Dodaj do ulubionych

Janda vs. Szczepkowska

24.03.04, 18:43
film.onet.pl/0,0,890857,wiadomosci.html
Nonono, panie wzięły sie za łby. Mam nadzieję, że do zapasów w kisielu jednak
nie dojdzie wink Nie słyszałam o ich konflikcie i trudno wypowiadać mi się na
ten temat, ale Janda zakrawa na megalomankę (palma, a raczej Złota Palma w
Cannes chyba jej odbiła), a Szczepkowska zawsze wydawała mi się taka ulotna,
zwiewna, taki aniołek w ludzkiej skórze. Ale może pozory mylą.

P.S. Córka Jandy to dopiero... (tu zamilkę by nie zostać oskarżona o
zniesławieniewink
Obserwuj wątek
    • vika411 Re: Janda vs. Szczepkowska 24.03.04, 19:23
      Hmmm...obie lubie i cenie jako aktorki. Obie uwazam za sympatyczne a tu taki
      pasztet! Ee tam! Dwoje sympatycznych ludzi (jesli sa naprawde z natury
      sympatyczni) zawsze sie dogada!smile
      A co z ta corka KJ-ki.-) Ucho mi uroslo z ciekawosci jak sloniowi, to jak tu
      nie chcesz nic nawet szepnac, to moze mi skrobnij cos na malpe. Nie powiem
      nikomu!smile
      • feminna Re: Janda vs. Szczepkowska 25.03.04, 12:20
        Jeżeli chodzi o córeczkę Jandy, to najtrafniej ocenił ją Sloggi i to mniej
        więcej miałam na mysli, gdy pisałam o niej, ale nie dokończyłamsmile))

Aha, dodam tylko, że M.S. mieszka w obskurnej kamienicy na Jasnej. Ja bym tam
        za nic w świecie na chciała mieszkać! Brrrrrrr
    • sloggi Re: Janda vs. Szczepkowska 24.03.04, 21:58
      Panie Janda & Seweryn wychodzą mi już nosem. Ja wiem, że Janda wielką aktorka
      jest - ale grała już wszystkie możliwe role. Tak naprawdę to podobała mi się
      tylko w Modrzejewskiej.
      A córunia, uroda "po czołgu" głos gorszy od Bielickiej, a zadęcie gorsze niż
      Villas.
      • idid Re: Janda vs. Szczepkowska 25.03.04, 11:10
        Baaa, nie dość, że zagrała już wszystkie role, to na dodatek wszystkie je
        wykrzyczała w jednakowy jak dla mnie sposób.
        A jej rezygnacja z pracy w Powszechnym bardzo mnie ucieszyła, bo nie muszę już
        wyszukiwać sztuk, w których raczyła nie zagrać i bedę mogła poszerzyć
        repertuar smile)
        • sloggi Re: Janda vs. Szczepkowska 25.03.04, 12:51
          idid napisała:

> A jej rezygnacja z pracy w Powszechnym bardzo mnie ucieszyła, bo nie muszę
          już wyszukiwać sztuk, w których raczyła nie zagrać

A były takie? Z pewnością grała w nich chociażby kogoś zastępując.
          • thomasch Re: Janda vs. Szczepkowska 25.03.04, 13:00
            Panią Sczepkowską kojarzę z widzenia z czasów gdy chodziłem do liceum na Saską
            Kepę. Jej córka była koleżanką mojego kolegi (jest on niego sporo młodsza).
            Zarówno ona jak i jej znajomi, to zdegenorane przez dobrobyt towarzystwo, co
            było powodem końca znajomości córki Szczepkowskiej z moim kumplem.
            • feminna Re: Janda vs. Szczepkowska 25.03.04, 13:05
              "Życiowa rola" Szczepkowskiej to ogłoszenie stanu wojennego smile

Btw właśnie usłyszałam, że konflikt Janda vs. Szczepkowska określa się
              mianem "Gwiezdne wojny w Teatrze Powszechnym". Niezłesmile
          • idid Re: Janda vs. Szczepkowska 25.03.04, 15:06
            sloggi napisał:

> A były takie? Z pewnością grała w nich chociażby kogoś zastępując.

Niewiele, rodzynki jakieś.... smile)
    • wgfc Re: Janda vs. Szczepkowska 26.03.04, 08:00
      Krystyna Janda po konflikcie z Joanną Szczepkowską udaje się na roczny urlop
      Warszawski Teatr Powszechny bez gwiazdy

Krystyna Janda od 9 czerwca zawiesza występy w Teatrze Powszechnym w Warszawie.

- Idę na roczny urlop, w trakcie którego nie będę grać w Teatrze Powszechnym.
      To rozwiązanie kompromisowe, jestem z niego zadowolona - powiedziała
      aktorka "Rzeczpospolitej" po wczorajszej rozmowie z dyrektorem teatru
      Krzysztofem Rudzińskim.

Kiedy 17 marca na zebraniu zespołu artystycznego Teatru Powszechnego zgłoszono
      kandydaturę Joanny Szczepkowskiej do Rady Artystycznej, Janda zaprotestowała.
      Zapowiedziała, że jeśli Joanna Szczepkowska zostanie wybrana, ona odejdzie z
      teatru. W głosowaniu zdecydowano, że Szczepkowska zostanie członkiem rady.

Dzień później Krystyna Janda napisała w dzienniku internetowym: "(...) Joasia
      od jakiegoś czasu szkaluje mnie i obraża poza teatrem, używając do tego między
      innymi łamów »Gazety Wyborczej«" - (www.krystynajanda.net, wpis z 18 marca).
      Chodzi o felieton Szczepkowskiej w dodatku "Gazety Wyborczej" ("Bardzo drogi
      uśmiech", "Wysokie Obcasy", 13.03.2004 r.), w którym autorka nazywa
      występowanie w reklamach "wyprzedawaniem swojej twarzy po kawałku" i nawiązuje
      do reklamy leku, w której wystąpiła Krystyna Janda. "(...) nie mogę sobie
      pozwolić - argumentowała dalej na łamach internetowego dziennika Krystyna
      Janda - żeby osoba, która działa publicznie, jawnie i świadomie przeciwko mnie,
      decydowała w jakimkolwiek stopniu o moim życiu zawodowym, a jako członek Rady
      Artystycznej mojego teatru, ma (Joanna Szczepkowska - przyp. red.) takie
      uprawnienia".

Joanna Szczepkowska w rozmowie z "Rz" tłumaczy, że felieton utrzymany był w
      konwencji żartu.

- Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której jako członek Rady Artystycznej
      miałabym decydować o obsadzie spektakli. Zresztą pierwsze zebranie rady zostało
      odwołane, a dyrektor nie wyznaczył terminu kolejnego. Zebranie zespołu miało
      dotyczyć ogólnej kondycji teatru, zdziwił mnie atak na moją osobę. Obawiam się,
      że widzowie będą oglądać kreowane przeze mnie postaci przez pryzmat atmosfery
      skandalu. W tej sytuacji najbardziej cierpią znakomici aktorzy teatru -
      powiedziała "Rz" aktorka.

W teatrze powiedziano nam, że dyrektor Krzysztof Rudziński jest nieobecny. Jego
      zastępca Ryszard Jakubisiak nie zgodził się na rozmowę z "Rz". Krystyna Janda
      nie chce komentować sytuacji, zapewniła jednak, że do końca sezonu będzie
      występować w Teatrze Powszechnym: - Obowiązuje mnie trzymiesięczny okres
      wypowiedzenia i do czerwca zagram wszystkie zaplanowane sztuki.

W repertuarze teatru na najbliższe miesiące znajduje się pięć przedstawień z
      udziałem aktorki. Będzie ją można zobaczyć w wystawianej od ponad
      dekady "Shirley Valentine", "Opowiadaniach zebranych" oraz "Czego nie widać"
      i "Kto się boi Virginii Woolf". Jej tegoroczne występy w Teatrze Powszechnym
      zakończy 9 czerwca jubileuszowy, dwusetny spektakl sztuki "Maria Callas. Lekcja
      śpiewu". Krystyna Janda występuje w Teatrze Powszechnym od 15 lat.

Paulina Wilk
      www.rzeczpospolita.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka