05.11.10, 22:42

Joanna Kluzik-Rostkowska i Elżbieta Jakubiak odczytały w piątek oświadczenie, w którym poinformowały, że decyzja o ich usunięciu "wystawia złe świadectwo kulturze politycznej tej partii i jest dowodem na brak umiejętności prowadzenia wewnętrznej debaty"

Była szefowa sztabu wyborczego PiS Joanna Kluzik-Rostkowska i Elżbieta Jakubiak, do niedawna liderki tzw. frakcji liberalnej w PiS czy – jak same się określały – reformatorskiej, od piątkowego popołudnia nie są już w partii.

www.rp.pl/artykul/559963-Gwiazdy-PiS-usuniete-z-partii-.html
co za cyrk......
Obserwuj wątek
    • dede43 Re: Odrzucone 06.11.10, 08:04
      Z Kluzik-Rostkowską i Jakubiak, czy bez nich to nigdy nie była moja partia. Mam wrażenie, ze prezes Jarosław robi teraz "czystkę", wykaszając przede wszystkim współpracowników swojego śp. brata Lecha trochę na zasadzie - nie ma brata, to niech z nim związani też znikną, by nic nie przypominało traumy.
      • ewa9717 Re: Odrzucone 06.11.10, 08:09
        Rostkowska przynajmniej konsekwentnie wypowiadała się w jednym tonie, Jakubiaczka do końca bez mydła się wodzusiowi pchała. Ktoś nazwał pisuar zabezpieczeniem emerytalnym sfilcowanego wodzusia pod zarządem ziobry. Cos w tym jest wink
        • anoagata Re: Odrzucone 06.11.10, 09:23
          Jakubiak powinna uznać zasadę ''że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu'',co do Joanny to powinna się cieszyć,że wyzwolono ją z sekty.
          • jedzoslaw Re: Odrzucone 06.11.10, 10:23
            O emeryturce dla Kaczyńskiego mówił Migalski: zawsze miałem na jego temat uczucia mieszane. Bo niby naukowiec, łebski człowiek, a dopiero trzeba mu było wstrząsu i kopniaka w tyłek od Wodza, by się otrzeźwić. Teraz czas na panie posłanki. I tak oto, metodą Robespierre'a Jarkacz wykosi ostatnie szare komórki ze swej sekty. Tylko, że Robespierre skończył niewesoło i istnieje spora szansa, że Jarkacz podzieli los swoich ofiar.
            • anoagata Re: Odrzucone 06.11.10, 10:38
              Właśnie,kto to może wiedzieć co w kim może siedzieć.Jarek ma zapewnione przywództwo do 2014r i wtedy skończy 65 lat i powie 'pocałuja w d...ę wujta'.
              • ewa9717 Re: Odrzucone 06.11.10, 11:38
                Chyba że wcześniej wywinie jaki numerek a la Gabryś Janowski wink
                • projek Re: Odrzucone 06.11.10, 12:36
                  Urządzi ministerstwo głupich kroków?

Jestem zaskoczony tą decyzją, bo one zawsze w wypowiedziach miały na względzie dobro partii (jakakolwiek by ona nie była). Teraz pokazano im drzwi i kazano wyjść bo ośmieliły się powiedzieć że w pokoju jest zatęchłe powietrze i może warto było by otworzyć okno i przewietrzyć. Dobrze że opuściły ten chlew. To w jaki sposób z nimi postąpiono tylko utwierdza mnie w przekonaniu o słuszności słowa użytego w poprzednim zdaniu.
                  • jedzoslaw Re: Odrzucone 06.11.10, 14:37
                    Tak, grzecznie panie pracowały, a teraz dziękujemy.
                    • dorota-s2 Re: Odrzucone 06.11.10, 17:29
                      Ma być "mierny ale wierny"a panie za dużo myślały a od myślenia jest wódz ,reszta wykonuje rozkazy.Panie mają prawo myślec jak chcą ,pod warunkiem jednak że zgodnie z wytyczonymi kierunkami-nic się nie zmieniło.Liczę na młodzież,wykształconą,asertywną,na ludzi którzy zechcą w Polsce budować swoją przyszłość
    • pam_pa_ram_pam Re: Odrzucone 06.11.10, 17:34
      Nigdy nie potrafiłem pojąć, jak inteligentna osoba (JK-R) mogła współpracować z resztą PiSuaru. Znam jeszcze paru ludzi, którzy pomimo posiadania całkiem sporego potencjału intelektualnego trzymają się uparcie Partii Jedynego Prezesa. Coś w tym musi być.

