15.05.04, 21:32
Czy istnieje pojęcie "wieku" na Forum; czy może bardziej powinniśmy mówić
o "stażu"?

Chodzi mo o to, że przeciez niewiadomo ile nasz rozmówca ma lat.
Czy powinniśmy zatem zwracać się do niego "per pan/pani" czy może
bezpieczniejszym bezosobowym "ty". Czy domyślając się czyjegoś wieku
powinniśmy rozmówcę z tego powodu dyskryminować (bo za młody, albo za stary)?
Obserwuj wątek
    • lady.oracle Re: Wiek 15.05.04, 21:36
      Ja wyglądam na 28. wink
    • zaciszanin Re: Wiek 15.05.04, 21:38
      Odkąd pamiętam, w korespondencjach przy pomocy internetu (nie wliczając e-
      mailów) do rozmówcy zwraca się bez żadnych tytułów. Zmiana tej zasady byłaby
      bardziej śmieszna niż wskazana.
      • wedrowiec2 Re: Wiek 15.05.04, 21:51
        Zdecydowanie należy zwracać się bez tytułów i bez podkreślania wieku. Jest
        wiele osób starych a głupich i młodych, a mających ciekawe przemyślenia.
        Ja wprawdzie mam wiek wypisany w sygnaturce (jako odwołanie do forum), ale na
        ogół ją kasujęsmile
        • wgfc Re: Wiek 15.05.04, 22:13
          Wedrowiec2 napisała:

> Zdecydowanie należy zwracać się bez tytułów i bez podkreślania wieku.
          > Jest wiele osób starych a głupich i młodych, a mających ciekawe przemyślenia.

Tak właśnie uważam. To dobrze, że choć w świecie Internetu można rozmawiać
          swobodnie, bez "pan/pani". Wydaje mi się, że w świecie realnym "pan/pani"
          często tworzy niepotrzebne bariery, czesto jest też kłopotliwe. Wzmacnia
          też "zamkniętość" ludzi względem siebie (chodzi mi o to, że ludzie nie odzywają
          się do siebie, mimo że często byłoby to naturalne; kto się odezwie traktowany
          jest jak intruz).
          • ada296 Re: Wiek 15.05.04, 22:27
            nigdy się nad tym nie zastanawiałam
            od zawsze używam formy "ty"
            mam natomiast inny problem
            w realu łatwiej mi sie zwracać do kogoś poznanego w necie nickiem niż imieniem
            pozdrawiam
            • aankaa Re: Wiek 15.05.04, 23:42
              ada296 napisała:

> mam natomiast inny problem
              > w realu łatwiej mi sie zwracać do kogoś poznanego w necie nickiem niż imieniem

bo nick'a "znasz" a osoba z jego/jej imieniem - to zupełnie ktoś inny
    • diablica_28 Re: Wiek 15.05.04, 23:29
      Zgadzam sie z przedmówcami Pan/Pani- jest za sztywno !!!
    • autowidol Autowidol jestem..... 16.05.04, 00:17
      Wal do mnie na ty!
      • gacus2 Re: Autowidol jestem..... 16.05.04, 11:11
        w necie na formę Pan/ Pani przechodzę kiedy bardzo sie wkurze lub celowo chcę
        sie zdystansować.
        • anatemka Re: Autowidol jestem..... 16.05.04, 11:17
          ale czasem lęgnie sie w duszy pytanie: qrcze, ile on/ona ma lat i jak
          wygląda...
          smile
          • zaciszanin Re: Autowidol jestem..... 16.05.04, 14:48
            anatemka napisała:

> ale czasem lęgnie sie w duszy pytanie: qrcze, ile on/ona ma lat i jak
            > wygląda...
            > smile

Niektórzy nie wyglądają na swoje lata wink Dlatego bardziej interesuje mnie
            wygląd smile
            • to.ya Re: Autowidol jestem..... 16.05.04, 14:52
              zaciszanin napisał:

> anatemka napisała:
              >
              > > ale czasem lęgnie sie w duszy pytanie: qrcze, ile on/ona ma lat i jak
              > > wygląda...
              > > smile
              >
              > Niektórzy nie wyglądają na swoje lata wink Dlatego bardziej interesuje mnie
              > wygląd smile
              >

Hmmmmmmmmmmmm.... wink
              • anatemka Re: Autowidol jestem..... 16.05.04, 14:57
                to.ya napisała:

> zaciszanin napisał:
                >
                > > anatemka napisała:
                > >
                > > > ale czasem lęgnie sie w duszy pytanie: qrcze, ile on/ona ma lat i jak
                >
                > > > wygląda...
                > > > smile
                > >
                > > Niektórzy nie wyglądają na swoje lata wink Dlatego bardziej interesuje mnie
                >
                > > wygląd smile
                > >
                >
                > Hmmmmmmmmmmmm.... wink
                >

niektórzy ładnie wink
    • chaladia Sama idea Forum zmusza do "tykania 16.05.04, 11:24

• chaladia Re: Sama idea Forum zmusza do "tykania" 16.05.04, 11:30
        Z nicka często trudno wywnioskować, czy interlokutorem jest kobieta, czy
        męszczyzna. Sam mam nick taki, że ktoś nie znający arabskiego może
        podejrzewać, że ma do czynienia z kobietą. Z innej strony "mała żabka", czyli
        eela ziała bluzgami zupełnie nie przystającymi do szacownej emerytki o
        solidarnościowo-demokratycznym rodowodzie...
    • al-ki Re: Wiek 16.05.04, 11:42
      ixtlilto napisała:

) Czy istnieje pojęcie "wieku" na Forum; czy może bardziej powinniśmy mówić
      ) o "stażu"?
      • martuha Re: Wiek 16.05.04, 11:44
        sadze, ze zwracanie sie w necie na pan/pani brzmialoby nieco sztucznie. tym
        bardziej, ze z postow trudno wywnioskowac kto ile ma lat.
    • feminna Re: Wiek 16.05.04, 16:31
      Wiek można łatwo "wyczuć" z wypowiedzi, zainteresowań, poglądów na życie danej
      osoby. Niestety, spora różnica wieku między interlokutorami często (choć nie
      zawsze) skazuje konwersację na niepowodzenie. Ja np. na pewno mam z 7-8 lat
      więcej niż zaciszanin i już wynikły nieporozumienia.
      • zaciszanin Re: Wiek 16.05.04, 19:20
        feminna napisała:

> Wiek można łatwo "wyczuć" z wypowiedzi, zainteresowań, poglądów na życie
        danej
        > osoby. Niestety, spora różnica wieku między interlokutorami często (choć nie
        > zawsze) skazuje konwersację na niepowodzenie. Ja np. na pewno mam z 7-8 lat
        > więcej niż zaciszanin i już wynikły nieporozumienia.

Niektórzy moi kumple czy znajomi mają dwa razy więcej lat niż ja. Mimo to mam z
        nimi tak samo dobry kontakt, jak z osobami w podobnym do mojego wieku. Tak więc
        wspólny język nie zależy od wieku, lecz od podejścia do pewnych spraw i
        zrozumienia. A nieporozumienia można mieć zarówno ze "szczawikiem", jaki
        i "zgredem".
        • feminna Re: Wiek 16.05.04, 19:47
          Sorry, ale mam wątpliwości jeżeli chodzi w Twój dobry kontakt z kimkolwiek, kto
          ośmieli się mieć zdanie odmienne od Twojego, niezależnie od wieku. No chyba że
          Twoi znajomi przytakują Ci na każdy kroku i mają w dyskusji głos dokładnie taki
          jak ryba. No i oczywiście warunek jest taki, że MUSZĄ lubić hip-hop ;o)
          • zaciszanin Re: Wiek 16.05.04, 19:55
            feminna napisała:

> Sorry, ale mam wątpliwości jeżeli chodzi w Twój dobry kontakt z kimkolwiek,
            kto
            >
            > ośmieli się mieć zdanie odmienne od Twojego, niezależnie od wieku. No chyba
            że
            > Twoi znajomi przytakują Ci na każdy kroku i mają w dyskusji głos dokładnie
            taki
            >
            > jak ryba. No i oczywiście warunek jest taki, że MUSZĄ lubić hip-hop ;o)

Miej dalej swoje wątpliwości. Nie zamierzam ich rozwiewać, bo znów podniesiesz
            larum, że ktoś coś Ci zarzuca. Skoro jesteś taka wrażliwa na komentarze innych
            względem swojej osoby, to dawaj przyklad i powstrzymuj się od głupich
            komentarzy na każdym kroku... przynajmniej czasami...
            • feminna Re: Wiek 16.05.04, 20:07
              Zapewniam, że powstrzymam się od głupich komentarzy i podnoszenia larum
              natychmiast gdy Ty przestaniesz to robić. Trzeba było nie zaczynać "larum" i
              dać sobie trochę luzu. Zadarłeś ze mną i to był Twój błąd. Ze mną nie wygrasz.
              • zaciszanin Re: Wiek 16.05.04, 21:23
                feminna napisała:

> Zapewniam, że powstrzymam się od głupich komentarzy i podnoszenia larum
                > natychmiast gdy Ty przestaniesz to robić. Trzeba było nie zaczynać "larum" i
                > dać sobie trochę luzu. Zadarłeś ze mną i to był Twój błąd. Ze mną nie wygrasz.

Z taką pewnością siebie, awanturnictwem, arogancją i lekceważeniem wszystkich i
                wszystkiego co się rusza daleko nie zajedziesz tongue_out Jak Ci sie nudzi - chcesz
                się potargować i udowodnić wyższość pietruszki nad marchweką, to idź na bazar,
                bo chyba pomyliłaś miejsca smile Tam Cię wysłuchają i zrozumieją.

To jest moja ostatnia odpowiedź do Twojego postu. PLONK
                • feminna Re: Wiek 16.05.04, 23:05
                  Haha, bardzo śmieszne, naprawdę. I kto tu jest awanturnikiem? Niech inni
                  ocenią. Nie ośmieszaj się i przestań ujadać jak wyrośnięty pinczerek, bo tylko
                  się kompromitujesz. Tak się składa, że nie trafiłeś na bezbronną mysz, która
                  będzie potulnie znosić Twoją arogancję i chamskie insynuacje. Nie będziesz mnie
                  ujeżdżał jak łysą kobyłę i protekcjonalnie traktował, o nie. I to Ty pomyliłeś
                  adresy.

Btw, ja już daleko zaszłam, Tobie natomiast nie wróżę różowej przyszłości,
                  chyba że trochę spokorniejesz i potulnie zajmiesz miejsce w szeregu na szarym
                  końcu, które Ci się nalezy. Z takim słownictwem i zachowaniem pasujesz jak ulał
                  na stadion X-lecia. Wróżę Co tam wielką "karierę".

I na koniec, dawno już zaproponowałam, byśmy się ignorowali, ale Ty
                  najwidoczniej jesteś z tych, którym trzeba kilka razy powtarzać. Więc powtarzam
                  po raz ostatni i dobitnie: ŻEGNAM i nie życzę sobie więcej żadnych postów od
                  Ciebie. Amen.
                • feminna Re: Wiek 16.05.04, 23:56
                  Nie ja rozpoczęłam tę awanturę, powtarzam to po raz kolejny, ale do Ciebie nic
                  nie dociera. Ponownie bluzgasz i ujadasz jak wyrośnięty pinczer. Wiesz co
                  kolego, Ty potrzebujesz specjalistycznej pomocy. Kiepsko u Ciebie z
                  umiejętnością analitycznego myślenia i wyciągania wniosków. Pewnie dlatego, że
                  trzeźwą ocenę sytuacji przesłania Ci posunięta do chorobliwego stadium
                  megalomania i przekonanie o własnej nieomylności. Pora zejść na ziemię z
                  piedestału, na którym sam się ustawiłeś. Lepiej zrób to sam, niż samo życie
                  zrewiduje Twoje poglądy, wierz mi, to będzie dla Ciebie bardzo bolesne.

Bez obaw, ja już daleko zaszłam, natomiast Tobie wróżę "karierę" wyłącznie na
                  stadione X-lecia. Tam Twoja bezczelność i arogancja będą w pełni docenione.
                  Będziesz właściwym człowiekiem na właściwym miejscu.

Już wcześniej zaproponowałam, byśmy siebie wzajemnie ignorowali, ale Ty
                  widocznie jesteś z tych, którym trzeba kilka razy powtarzać. Powtarzam więc po
                  raz ostatni: ŻEGNAM i nie życzę sobie żadnych postów od Ciebie. Mam nadzieję,
                  że przynajmnie to uszanujesz.
                • feminna Re: Wiek 17.05.04, 00:36
                  Szkoda, że nie możesz zobaczyć mojej odpowiedzi na Twój post, bo był naprawdę
                  dobry, ale zapewniam Cię, że Tobie by się nie spodobał. Ktoś go 2 razy
                  wykasował. Ciekawa tylko jestem dlaczego nie wykasował Twojej wypowiedzi,
                  będącej szczytem bezczelności i złego wychowania. No cóż, masz tu "plecy". Jak
                  to fajnie skryć się za czyimiś plecami, prawda?
                  • feminna Re: Wiek 17.05.04, 15:46
                    Oho, i nagle pojawiły się moje posty-reprymendy i nawet wątek do admina. Jednak
                    cuda się zdarzają i czasem sprawiedliwość zwycięża wink)
                    • geograf Re: Wiek 17.05.04, 17:47
                      Zaciszanin najpewniej przeczytał Twoje posty.
                      Spokojnie, nie denerwuj się. Masz rację.
                      pozdrawiam
                      • feminna Re: Wiek 17.05.04, 19:55
                        Już się uspokoiłam smile))
              • very_famous Re: Wiek 20.05.04, 17:51
                > Zadarłeś ze mną i to był Twój błąd. Ze mną nie wygrasz.

No to ominęła mnie mało fascynująca wymiana zdań. Z lektury wątku wynika, że to
                Ty Feminno jesteś agresywną stroną.
                Kiedyś na SSO była osoba równie "tolerancyjna" i agresywna. Czy to Ty Diaxi?
          • gacus2 Re: Wiek 17.05.04, 11:22
            feminna napisała:

> Sorry, ale mam wątpliwości jeżeli chodzi w Twój dobry kontakt z kimkolwiek,
            kto
            >
            > ośmieli się mieć zdanie odmienne od Twojego, niezależnie od wieku. No chyba
            że
            > Twoi znajomi przytakują Ci na każdy kroku i mają w dyskusji głos dokładnie
            taki
            >
            > jak ryba. No i oczywiście warunek jest taki, że MUSZĄ lubić hip-hop ;o)
            >

tego dodawać nie musiałaś. I chociaz zaciszanin jest młody i znam go (być moze
            niestety) bardzo dobrze to jednak bez szczególnego powodu zjechałaś go. Sprawia
            Ci przyjemność takie traktowanie ludzi?
            (ja nie zadzieram, ja po protstu pytam) Aha dla rozwiania watpliwości mam 7 lat
            wiecej niz Zaciszanin.
            • feminna Re: Wiek 17.05.04, 15:44
              Nie, nie sprawia mi przyjemności takie traktowanie ludzi, reaguję w ten sposób
              tylko wtedy, gdy ktoś potraktuje mnie jeszcze gorzej, jak uczynił to zaciszanin
              (vide wątek o hip-hopie). Miałam oczywisty powód go zjechać, a właściwie
              sprostować jego wypowiedź jakoby dogadywał się z każdym, bo ze mną nie dość, że
              nie dogadał się, ale wręcz rzucił się na mnie jak rozwścieczony rotweiller
              tylko dlatego, że ośmieliłam się wyrazić negatywną opinię na temat hip-hopu i
              napisać z czym kojarzą mi się wykonawcy tego typu muzyki. Pomijam fakt, że
              zarzucił mi nietolerancję, która jak się okazuje jest jego, a nie moją przywarą.
              • gacus2 Re: Wiek 17.05.04, 19:35
                Feminno,
                Ale też przeprosił (czytałem, wiem) to po co było to ciągnąć dalej? I machanie
                szabelką ("zadarłeś ze mna to popamietasz") I nerwy niepotrzebne i excusez-moi
                le mot- smród sie zrobił.

BTW to nie ja kasowałem posty- gdybym to był ja, poleciałby cały wątek. W
                cięciu mam doskonałą wprawę.
                • feminna Re: Wiek 17.05.04, 20:04
                  Wiesz, czasem nie wystarcza rzucenie bez przekonania banalnego "przepraszam" i
                  uznanie sprawy za niebyłą. Za swoje zachowanie trzeba ponieść odpowiednie
                  konsekwencje. Niemniej jednak moją polemikę, żeby nie powiedzieć awanturę z
                  kolegą zaciszaninem uważam za skończoną.

Btw nie ulega wątpliwości, że zarówno zaciszanin jak i ja mieliśmy wczoraj
                  kiepski dzień i źle się stało, że trafiliśmy nie siebie i nasze miecze się
                  skrzyżowały.
                  • zaciszanin Re: Wiek 17.05.04, 20:42
                    feminna napisała:

> Btw nie ulega wątpliwości, że zarówno zaciszanin jak i ja mieliśmy wczoraj
                    > kiepski dzień i źle się stało, że trafiliśmy nie siebie i nasze miecze się
                    > skrzyżowały.

Zgodzę się z Tobą w tej kwestii - w zupełności. W gwoli ostatecznego
                    wyjaśnienia: nie pierwszy raz reflektując się po fakcie wyciągam rękę uznając
                    niniejszym także swoją winę. To, że często jest odrzucana, trudno. Do ugody
                    potrzebne są dwie strony. Mam tę satysfakcję, że umiem przyznać się do winy.
                    Wyznaje zasadę, że można się nie lubić lub ze soba nie rozmawiać, ale wszystkie
                    sprawy muszą być rozstrzygnięte by nie być w stanie wojny. Niestety nie
                    wszystko idzie po naszej myśli. W każdym razie zarówno teraz, jak i w lutym,
                    kiedy to "pociąłem" sie z niegdysiejszym moim przyjacielem - Gackiem. Żąłuję
                    tego, jednak, każdy robi błędy w swoim życiu i za nie musi płacić, mam
                    nadzieję, że nie wiecznie. By nie robić z siebie biedaczka, tą konkluzją kończe
                    mój udział w tej "dyskusji".
        • ulalka Re: Wiek 16.05.04, 19:53
          zaciszanin napisał:

> Niektórzy moi kumple czy znajomi mają dwa razy więcej lat niż ja. Mimo to mam
          z
          >
          > nimi tak samo dobry kontakt, jak z osobami w podobnym do mojego wieku. Tak
          więc
          >
          > wspólny język nie zależy od wieku, lecz od podejścia do pewnych spraw i
          > zrozumienia. A nieporozumienia można mieć zarówno ze "szczawikiem", jaki
          > i "zgredem".
          >
          a to fakt smile miewam 10-15 lat starszych znajomych i takich co sa 15 lat
          mlodsi smile
          a jakos nie zauwayzlam, zebys mnie atakowal.. big_grin moze tylko niektorych... wink
    • tao27 Re: Wiek 16.05.04, 20:03
      Jaki wiek??? na forum nic nie znaczy tak samo jak i staż. Generalnie uważam że
      akurat tutaj powinniśmy gadać do siebie jak normalni ludzie czyli na Ty. Ale
      też uważam ze powinniśmy nie ukrywać naszych imion, zasłanianie się nickiem to
      jakiś śmieszny żarcik. W ten sposób uciekamy sami od siebie chcąc pozostawać
      takim niby bardzo tajemniczym. Osobiście uważam że nadużywamy tych nicków.
      Najgorzej jest jednak kiedy w moim przypadku doszło do kilku spotkań z ludzmi z
      netu.Matko jedyna jak mnie zobaczyli i stwierdzili ze mam ogromne wąsiska i
      odpowiedni wiek to o mało nie zapadali się pod ziemię. I dlaczego??? skoro
      wzceśniej gadaliśmy bardzo bezpośrednio. Osobiście poczułem się wtedy trochę
      żle.Przecież to nie o to chodzi byśmy w takiej sytuacji stawali sie inni kiedy
      juz musimy się spotkać i zobaczyć na własne oczy. Wcale mi nie zależy na tym
      Pan/Pani i bardzo chciałbym aby to akurat było czymś normalnym. No ale co
      człowiek to inne zdanie i gust. Pozatem ja nigdy nie dyskryminuję swoich
      rozmówców bo niby dlaczego miałbym to robić skoro wielu z nich jest dużo
      mądrzejszych niż ja choc mają zdecydowanie mniej życia. Ale jak to powiedziała
      bez_nadzieja ja podobno jestem matołem nawet jako gospodarz swojego forum więc
      może tego nie rozumiem. Pozdrawiam
      • aankaa Re: Wiek 16.05.04, 20:12
        tao27 napisał:

> Ale też uważam ze powinniśmy nie ukrywać naszych imion, zasłanianie się
        > nickiem to jakiś śmieszny żarcik. W ten sposób uciekamy sami od siebie chcąc
        > pozostawać takim niby bardzo tajemniczym.

"ujawniony z imienia" Tao27 tongue_outP
        • tao27 Re: Wiek 17.05.04, 09:28
          No tu masz słuszność napisałem "pokazowo" Jednak te przyzwyczajenia robią
          swoje. Pozdrawiam Sławek
          • diablica_28 Re: Wiek 17.05.04, 10:19
            tao27 napisał:

> No tu masz słuszność napisałem "pokazowo" Jednak te przyzwyczajenia robią
            > swoje. Pozdrawiam Sławek

Przecież był już wąteko imonach jaki mamy o ile pameitam .

Pozdrawiam Agnieszka
            • olga55 Re: Wiek 17.05.04, 11:31
              Ja tam swojego imienia nie zdradzęwink).
              Pan,pani w necie to sztuczne.Jesli ktos sie decyduje na uczestnictwo w forum to
              musi liczyc sie z tym,ze może spotkać sie z osobami w rożnym wieku, z którymi
              będzie dyskutować na tej samej płaszczyźnie. A "szczeniactwo" i "zgredostwo"
              nie jest zgodne z wiekiem metrykalnym.
              • thomasch Re: Wiek 17.05.04, 11:35
                olga55 napisał(a):

> A "szczeniactwo" i "zgredostwo"
                > nie jest zgodne z wiekiem metrykalnym.

Już wyobrażam sobie 6-latka prowadzącego dysputę filozoficzną ze studentem V
                roku tegoż kierunku wink
                Jednak generalnie masz rację.
            • zaciszanin Re: Wiek 17.05.04, 15:53
              diablica_28 napisała:

> Przecież był już wąteko imonach jaki mamy o ile pameitam .

Był. Był też chyba wątek o samych nickach... Dla przypomnienia - imiona: Iwo,
              Jrzy, Max [używam pierwszego i ostatniego], a nick "Zaciszanin" jest związany z
              miejscem mojego zamieszkania. Wcześniej miałem "iwo_", lecz podobno "Gazeta"
              miała zablokować ksywy z podkreślnikiem, dlatego zmieniłem. O dziwo stary
              działa smile

... ale to tak na marginesie tongue_out
    • geograf Re: Wiek 17.05.04, 18:06
      Komputer i internet to poważna bariera.
      Dla mnie na Forum nie jest ważne kto jest kim, jaki ma zawód, wykształcenie i wiek-ale co może zaoferować mi w dyskusji, tudzież przez informacje (które czytam).
      To podstawa, choć każdy wie,że z czasem, gdy rozmawia się już dłużej etc...myśli o wieku same przychodzą. Bądź to w myślach, badź to znajdujemy odpowiedź w treści czytanej. Czy to bezpośrednio, czy to czytając między wierszami...

Jednakże często i to jest mylnesmile
    • zo_h Re: Wiek 17.05.04, 21:27
      Pojęcie wieku jako takiego chyba nie istnieje, bo zresztą weryfikacja takowego
      z racji kontaktu przez internet jest mocno utrudniona, co nie zmienia faktu, że
      można mówić o swoistej dojrzałości umysłowej tej drugiej strony. I właśnie tego
      oczekuję od tej drugiej strony z którą nawiązuję kontakt ... mam nadzieję na
      szczerość i na to, że nie trafię na osobę, która będzie czarować jedynie
      wymyśloną przez siebie otoczką ( a takiego gracza da się wyłapać, bo jakby nie
      pilnował się to z czasem wychodzą nieścisłości w jego rozmowach).

Ogólnie przy kontaktach z osoabami, których nie znam osobiście, podchodzę z
      dużą rezerwą.

Pozdrawiam.
      • to.ya Zo_h! 17.05.04, 21:30
        Skręcając na chwilkę z tematu głównego: co dla Ciebie i Czarnej33 na prezent
        już Wy wiecie za co?
        • gacus2 Iwo, 17.05.04, 21:39
          Jestem w stanie zapomniec co było. W końcu minęło parę miesiecy... i moze po
          obie strony, w nierónym wprawdzie stopniu, ale cos popsuły.
          "Błądzić jest rzecza ludzką, lecz tylko głupiec nie potrafi przyznać sie do
          błędu" Cieszę sie, ze to uczyniłeś- i mimo ran można coś jeszcze naprawic.
          • hm` Re: Iwo, 17.05.04, 21:47
            Bosze, gadasz jak ksiundz. ;]
            pozdr. hm`
            • gacus2 Re: Iwo, 17.05.04, 21:52
              Amen, alleluja i do przodu ;-PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
              • hm` Re: Iwo, 17.05.04, 21:56
                Heh, no teraz jak Lepper. Gacus2, czyli dwie twarze, z jednej strony proboszcz
                z drugiej lider "S". ;]]]]]]
                pozdr. hm`
                • gacus2 Re: Iwo, 17.05.04, 21:59
                  Nie śmiej sie z nowego premiera ;-PPPPPPPPP szanowny hm` (opierdolnik dobrzem
                  postawił?)
                  • hm` Re: Iwo, 17.05.04, 22:13
                    Wpierw premier, dalej prezydent, pozniej caly swiat!!!!!
                    pozdr. hm`
      • hm` Re: Wiek 17.05.04, 21:35
        No zaraz sie rozplacze. ;]
        pozdr. hm`
        • zaciszanin Re: Gacek --> masz wiadomosć na @ [n/txt] 17.05.04, 23:44
        • zo_h Re: Wiek 19.05.04, 10:43
          Hehehehe prezent niespodzianka dla hm`.
          • hm` Re: Wiek 19.05.04, 14:26
            Heh. ;]]]
            pozdr. hm`
    • lady.oracle Re: Wiek 19.05.04, 07:29
      Ja wyobrażam sobie zawsze rozmówców płci męskiej jako małych i chudych brzydali
      lub łysych panów z brzuszkiem, ponieważ wiem, jak nikły jest procent ludzi
      przystojnych... A w internecie i tak liczy się tylko to co kto ma do napisania.
      • adhamah Re: Wiek 19.05.04, 07:32
        lady.oracle napisała:

> Ja wyobrażam sobie zawsze rozmówców płci męskiej jako małych i chudych
        brzydali
        >
        > lub łysych panów z brzuszkiem, ponieważ wiem, jak nikły jest procent ludzi
        > przystojnych... A w internecie i tak liczy się tylko to co kto ma do
        napisania.

Nie trafione! Nie jestem mały, chudy ani łysy i nie mam brzuszka, więc masz już
        przynajmniej jeden wyjątek.
        Jasne, najważniejsze jest to co mam ktoś do powiedzenia tj. napisania, a nie
        ile ma lat czy jak wygląda smile
        • wgfc Re: Wiek 19.05.04, 07:55
          Adhamah napisał:

> Nie trafione! Nie jestem mały, chudy ani łysy i nie mam brzuszka,

Tym oświadczeniem pobudziłeś moją ciekawość wink
          • olga55 Re: Wiek 19.05.04, 09:16
            Też nie jestem łysy...
            • geograf Re: Wiek 19.05.04, 14:52
              Olga, Tyś mężczyzna?

A ja...ja jestem wysoki (prawie 2 metrysmile, szczupły (bo niby njak przy tym wzroście mieć brzuch?), no i nieco łysiejący...ale to się nie liczy!
              czyli ja też nietrafionysmile
              • diablica_28 Re: Wiek 19.05.04, 19:22
                geograf napisał:
                "Olga, Tyś mężczyzna?"

ale niespodzianka hahahhhahaha, a pisałeś, że miedzy wierszami umiesz czytać .

"A ja...ja jestem wysoki (prawie 2 metrysmile, szczupły (bo niby njak przy tym wzr
                oście mieć brzuch?), no i nieco łysiejący...ale to się nie liczy! czyli ja też
                nietrafionysmile"

hmmm,,, prawdziwy intelektualista, to mozna było wyczytać miedzy wierszami.
                • geograf Re: Wiek 21.05.04, 21:57
                  oj...czepiasz się.
                  i tyle
                  pozdrawiamsmile
              • olga55 Re: Wiek - geograf 19.05.04, 22:19
                Hi,hi miało być na końcuwink)).
                No bo co można napisać na takie solenne zapewnienia,ze owłosienie w komplecie.A
                jakby nie, to co?Wszak i tak tego nie zobaczymy...
                No a co ma napisać taka niewiasta,czym sie pochwalić?"Zmarszczki mam,ale to od
                śmiechu i wszyscy mowią,ze mi z nimi do twarzy,niweco mnie już rozniosło,ale
                jeszcze w kinie mieszczę sie w fotel..."
                TO NIE MY MARNUJEMY CZAS,TO CZAS MARNUJE NAS.
          • adhamah Re: Wiek 19.05.04, 13:43
            wgfc napisał:

> Adhamah napisał:
            >
            > > Nie trafione! Nie jestem mały, chudy ani łysy i nie mam brzuszka,
            >
            > Tym oświadczeniem pobudziłeś moją ciekawość wink

Chciałem to zrobić od tygodni i wreszcie się udało wink
            • zaciszanin Re: Wiek, wygląd i co jeszcze :-) 19.05.04, 16:00
              Ehhh... ten wygląd... mam ciemną karnację, czarne, kręcone włosy i przez to, że
              mam jeszcze rzadko spotykane imię to nie jestem obcokrajowcem (choć niektórym
              tak się wydaje). Nie mam brzuszka, ani nie jestem chuderlakiem, ale fakt
              faktem - jestem dość niski sad((
              • candycandy Re: Wiek, wygląd i co jeszcze :-) 19.05.04, 16:41
                Hmmmsmile))) Czytam sobie opis Zaciszanina i przypomina mi się taka scena z "Sex
                and the city": dziewczyny postanawiają pomoć swoim samotnym kolegom gejom i
                przedstawić ich sobie. Jeden z panów na propozycje poznania kogoś nowego pyta
                od razu: A jak wygląda? Który z aktorów mógłby go zagrać. Dziewczyna po chwili
                namysłu odpowiada: Ed Harris. Oczywiście gdy dochodzi do spotkania obaj są
                niezadowoleni (komentarz pierwszego: Widziałaś łysego, małego Eda Harrisa?smile))
                A która aktorka/który aktor mógłby was zagrać?smile
                • pshamack Re: Wiek, wygląd i co jeszcze :-) 19.05.04, 17:27
                  Barciś wink
                • diablica_28 Re: Wiek, wygląd i co jeszcze :-) 19.05.04, 19:25
                  candycandy napisała:

"Hmmmsmile))) Czytam sobie opis Zaciszanina i przypomina mi się taka scena z "Sex
                  and the city": dziewczyny postanawiają pomoć swoim samotnym kolegom gejom i
                  przedstawić ich sobie. Jeden z panów na propozycje poznania kogoś nowego pyta
                  od razu: A jak wygląda? Który z aktorów mógłby go zagrać. Dziewczyna po chwili
                  namysłu odpowiada: Ed Harris. Oczywiście gdy dochodzi do spotkania obaj są
                  niezadowoleni (komentarz pierwszego: Widziałaś łysego, małego Eda Harrisa?smile))
                  A która aktorka/który aktor mógłby was zagrać?smile"

Oglądałam ten film super się ubawiłam
                  • candycandy Re: Wiek, wygląd i co jeszcze :-) 20.05.04, 16:59
                    Mnie (tę ostrzejszą wersję) to chyba Neve Campellsmile
                    A kto mógłby zagrać ciebie, Diablico?
            • wgfc Re: Wiek 19.05.04, 20:56
              Adhamah napisał:

> Chciałem to zrobić od tygodni i wreszcie się udało wink

Udało się wcześniej, teraz ciekawość została wzmocniona tongue_out
              • adhamah Re: Wiek 19.05.04, 21:38
                wgfc napisał:

> Adhamah napisał:
                >
                > > Chciałem to zrobić od tygodni i wreszcie się udało wink
                >
                > Udało się wcześniej, teraz ciekawość została wzmocniona tongue_out

Moja ciekawość też znacznie wzmocniona. Cóż, zostaje tylko czekać na jej
                zaspokojenie. smile
                • wgfc Re: Wiek 19.05.04, 22:36
                  Adhamah napisał:

> Cóż, zostaje tylko czekać na jej zaspokojenie smile

wink
    • danway1 Re: Wiek 21.05.04, 12:15
      Najlepiej się porozumiewać się przez "ty" wówczas nie ma żadnych granic w
      komunikacji między ludźmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka