Dodaj do ulubionych

Lubin - Przylesie

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 13:28
Przyjeżdżam do tego miasta ze Stolicy. Ilekroć jestem na Przylesiu - to z
przerażeniem patrzę, jakie te domy na zewnątrz są okropne.Odstraszają swoim
widokiem (czywiście nie wszystkie). Jak Wam się mieszka w tych blokowiskach.
Nie wykluczone - że przeniosę się do tego miasta w niedalekiej przyszłości i
właśnie mam mieszkać na tym osiedlu. Jestem pełna obaw. Podobno jeszcze mają
kopać pod osiedlem. Co o tym sądzicie? Czy warto się przenosić z Mazowsza do
Dolnego Śląska ??
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Lubin - Przylesie IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.09.03, 17:00
      Gość portalu: gawka napisał(a):

> Co o tym sądzicie? Czy warto się przenosić z Mazowsza do
      > Dolnego Śląska ??

W żadnym wypadku !!!
      • Gość: Gawka Re: Lubin - Przylesie IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 07:08
        Ale dlaczego ??!! Serce nie sługa. Czy tak źle się mieszka na Przylesiu??
        Więcej chyba ma wad aniżeli zalet.
        Pozdrawiam.
        Gawka
        • szkodnik1 Re: Lubin - Przylesie 09.09.03, 07:56
          ....powiem w ten sposób.....
          ja zamierzam właśnie spadać do wawki.....ty robiąc na odwrót przeprowadzasz się
          z miasta na wieś (bez urazy).....
          .....do wrocławia to rozumiem ale do lubina....?????
          ....a tak na marginesie, co cię tu przywiało...?????? miłość...?????
          • Gość: wiatr Re: Lubin - Przylesie IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.31.* 09.09.03, 10:37
          • Gość: gawka Re: Lubin - Przylesie IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 12:16
            przecież wieś też ma swoje zalety. czy środowisko w Lubinie jest takie
            straszne? woda, powietrze, ekologia - jak to u Was wygląda ??
            • szkodnik1 Re: Lubin - Przylesie 09.09.03, 14:22
              ....powiem ci szczerze, że w wawce jest o wiele wieksze zanieczyszczenie....
          • speedymika Re: Lubin - Przylesie 24.09.03, 16:17
            heh szkodnik, witam w klubie. ja juz 5 miechow w Wawie i polecam kazdemu.

stara znajoma speedy ;)

p.s. ale na forum Lubinskie zawsze zagladam
            • impostor bez przesady... n/t 28.09.03, 22:15

• szkodnik1 Re: bez przesady... n/t 29.09.03, 08:17
                ....ooooooooo.......głogowianin we własnej impostorskiej postaci.....:)))))))
                .....jeszcze trochę, jeszcze trochę a będę wchodził na forum Warszawa i pytał
                czy tam śmierdzi bo się przeprowadzam....:))))))
                pozdrawiam.....
        • Gość: iwona Re: Lubin - Przylesie IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.03, 15:42
          Gość portalu: Gawka napisał(a):

> Ale dlaczego ??!! Serce nie sługa. Czy tak źle się
          mieszka na Przylesiu??
          > Więcej chyba ma wad aniżeli zalet.
          > Pozdrawiam.
          > Gawka

Mieszkam na Przylesiu i specjalnie nie narzekam. Rozbawił
          mnie Twój post - wynikałoby z niego, ze Przylesie to
          slumsy :) Nie obraź się, ale takie pisanie to typowa
          "warszawka" :)
    • Gość: Wojtek Re: Lubin - Przylesie IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.03, 14:28
      Niestety pytanie zostalo zadane na niewlasciwym forum. Wiekszosc ludzi tutaj
      piszaca czy mieszka w Lubinie czy juz nie, jest niezadowolona z tego miasta, ma
      jakies kompleksy, widzi tylko same negatywy lub co najdziwniejsze porownuje
      Lubin do Warszawy, Wroclawia lub miast europejskich. A prawda jest taka, ze
      Lubin jest calkiem porzadnym miastem. A byloby jeszcze lepiej gdyby wladze nie
      byly takie skorumpowane.
      Co do Przylesia to wsrod ludzi nie mieszkajacych na tym osiedlu przyczepily sie
      jakies stereotypy ukazujace te czesc miasta w strasznie negatywnym swietle. A
      wystarczylo nawet obejrzec pare tygodni temu wiadomosci, teleexpress lub inne
      dzienniki, ktore pokazaly prace modernizacyjne na osiedlu sponsorowane przez
      KGHM. Bloki sa wzmacniane, montowana jest nowa elewacja, przebudowane sa klatki
      schodowe i wejscia, polozono nowe chodniki a na jesien wykonane zostana remonty
      drog. Do tego osiedle staje sie coraz bardziej zielone (efekty prac z lat
      osiemdziesiatych zalesiajacych Przylesie). Pelno jest placow zabaw, laweczek,
      zalesionych alejek. Sa koscioly, szkoly, przedszkola, sklepy, knajpy, parkingi.
      I do tego jest sporo przestrzeni! Sasiad nie zaglada drugiemy przez okno.
      Wystarczy popatrzec na nowsze osiedla w Lubinie (np Ustronie) czy w innych
      miastach, gdzie dla oszczednosci buduje sie bloki w odleglosci 5 m od siebie.
      Ogolnie mowiac Przylesie powoli zmienia sie w naprawde bardzo dobre miejsce do
      zycia. Dla przykladu podam (zrodlo-agencja nieruchomosci), ze coraz wiecej
      ludzi chce zamienic mieszkania z innych osiedli Lubina wlasnie na Przylesie. A
      co za tym idzie, ostatnio podrozaly mieszkania na Przylesiu.
      Sorry, ze tak sie rozpisalem, ale uwazam, ze jezeli ktos jest zainteresowany
      Przelesiem to powinien poznac prawde.
      Pozdrawiam.
      • Gość: gawka Re: Lubin - Przylesie IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 15:02
        Bardzo dziękuję Podbudowało mnie to trochę. Będę w Lubinie pod koniec mesiąca
        to dokładniej to wszystko obejrzę.
        Pozdrawiam ze Stolicy.
        • magda_s4 Re: Lubin - Przylesie 15.09.03, 12:54
          Ilekroć wracam do domu, a mieszkam na Przylesiu, czuję spokój. Przylesie to
          miłe osiedle, spokojne, nikt raczej nie łobuzuje. Jest las, jest strzelnica, są
          sklepy duże i bogate. Są sklepy małe i biedne. Są ludzie, którzy mieszkają tu
          od lat. Są ulice, po których nic hałaśliwego nie jeździ. Jest atmosfera. Są
          place zabaw, są ogródki działkowe. Przylesie to najmilsza dzielnica Lubina -
          gratuluję decyzji o przeprowadzce!
          Aha! I życzę szybkiego znalezienia pracy.
          • cellea Re: Lubin - Przylesie 22.12.03, 00:58
            od wielu lat mieszkam w innym mieście, ale zawsze z sentymentem wracam do
            Lubina i zawsze z utesknieniem patrzę na dawniej moje okna na Przylesiu.
            Pozdrawiam mieszkańców Lubina !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka