sibeliuss 17.03.10, 21:37 Jakie zawody cechuje praca na czarno...poza nianiami i ekipami remontującymi mieszkania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zteofilowa Re: Szara strefa... 17.03.10, 22:37 Specjalista ds sprzedaży kartonowej Specjalista ds poboru haraczu za "przypilnowanie" auta Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Szara strefa... 19.03.10, 23:11 I mogą być dumni, że nie nabijają kasy ZUSowi. Pewnie odkładają na emeryturę sami. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Szara strefa... 19.03.10, 23:17 "Schody"sie juz zaczynaja kiedy taka kelnerka/fryzjerka/niania...zachodzi w ciaze. Wtedy pretensje do calego swiata. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Szara strefa... 19.03.10, 23:21 O ile wiem, to jesli kobieta oficjalnie niepracujaca] ma meza, to jest na jego ubezpieczeniu, wiec moze spokojnie zachodzic w ciaze.... Czyzbym sie mylila? Odpowiedz Link
zteofilowa Re: Szara strefa... 19.03.10, 23:23 Ok. zgadzam się na płacenie obowiązkowego ubezpieczenia wypadkowego, rentowego. Ba... zgadzam się na obowiązkowe ubezpieczenia zdrowotne w wieu konkurencyjnych wobec siebie kasach chorych. Ale szlak mnie trafia, że muszę płacić na emeryturę w takim bandyckim systemie emerytalnym. Zapewnienie sobie emerytury winno być całkowicie zrzucone na barki pracowników. A odkładaj sobie ile chcesz i gdzie chcesz.... przepiepszysz kasę to zdechniesz na starość z głodu. Zaoszczędzisz to będziesz emerytem niczym z RFN. W tej dziedzinie, jak w wielu jestem skrajnym liberałem! Odpowiedz Link
skiela1 Re: Szara strefa... 19.03.10, 23:29 "Zaoszczędzisz to będziesz emerytem niczym z RFN. " tiaa pod warunkiem,ze kryzys swiatowy Cie nie tknie. Odpowiedz Link
zteofilowa Re: Szara strefa... 19.03.10, 23:37 odkładając na emeryturę wiesz co ryzykujesz i w jakie inwestycje sie nie należy pchać Odpowiedz Link
skiela1 Re: Szara strefa... 19.03.10, 23:43 zteofilowa napisał: > odkładając na emeryturę wiesz co ryzykujesz i w jakie inwestycje sie > nie należy pchać Powiedz to tym ,ktorzy potracili w ostatnich 2 latach 40% inwestycji. Usmieja sie Odpowiedz Link
dede43 Re: Szara strefa... 20.03.10, 08:05 Zapewnienie sobie emerytury winno być całkowicie zrzucone na barki pracowników. A odkładaj sobie ile chcesz i gdzie chcesz.... przepiepszysz kasę to zdechniesz na starość z głodu. Zaoszczędzisz to będziesz emerytem niczym z RFN. Juz to widzę. Nasz polski obywatel odłoży jak go zmuszą, wybierze kasę jak tylko będzie mógł, wyda w "try miga"na najpotrzebniejsze rzeczy czyli nowe auto dla siebie, dla dziecka, mieszkanie dla wnuczka czy coś w tym stylu.... a potem hajda po pomoc do opieki społecznej bo kieszeń pusta. Może w następnym pokoleniu to się już jakoś unormuje. Narazie się nie zanosi - vide odprawy górnicze Odpowiedz Link
dede43 Re: Szara strefa... 21.03.10, 08:17 Wg mnie o braku odpowiedzialności. Ale może to po prostu zwykła bezmyślność ludzi za których przez wiele lat ktoś myślał.? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Szara strefa... 21.03.10, 11:46 Chyba trudno znalezc panstwo tak opieuncze jak Szwecja, a jednak duzo osob placi na prywatne ubezpieczenie na starosc, co wlasciwie przy srednich zarobkach i w zwiazku z tym niewielkiej emeryturze nie jest zbyt oplacalne. Ci ktorzy maja niska emeryture otrzymuja duze dodatki mieszkaniowe, do ktorych nie maja prawa ci, ktorzy wiedzilei, ze zycie ne konczy sie po 65-ce, a wlasciwie dopiero wtedy zaczyna sie swoboda robienia tego co sie chce dede43 napisała: Ale może to po prostu zwykła bezmyślność ludzi za których przez wiele lat ktoś myślał? Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Szara strefa... 21.03.10, 11:52 Szara strefa to wszystkie zawody bez kas fiskalnych.oszukuja na podatku,ze hej. Odpowiedz Link
zteofilowa Re: Szara strefa... 21.03.10, 12:37 dodaję do rankingu tzw. babcią klozetową z Dworca PKP Łódź - Fabryczna, która skosiła mnie w potrzebie na 2,50!!!! Fakt, że kibel super czysty jakiego na żadnym dworcu w Polsce jeszcze nie widziałem. Nie mniej, to drożej niż na Dworcu Centralnym w Warszawie i stacji METRO-CENTRUM. A mówi się, że życie w stolicy jest droższe Odpowiedz Link