dede43 02.01.11, 13:54 Może się komuś przyda, w sytuacji, gdy trudno ogarnąć wydatki. Tekst linka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_57 Re: budżet domowy 02.01.11, 14:19 dede43 napisała: > Może się komuś przyda, w sytuacji, gdy trudno ogarnąć wydatki. > Śmieszą mnie takie programy i pouczenia. Generalną zasadą jest, że człowiek musi wydawać mniej niz zarabia. Co najmniej o jeden poziom mniej. Jeśli stać Cie na chleb z masłem- jedz suchy, jeśli masz na bułke masło i szynkę - jedz bułkę z masłem itd. Tego uczył Wokulskiego stary Mincel, tego uczyła mnie babcia. Do czego mi takie "programy"? Odpowiedz Link
pam_pa_ram_pam Re: budżet domowy 02.01.11, 15:41 Wydaję mniej niż 50% dochodu. Regularnie sprawdzam, co przychodzi mi w wyciągach z karty kredytowej, tzn. czy ktoś mi czegoś nie "dopisał". Oczywiście muszę też pilnować, czy jakieś lokaty nie poekspirowały, czy nie warto zrobić czegoś z funduszami inwestcyjnymi (obecnie mam z tym od paru lat spokój z wiadmoych przyczyn) itd itp. Wszystko to mam za pomocą MS Excela i nie widzę powodu do posługiwania się czymś innym. Odpowiedz Link
dede43 Re: budżet domowy 02.01.11, 23:49 Nikogo nie namawiam do korzystania z programu. Ja tez rozliczenia prowadzę w moich własnych tabelkach w Excelu i nie mam zamiaru tego zmieniać. A swoja drogą jesteście szczęśliwi ludzie, że nie musicie planować wydatków. Odpowiedz Link