mercedes_4 31.01.11, 09:55 Gazownia zmienia zasady rozliczeń. Jest straszny bałagan, bo przesłała rachunki szacunkowe. Czy u was macie to samo? szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,9022486,Gazownia_zmienia_zasady_rozliczen__Balagan_z_rachunkami.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: rachunki za gaz 31.01.11, 10:16 Póki co rachunki przyszły wg. starego wyliczenia. Odpowiedz Link
irena0503 Re: rachunki za gaz 31.01.11, 10:17 Rachunki takie mam już od roku. Do tej pory dostawałam dwa .......pierwszy po odczycie i drugi szacunkowy , odczyty były 3 razy w roku. Kilka dni temu dostałam jeden po odczycie ,kilka dni póżniej sześć szacunkowych z datami wpłat...z tego wynika,że odczyt teraz bedzie raz w roku i albo dopłata,albo zwrot. Odpowiedz Link
dede43 Re: rachunki za gaz 31.01.11, 10:48 R-ki tzw prognozowe dostaje raz na pól roku. Chciałam im płacić wg wskazań licznika, ale kazali się zgłosić z podaniem i potem każdorazowa zgłaszać osobiście ze stanem licznika, to ich olałam. Znam przyjemniejsze sposoby spędzania czasu niż stanie w kolejce w gazowni na drugim krańcu miasta. Płace więc przez internet jakieś okrągłe kwoty, bo prognoza nijak się ma do mojego faktycznego zużycia, jest dużo niższa. Do energetyki w tej samej sprawie zaglądam co miesiąc, ale energetyka jest niedaleko placu targowego, który odwiedzam, a poza tym prognoza jest wyższa niż moje faktyczne zużycie prądu. Nie widzę powodu, by nadpłacać. Odpowiedz Link
agulaszek Re: rachunki za gaz 01.02.11, 00:07 ja dostałam jakiś dziwny: jedna rata 6,50 a potem po 54,00 a przedtem chyba ze cztery miechy nic mi nie pobierało i już się bałam, że jak mi przysolą to się nie wywinę śmiechem Odpowiedz Link
moonflour Re: rachunki za gaz 01.02.11, 00:24 rozmawiałam dzisiaj przez tel. z moim dziadkiem. podawał im stan licznika, zobaczymy ile mu naliczą. dziadek jest niezniszczalny, jeśli przyslą mu rachunek inny niz się spodziewał, będzie szum. nigdy nie płaci dla "swiętego spokoju" sprawdza z mega precyzją, zgodnie ze swoim byłym zawodem Odpowiedz Link