Co do drugiej z pań, to ona głupia gęś jest i wkrótce o niej zapomnimy.
      • anoagata Re: Odrzucone 06.11.10, 17:45
        Pam.. masz rację to głupia gęś,która za kaczką chciała iść gęsiego ale się nie dało.Słuchałam swego czasu mędrców i wynikało to że *oni* niekoniecznie muszą popierać to w czym są ,po prostu chcą /muszą/ być do czegoś przynależne.
        • pam_pa_ram_pam Re: Odrzucone 06.11.10, 20:21
          Pojawiają się głosy, że to początek końca PiS.
          Może i prawda, ale to zapowiada się jako długi i bolesny proces.
          • dwa-filary Re: Odrzucone 06.11.10, 23:35
            No to teraz tylko pislamizm pozostał
            • pam_pa_ram_pam Re: Odrzucone 07.11.10, 19:52
              Allachu Akhbar!
              • anoagata Re: Odrzucone 07.11.10, 20:02
                Coś słyszałam że *kto nie z Mieciem tego wymieciem*
                • jedzoslaw Re: Odrzucone 07.11.10, 20:04
                  "Kto nie z Mieciem tego zmieciem" akurat dotyczyło Mieczysława Wachowskiego.
                  • anoagata Re: Odrzucone 07.11.10, 20:53
                    A ' zmieciem ' czy 'wymieciem' to jaka jest różnica?
                  • pam_pa_ram_pam Historia nieco starsza 07.11.10, 22:31
                    To dotyczyło Mieczysława Moczara.
                    A w czasach, gdy on był u łwadzy, to wcale nie było nieggroźne stwierdzenie.
                    • jedzoslaw Re: Historia nieco starsza 07.11.10, 23:52
                      > To dotyczyło Mieczysława Moczara.
                      > A w czasach, gdy on był u łwadzy, to wcale nie było nieggroźne stwierdzenie.

Moczar to był dopiero rzeźnik... Okazuje się jednak, że powiedzenie to istotnie przeniesiono następnie na otoczenie Wałęsy, któremu Wachowski doradzał. Ostatnio o tym wspominano, gdy Wachowskiemu postawiono zarzuty prokuratorskie.
    • sibeliuss Re: Odrzucone 07.11.10, 22:55
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8626691,Kluzik_Rostkowska_jedzie_na_konwencje_PiS_do_Rudy.html
      Efekt prania mózgu czy braku honoru?
      • skiela1 Re: Odrzucone 08.11.10, 01:30
        Niektorzy tak maja.Wyleca drzwiami a wejda oknem.
    • sibeliuss Re: Odrzucone 10.11.10, 10:44
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Poncyljusz-wierzylem-ze-Jaroslaw-Kaczynski-sie-zmienil,wid,12837492,wiadomosc.html
      • jedzoslaw Re: Odrzucone 10.11.10, 11:37
        Ile mu dajecie czasu? Moim zdaniem będzie w PiS maksymalnie do końca tego roku.
        • anoagata Re: Odrzucone 10.11.10, 12:02
          Chyba Ty go nie znasz tak szybko się nie podda.
          • jedzoslaw Re: Odrzucone 10.11.10, 12:05
            A co on może? Jeśli Prezes się zdenerwuje to nic go nie uratuje smile
            • anoagata Re: Odrzucone 10.11.10, 12:45
              Tak na moje oko to fakt On nic nie może ale to jest moje,Twoje oko On ma inne oko i się powtórzę z reklamy *skąd możemy wiedzieć co w kim może siedzieć*,myślę że On myśli czym tu nas zaskoczyć pozytywnym lub negatywnym.
              • jedzoslaw Re: Odrzucone 10.11.10, 12:58
                anoagata napisała:

> Tak na moje oko to fakt On nic nie może ale to jest moje,Twoje oko On ma inne o
                > ko i się powtórzę z reklamy *skąd możemy wiedzieć co w kim może siedzieć*,myślę
                > że On myśli czym tu nas zaskoczyć pozytywnym lub negatywnym.

Nie rozumiem. Co może zrobić Poncyliusz, jeśli Prezes na niego wskaże jako na następnego do wykluczenia?
                • anoagata Re: Odrzucone 10.11.10, 13:09
                  jedzoslaw napisał:

> anoagata napisała:
                  >
                  > > Tak na moje oko to fakt On nic nie może ale to jest moje,Twoje oko On ma
                  > inne o
                  > > ko i się powtórzę z reklamy *skąd możemy wiedzieć co w kim może siedzieć*
                  > ,myślę
                  > > że On myśli czym tu nas zaskoczyć pozytywnym lub negatywnym.
                  >
                  > Nie rozumiem. Co może zrobić Poncyliusz, jeśli Prezes na niego wskaże jako na n
                  > astępnego do wykluczenia?
                  >
                  Nic nie zrobi,pójdzie za Asią i Elą ale Prezes będzie nadal Prezesem.
            • matti.x Re: Odrzucone 10.11.10, 12:51
              jedzoslaw napisał:

> A co on może? Jeśli Prezes się zdenerwuje to nic go nie uratuje smile

Mnie się zdaje, że dla niektórych członków PiS, nie tylko dla Poncyliusza, nastał czas na rozważania o własnej przyszłości. I bardziej grupowo bym tę sprawę widział niż indywidualnie. Jeśli brać każdego z muzealników oddzielnie, to każda z tych osób dosłowni nic nie znaczy. Albo osoba taka przybierze na twarz woskową maskę tępego a bezwzględnego posłuszeństwa (i teraz to już nawet nie bardzo wiadomo wobec kogo) albo - prędzej czy później - i tak wyleci.

W przyszłym roku wybory parlamentarne. Jakie szanse mają tacy ludzie jak Poncyliusz na to, że wystartują z listy PiSu? On może jeszcze tak, ale kilku podobnie myślących a pomniejszych? Jeśli byłaby ich odpowiednia ilość, jeśli mieliby szansę na klub poselski, to myślę, że wyjdą. Ten pozostały im czas, czas kiedy będąc jeszcze w sejmie mają szansę znaleźć się w mediach, coś zdziałać na rzecz własnej politycznej przyszłości - może być bardzo znaczący. Jeśli tego nie zrobią, to tę swoją przyszłość, i tak niepewną, oddają w cudze ręce.

• anoagata Re: Odrzucone 10.11.10, 13:03
                Pani Kęmpa powiedziała że muszą być w *obiegu*czyli te panie wyrzucone są poza obiegiem i inne pojedyncze egzemplarze jak wylecą to nic nie znaczą,więc na pewno będą sie trzymać kupy jaka kolwiek ona by była i co znaczyła.
                • jedzoslaw Re: Odrzucone 10.11.10, 13:26
                  No dobrze, ale Poncyliusz zrobił ten błąd, że ośmielił się skrytykować szefa, więc tylko kwestią czasu jest to, że podzieli los pań K-R i J.
                  • anoagata Re: Odrzucone 10.11.10, 13:32
                    No właśnie i pewnikiem martwi się że wyjdzie *z obiegu*ale jest jeszcze ale ,czym więcej 'takich' wyleci tym bardziej prawdo podobne jest że stworzą coś nowego a reszta będzie się trzymała prezesa.
                    • irena0503 Re: Odrzucone 10.11.10, 14:27
                      Mnie "coś" mówi,że panie przed przyszłorocznymi wyborami będą już z powrotem w PiS-e.J. K. okaże sie dobrym wujkiem,przyjmie skruszone ,ludzie znowu uwierzą w "przemianę" i parę proc. przybędzie. Już tak bywało w tej partii.
                      • dede43 Re: Odrzucone 10.11.10, 14:53
                        Mnie się tez tak wydaje. Inaczej koniec ze żłobem, władzą itp - pozostanie drobna urzędnicza pensyjka na życie w wysokości np1/2 średniej krajowej
                        • jedzoslaw Re: Odrzucone 10.11.10, 22:34
                          Oczywiście, wielu z nich żyje tylko z polityki. Np. św.pamięci poseł Putra był fanem tzw.tradycyjnej rodziny. Żona w domu i dzieci rodziła, a on zarabiał jako poseł. Teraz wdowa i dzieci wyciągają rękę po pomoc społeczną. Oni się będą zatem trzymać Wodza, bo wybory za rok i drugi raz w ławach poselskich nie wylądują.
                          No, a teraz czytam o kolejnym do wywalenia...
                          www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/przewrot-w-pis-szykowany-od-sierpnia-ziobro-cytuje-czechow,67817,1
                          Nawet Kamiński... Jeśli nawet ktoś taki jak on się stawia Jarkowi to znaczy, że PiS tonie.
                          • dede43 Re: Odrzucone 11.11.10, 07:06
                            jedzoslaw napisał:

>
                            > Nawet Kamiński... Jeśli nawet ktoś taki jak on się stawia Jarkowi to znaczy, że
                            > PiS tonie.

Zauważ - wywala się tych "od Lecha", przynajmniej ja mam takie wrażenie.

>
                            • anoagata Re: Odrzucone 11.11.10, 10:28
                              Pan Ziobro ma bardzo bujną wyobrażnię i bardzo barwnie opowiada ,szkoda że nie ma dzieci.
    • dede43 Re: Odrzucone 12.11.10, 07:24
      A dziś poczytałam w jakichś plotach, że reszty prezes dziś nie wyrzuci, bo nie ma ..... czasu. Czyli dziewczyny zostaną same i .... "po ptokach"
      • vobo7 Re: Odrzucone 13.11.10, 14:05
        Nie sądzę, żeby zostały same. Aktywność medialna Poncyliusza wyraźnie wskazuje na granie sobie w gumki z preziem. Rzekoma wszechmoc JarKacza jest przy okazji obnażana wobec publiki: widać wyraźnie ile on może; może kogoś wywalić, i tyle. Tyle, że niekoniecznie może. Bo może się bać, w związku z wyborami.

Ci ludzie: Poncyliusz, Kamiński i inni nie urodzili się i nie pojawili w polityce - dziś.
        Ta medialna zabawa zaczyna wyglądać na zaplanowaną. Będą to robić powoli i po kolei. Nie wszyscy na raz, ale jedna osoba po drugiej. Tak, aby przy okazji rozpadu PiS zaistnieć w mediach jak najczęściej. Tylko dzięki temu mogą mieć jakieś szanse w przyszłorocznych wyborach. Twarzy znanych mają trochę, ale czasu - mało.
        • jedzoslaw Re: Odrzucone 13.11.10, 15:21
          No właśnie, wywala ludzi z otoczenia Lecha. Ponieważ Lud namaścił go na następcę swego brata to nie potrzebuje już tych ludzi. Oni zresztą nie współtworzyli PiS, lecz dołączyli potem, zatem nie ma do nich żadnych sentymentów. Jego brat miał ten plus, że mimo wszystko był rozsądniejszy, także dzięki obdarzonej zdrowym rozsądkiem Prezydentowej. Jarkaczowi nikt nie doradza, co najwyżej wszyscy mu schlebiają. Ale historia uczy, że każdy dyktator otoczony pochlebcami kończy marnie. Wcześniej, czy później. Ponieważ przewrotu pałacowego się nie należy spodziewać, zatem słusznie należy oczekiwać, iż PiS podzieli los ZChN-u.
          • anoagata Re: Odrzucone 13.11.10, 16:31
            Ze są /byli/ bliżniakami / to każdy inny ma charakterek.Tak szybko nie będą wyskakiwać sami bo do wyborów parlamentarnych aby się wystawić trzeba mieć czyjeś poparcie i być pierwszym na liście wyborczej,tak czy siak wymienione osoby są już chyba spalone.Lech miał prezydentową a Jarek pogłaska kota to tez daje dobrą energie.
            • vobo7 Re: Odrzucone 13.11.10, 18:01
              anoagata napisała:

> tak czy siak wymienione osoby są już chyba spalone.

Masz na myśli Lecha i prezydentową, co byłoby na/myślą raczej dosłowną?
              Czy też Jarka z Alikiem, bądź Kluzik z Rostkowską? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka