Dodaj do ulubionych

Expander- polecacie?

12.07.08, 18:39
Witam!

Szukam dobrego kredytu hipotecznego? Z tego co wyczytałam Expander ma w swojej ofercie aż 25 banków. Czy warto z nich korzystać. Szybko załatwiają formalności?Bardzo zależy mi na czasie. A może lepiej poświęcić 1 dzień i przejśc się do niektórych banków osobiście?
Obserwuj wątek
    • evunia5 Re: Expander- polecacie? 29.07.08, 10:14
      Expander jak na razie polecam. Fachowa obsługa, mają bieżące
      informacje na temat w jakich bankach można wziąć korzystnie kredyt
      oczywiście do możliwości danej osoby. Złożyłam wszystkie papiery
      jakie mi kazano, a na drugi dzień już z banku była kobieta na
      wycenie mieszkania. To było w piątek - dzisiaj jest wtorek, na razie
      czekam na info.
      Pójść i się popytać nie zaszkodzi - to jest bezpłatne.
      Pozdrawiam!
      • evunia5 Re: Expander- polecacie? 04.09.08, 11:16
        cd - po wycenie równo za tydzień otrzymałam informacje, że mam
        przyznany kredyt :) Na nast. tydzien pojechałam podpisać umowę
        kredytową.
        Od momentu przyznania kredytu są teraz 2 m-ce na załatwienie spraw u
        notariusza. Co bedzie dalej opiszę później.
        • evunia5 Re: Expander- polecacie? 29.09.08, 19:35
          cd. zapomniałam napisać dalszy ciąg mojej "przygody" z kredytem. Po
          podpisaniu umowy kredytowej umówiłam sie na za 3 dni do notariusza.
          Po podpisaniu aktu notarialnego od razu poszłam do banku, podpisałam
          tam poleccenie przelewu i za 3 dni osoba, która sprzedała mi
          mieszkanie otrzymała pieniądze na swoje konto.
          Sądzę, że gdyby nie pomoc Expandera moje poszukiwanie i porównywania
          kredytów przeciagnęłyby sprawę zakupu mieszkania.
          Pozdrawiam!
    • muminka18 Re: Expander- polecacie? 22.11.08, 23:58
      Ewuniu a powiedz mi ile kosztowała ta usługa?????????
      Bo mam taki sam problem i może Expander mi pomoże????
      • puella.aeterna Re: Expander- polecacie? 03.12.08, 11:44
        Usługi Expandera są bezpłatne.

My też załatwialiśmy kredyt z ich pomocą i muszę powiedzieć, że jestem bardzo
        zadowolona. Sami byśmy tak szybko tego nie załatwili, i doradca okazał się
        bardzo pomocny w czasach, kiedy o kredyt coraz trudniej.

Polecam serdecznie.
    • marr30_pl Nie polecam, bardzo niefachowa obsługa 27.02.09, 12:26
      Ostatnio ubiegałem się o kredyt w placówce Expandera. Już na samym początku
      zorientowałem się, że pani "doradce" średnio orientuje się w temacie, gdyż
      przekonywała mnie, że mbank udzieli mi kredytu na warunkach promocyjnych dla
      własnych klientów, choć nie mam tam konta osobistego, lecz firmowe. Na moją
      uwagę, że w regulaminie promocji jest mowa tylko o koncie osobistym
      odpowiedziała, że "ważne jest, żeby w ogóle mieć coś do czynienia z mbankiem"
      Czyli innymi słowy bank miałby mi zrobić prezent oferując warunki niezgodne z
      własnym regulaminem promocji.

Zdecydowałem się jednak na ofertę Nordea. Od samego początku wyraźnie
      informowałem, że interesuje mnie kredyt hipoteczny z zabezpieczeniem na działkę,
      na której znajduje się dom w budowie. Pracownica Expandera zrobiła sobie
      odpowiednią notatkę i dała listę potrzebnych dokumentów. Odwiedzając kilka razy
      placówkę Expandera i uzupełniając dokumenty do wniosku rozmawiałem z pracownicą,
      dopytując się kilkakrotnie, czy bank może udzielić kredytu z zabezpieczeniem na
      działkę z domem w budowie, na co otrzymywałem odpowiedź pozytywną. Po jakimś
      czasie zjawił się na działce rzeczoznawca, żeby zrobić wycenę. Przy następnej
      wizycie w banku (konieczny był podpis, bo bank zmienił formularz wniosku)
      poinformowałem pracownicę, że był rzeczoznawca i oglądał dom i działkę, na co
      pracownica była niezmiernie zdziwiona, że dom stoi na tej działce - okazało się,
      że myślała, że działka jest oddzielną nieruchomością, a dom stoi gdzieś w
      powietrzu. Powiedziała, że może to być problemem i rzeczywiście - otrzymałem
      decyzję odmowną, ponieważ budowa nie jest zakończona.

Przez niefachową obsługę doradcy Expandera straciłem więc mnóstwo czasu, a
      ponieważ mam wolny zawód, to mój czas=pieniądze. Już nigdy nie skorzystam z
      usług doradców finansowych, tylko pójdę bezpośrednio do banku.
    • carl-osek lEGNICA?? Nigdy, przenigdy!!!!! 27.09.13, 22:02
      Niiiiiiiiiiigdy!!! Tragedia, to co robia przechodzi ludzkie pojecie! ''Pani doradca'' jest tak głupia i tak mało wie, ze zwykly laik ktory poczytal o kredytach wie wiecej. ''Pan dyrektor'' nastepna pomylka. OBIECUJA, OBIECUJA, OBIECUJA, a po 3ech tyg okazuje sie ze dokumenty leza w szufladzie ich oddzialu po czym odpowiadaja JEST DOBRZE, JEST ZGODA JESZCZE KILKA DNI I KONIEC. To byla pomylka, ze tam kiedykolwiek poszlam! Dwóch znajomych odradzalo ten oddzial bo przechodzili przez to samo - jeden znajomy po miesiacu dowiedzial sie ze nie dostanie kredytu bo mieszkanie nie nadaje sie do tej promocji banku. Matkoboska a my glupki myslelismy ze nas to ominie...
      Zbieraja papiery od klienta i dopiero po ok 2tyg zawoza je do banku, gdzie skladajac ppaiery w innym doradztwie lub oddziale banku po 6ciu dniach wiesz czy masz kredyt... OMIJAJCIE Z DALEKA!!!
    • grouse1 Re: Expander- polecacie? 28.09.13, 13:20
      Pracownicy KAŻDEJ tego typu placówki dostają prowizję od podpisanego kredytu, więc absolutnie nie mają na uwadze polecenie ci najlepszego dla ciebie kredytu, ale najwartościowszego dla siebie. To raz. Dwa - pracownicy zatrudniani są z ulicy, bez wykształcenia ekonomicznego i wiedzą o kredycie tyle ile bank napisze w ulotce, a często nawet tego nie wiedzą. Pracownik powie ci, że stać cię na kredyt załóżmy 500 000 zł przy zarobkach 800 zł/mc - a dlaczego? Dlatego, że jak złożysz wniosek to on już ma prowizję, a że później kredyt nie zostanie przyznany to przecież nie jego wina, tylko złego banku.
      Korzystniej jest sprawdzić na stronie internetowej banków oferty kredytu, wybrać ze 3 najkorzystniejsze, pójść i dowiedzieć się, czy w ogóle masz szansę na dany kredyt. To też nic nie kosztuje, ale nikt nie robi cię w bambuko.
      • tatobruna Re: Expander- polecacie? 11.07.16, 14:36
        Grouse1 widziałeś żeby bank zapłacił prowizję jakiemukolwiek pracownikowi za kredyt który nie został przyznany? z czego ta prowizja jak nie udzielił kredytu? :) Chetnie bym został takim doradcą co spisuje wniosek wrzuca go do niszczarki a bank wypłaca mu worki pieniędzy :) Ludzie myślcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka