Dodaj do ulubionych

Staniki na stos

06.09.10, 01:57

Spokojnie, spalić trzeba tylko te źle dobrane. Bo powodują kłopoty ze
zdrowiem. Można latami walczyć z bólem głowy, szyi, kręgosłupa i nie wiedzieć,
że to od złego rozmiaru stanika. Czas zmierzyć się z problemem!
. - Nie ma piersi zbyt dużych czy za małych. Są tylko źle dopasowane staniki -
przekonują brafitterki, czyli profesjonalne konsultantki zajmujące się doborem
biustonoszy.

www.styl.pl/piekno/dbaj-o-siebie/news-staniki-na-stos,nId,272638,nPack,1
Pewnie przezylabym stanik za maly w obwodzie,ale spania w nim pewnie juz nie.
Jak to mozna spac w staniku?
a moze i w majtkach,bo tez jak sie chce mozna znalezc w tym jakies pozytywy...
np. push-up posladkow ... smile
Obserwuj wątek
    • aiczka Re: Staniki na stos 06.09.10, 11:33
      Rozumiem, że spanie w staniku jest wygodne dla tych, które inaczej czeka "przekładanie piersi przy przekręcaniu się na bok, wyciąganie ich spod pach itd." ^_^

Obwód pozornie za mały zaleca się nie dlatego, że ktoś chce torturować ludzi, tylko dlatego, że staniki są źle oznaczane. Po prostu często zdarza się, że stanik, który powinien według jakichś tabelek i opisu producenta pasować na osobę, która ma pod biustem 70cm tak naprawdę nadaje się raczej dla osoby, która ma tam 75cm. W ogóle standardy przy określaniu rozmiaru bywają kiepskie, bo mnie się zdarza, że spośród produktów tej samej firmy o tym samym rozmiarze jedne na mnie pasują a inne nie. Jest chyba problem z uwzględnianiem elastyczności materiałów.
      • skiela1 Re: Staniki na stos 06.09.10, 18:06
        "Obwód pozornie za mały zaleca się nie dlatego, że ktoś chce torturować ludzi, tylko dlatego, że staniki są źle oznaczane. Po prostu często zdarza się, że stanik, który powinien według jakichś tabelek i opisu producenta pasować na osobę, która ma pod biustem 70cm tak naprawdę nadaje się raczej dla osoby, która ma tam 75cm"

On nie jest pozornie za maly.
        Ja sie nie wcisne w stanik 5 cm.za maly w obwodzie, bo bym nie mogla oddychac.
        A z tych 'ichnich' pomiarow wlasnie taki powinnam kupowac.
        • mola1971 Re: Staniki na stos 06.09.10, 19:22
          Skiela, tak tylko Ci się wydaje, że byś się nie wcisnęła.
          Naprawdę polecam skorzystanie z usług profesjonalnej brafitterki zwłaszcza, że taka usługa Ciebie bezpośrednio nic nie kosztuje.
          Ja skorzystałam i "nawróciła" mnie z 75D na 70F. Wszystkie stare staniki wyrzuciłam i już jestem umówiona na kolejne spotkanie by uzupełnić garderobę smile
          • tjbazuka Re: Staniki na stos 06.09.10, 19:37
            rozmiar biustu a raczej numeracja zawsze sa gleboka zagadka dla mnie. Jak to jest liczone?
            naprzyklad Pamela Anderson ?Jaki ma rozmiar?
            • mola1971 Re: Staniki na stos 06.09.10, 19:43
              Zielonego pojęcia nie mam, ale znam kobietę, która nawet tak na oko z dużym prawdopodobieństwem mogłaby określić rozmiar biustu Pameli smile
              Z tego co wiem to ona chyba jest niska i na moje oko nosi rozmiar 60K.
          • skiela1 Re: Staniki na stos 06.09.10, 20:31
            mola1971 napisała:

> Skiela, tak tylko Ci się wydaje, że byś się nie wcisnęła.
            > Naprawdę polecam skorzystanie z usług profesjonalnej brafitterki

alez ja skorzystalam,tak z ciekawosci..smile
            Jedyny logiczny wniosek to taki,ze staniki musze kupowac u nich (bo to taki specjalistyczny sklep z tymi dziwnymi numerami)
            Usmialam sie serdeczniesmile
            • mola1971 Re: Staniki na stos 06.09.10, 20:43
              Teraz prawie każdy szanujący się sklep z bielizną w większym mieście ma wyszkolone ekspedientki i/lub spotkania z brafitterką z wybrane dni.
              Natomiast proponuję się trzymać z daleka od sklepów pewnej znanej marki na T bo ich jakość nijak się ma do ceny.
              • skiela1 Re: Staniki na stos 06.09.10, 20:55
                > Natomiast proponuję się trzymać z daleka od sklepów pewnej znanej marki na T bo
                > ich jakość nijak się ma do ceny.

Triumph/Sloggi?

Mialam kiedys i bylam zadowolona,pozniej zaprzestali produkowac akurat ten model.
                Nie zauwazylam ,zeby tracili na popularnosci.Czesto maja przeceny,sa bardzo widoczni.
                Gdyby produkowali badziewie to juz by ich nie bylo,tym bardziej jak sama zauwazylas do tanich nie naleza.
                • mola1971 Re: Staniki na stos 06.09.10, 21:20
                  Ale w tej samej cenie można kupić bieliznę dużo lepszej jakości tylko mniej znanych marek. Jakość Triumpha nie jest zła, ale nie jest adekwatna do ceny. A że mają zbyt? Jak każda znana marka smile
                  • skiela1 Re: Staniki na stos 06.09.10, 21:43
                    'Ale w tej samej cenie można kupić bieliznę dużo lepszej jakości tylko mniej znanych marek.'

Jeszcze lepszej jakosci?smile
                    W tym specjalistycznym sklepie byly rzeczywiscie nie znane mi marki,ale czy one byly gatunkowo/jakosciowo lepsze?
                    Polemizowalabym.
                    • mola1971 Re: Staniki na stos 06.09.10, 22:24
                      To następnym razem przyjrzyj się stanikom marki Freya, Felina czy Masquerade.
                      Wg mnie o niebo się lepiej noszą i piorą od Triumpha a ceny mają porównywalne.

Jeśli chcesz możesz zajrzeć na stronę forumowej stanikowej królowej smile
                      maheda.eu/
                      Tam są podane terminy spotkań w sklepach i jeśli takie spotkanie będzie gdzieś w Twojej okolicy to polecam.
                      • skiela1 Re: Staniki na stos 06.09.10, 22:54
                        mola1971 napisała:

> To następnym razem przyjrzyj się stanikom marki Freya, Felina czy Masquerade.

W tym sklepie (Change sie zwie,teraz sobie przypomnialam)obejrzalam,moze nie te o ktorych piszesz bo nie zwracalam uwagi na nazwy.
                        Nie podobaja mi sie ,a w tym przymierzanym nie czulam sie dobrze.

> Jeśli chcesz możesz zajrzeć na stronę forumowej stanikowej królowej smile

a dlaczego krolowa prowadzi ta strone po angielsku?
                        • mola1971 Re: Staniki na stos 06.09.10, 23:02
                          Po angielsku? Może masz coś ustawieniach zmienione, u mnie wyświetla się po polsku.
                          • skiela1 Re: Staniki na stos 06.09.10, 23:27
                            mola1971 napisała:

> Po angielsku? Może masz coś ustawieniach zmienione, u mnie wyświetla się po pol
                            > sku.

Jak byk po angielskusmile
                            • mola1971 Re: Staniki na stos 06.09.10, 23:33
                              No co Ty??? U mnie jak byk po polsku smile
                              A nie masz w prawym górnym rogu strony opcji zmiany języka na polski?
                              U mnie strona maheda.eu wyświetla się po polsku z opcją zmiany na angielski lub niemiecki, ale może to zależy od ustawień przeglądarki? Cholera wie, nie znam się na tym.
                              • skiela1 Re: Staniki na stos 07.09.10, 17:58
                                Trzeba tu krolowa sprowadzic ,moze wyjasniwink
                                albo na stoswink
        • aiczka Re: Staniki na stos 07.09.10, 00:16
          Ja też się nie zmieszczę w coś co jest za wąskie. Ale gdy ośmieliłam się spróbować okazało się, że faktycznie, staniki oznaczone jako nieco za wąskie statystycznie pasują na mnie lepiej niż te, które niby powinnam nosić na podstawie tabelki producenta. Przyznaję, że nie jest to stuprocentowo sprawdzająca się metoda. Niektórzy oznaczają swoje wyroby staranniej i taki B70 naprawdę pasuje na osobę z 70 cm "pod". Zdarza się też, niestety, że jeden producent tak samo numeruje stanik, który na mnie pasuje i taki, w który nie mogę się wcisnąć.
          • skiela1 Re: Staniki na stos 07.09.10, 18:00
            ". Ale gdy ośmieliłam się spróbować okazało się, że faktycznie, staniki oznaczone jako nieco za wąskie statystycznie pasują na mnie lepiej"

No ja sie czulam jak kuklasmileco nie znaczy,ze nie pasowalosmile
    • keepersmaid Re: Staniki na stos 07.09.10, 00:18
      Glownie nie nalezy sie dac zwariowac...

Ja na wejscie nie lubie posiadaczy jedynej prawdy i wszelkiego rodzaju ortodoksji.

Poszlam zbadac, z forumowych porad mial byc rozmiar 65 z jakas abstrakcyjna wielkoscia miseczki (FF?), w praktyce ledwo ledwo zapielam rozmiar 75 DD "znienawidzonego" Triumpha i to jest koniec moich mozliwosci, jestem duza dziewczynka ale nie mam duzego biustu, koniec, kropka. Rozmiar 4 Intimissimi (inna anatema sekty biusciarskiej) tez pasuje - zapiety na najciasniejsza haftke (argument, zeby zapinac super ciasny stanik na ostatniej haftce, bo z czasem sie rozciagnie i poluzuje do mnie nie przemawia - nie kupuje stanikow w planie piecio- ani dziesiecioletnim).
      • skiela1 Re: Staniki na stos 07.09.10, 18:01
        ", bo z czasem sie rozciagnie i poluzuje do mnie nie przemawia - nie kupuje stanikow w planie piecio- ani dziesiecioletnim).

To tez dla mnie nie argumant,bo jak mi sie stanik rozciaga to znaczy,ze jest do wymiany.
    • wawa.1 Re: Staniki na stos 08.09.10, 23:32
      ". - Nie ma piersi zbyt dużych czy za małych. Są tylko źle dopasowane staniki"

Czego to sie czlowiek nie nauczybig_grinbig_grin
      Zawsze mnie sie wydawalo,ze sa male srednie duze wielgasnebig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka