rodzicami i mozna było z maluchem
              wejść na sale ,przedszkola nie zamykano na klucz o 8, ja przyprowadzałam syna
              przed 9 i czekało na niego śniadanie,wiem jedno,ze 2 dziecko tez tam chętnie
              oddam,a co do spraw czystosci swiezosci produktów jeśli info jest od Twojej
              znajomej to ja na jej miejscu bym zadziała i nie dopusciła,aby dzieciom podawano
              stare produkty obrabiane w kuchni z karaluchami.
              pozdrawiam i życzę wszystkim mamom szczęsliwych i trafnych decyzji w
              wyborach dotycz. edukacji swoich pociech.

• jagoda_271 Re: Przedszkole 06.09.06, 09:07
                drzwi powinny być obowiązkowo zamknięte nawet po to aby nikt nie wszedł i nic
                nie ukradł szkoda jakby ci coś drogocennego zgineło - nawet chociażby obuwie czy
                kurteczka
                i koniecznie na dyzurze powinien ktoś stac , bo każdy obcy może wywołać twoje
                dziecko
    • frida2 Re: Przedszkole 19.09.06, 19:00
      A propos przedszkola:

Dyrektorka przedszkola nr 10 popełniła błąd nie wzywając
      pogotowia ratunkowego do rannego dziecka - oceniło kuratorium
      oświaty po przeprowadzonym postępowaniu.
      glogow.info.pl

• jagoda_271 Re: Przedszkole 20.09.06, 13:49
        można wiedzieć gdzie jest to przedszkole?
        • frida2 Re: Przedszkole 20.09.06, 13:56
          Przy ul.Obrońców Pokoju.
    • jagoda_271 Re: Przedszkole 21.09.06, 10:13
      już właśnie się dowiedziałam , zapytałam mamę gdyz właśnie w tym przedszkolu
      mama pracowała hiihih

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka