15.10.11, 20:24
Mówi się, że urbex (urban exploration, ue lub po prostu miejska eksploracja), czyli eksplorowanie opuszczonych budowli, to rozrywka dla dziwaków. Ale wbrew temu stwierdzeniu, urbex zdobywa coraz większą popularność, a rzesze jego fanów i wyznawców zakładają dziesiątki stron internetowych, na których chwalą się podbitymi miejskimi twierdzami. Co tak bardzo kręci miejskich eksploratorów?
podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,10463941,Urbex__Nowy_trend_w_turystyce_czy_sport_dla_dziwakow_.html
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Urbex 15.10.11, 20:35
      Mnie zawsze ciagnelo tam gdzie "straszy".Balam sie a szlam.
      • gazeta_mi_placi Re: Urbex 15.10.11, 21:05
        Czego jeszcze się bałaś, a jednak robiłaś?
        • skiela1 Re: Urbex 15.10.11, 22:07
          gazeta_mi_placi napisała:

> Czego jeszcze się bałaś, a jednak robiłaś?

Chyba wiecej to nic.
    • piotr_57 Re: Urbex 15.10.11, 21:28
      Powalonych nie brakuje, każdy ma jakiegoś hopla. Mam znajomka który z kolei rozprowadza sprzęt do takiej zabawy :
      www.facebook.com/profile.php?id=100000764195520
      Profesjonalny sprzęt do tego dopiero wchodzi do Polski, ale na świecie już paru mądrali skręciło kark.
    • f.l.y Re: Urbex 15.10.11, 22:19
      byłeś w Twierdzy Boyen w Giżycku zapewne? ciekawi historia takich miejsc, to, że kiedyś żyli tam, pracowali, chodzili tamtędy ludzie...
      albo ta opuszczona szkoła i fabryka konserw, do niedawna walały się tam jeszcze papierowe naklejki na puszki z tamtych lat... nikt tego nie sprzątał, a mógł... to też jakaś forma historii te naklejki...

mój Ojciec koszarował w tej twierdzy.. to było dla mnie takie 'fajne' uczucie, chodzić tam (byłam wielokrotnie) wiedząc, że on tam stacjonował...

coś jest w takich opuszczonych miejscach.. przesiąkają historią...

ps' patrz do czego to doszło, zostawiłam wpis na Twoim forum... wink ale to nie urodzinowy prezent wink
      • kriss67 Re: Urbex 16.10.11, 12:28
        Czołem Flysmile

Kope latsmile

Zaraz zerkne co na temat twierdzy jest w necie.

Pozdro serdecznesmile
        Krzysztof
        • sibeliuss Re: Urbex 17.11.11, 15:54
          Korci mnie cementownia smile
    • skiela1 Re: Urbex 17.10.11, 15:29
      www.urb-ex.pl/galeria-2007_12_29_wloclawek_celuloza
      • irena0503 Re: Urbex 17.11.11, 16:00
        Stara rzeżnia w Poznaniu.

www.opuszczone.com/galerie/rzeznia/index.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka