czarek_777 05.11.11, 19:01 Ogólne pytanie filozoficzne brzmi dlaczego kura pije a nie nie szczy. Nikt tego nie wie,żadna bladź, nawet ja, wielki Cezar pierwszy tego nie wiem pytanie ogólne. Kim jesteśmy i dokąd zmierzamy - my kurwa jego w dupę mać myśląca nacja zasrana . Może nie ? nie myślimy ? byłem dziś nad rzeką, żarłem ,chlałem - to był fakt niezbity - byłem kurwa i trwałem w krzakach i jeżynach jebanych zapraszam do dyskusji. Ps. Pierdolić komunę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarek_777 Re: Filozofia 28.11.11, 15:25 Ostro pojechałem, za ostro, sorki ale na Naszej Szkapie, niektóre Panie to ho ho, taka jazda a filozofia to ciekawa rzecz. Dumasz ale nic z tego nie wynika. Żadna prawda, gdybanie tylko. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Filozofia 28.11.11, 15:46 Tak sobie musiałeś pojojczyć dla sztuki? Nigdy nie rozumiałem takich zachowań Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Filozofia 28.11.11, 15:59 "Ogólne pytanie filozoficzne brzmi dlaczego kura pije a nie nie szczy." Otóż kury, jak i wszystkie ptaki muszą szczać, tylko że ich mocz nie jest tak rozcieńczony wodą jak u ssaków tylko ma postać półpłynną- to "białe" w ich odchodach to jest mocz Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Filozofia 28.11.11, 16:10 'Napisałem : 'dlaczego kura pije a nie szczy' napisałeś, że łącznie wszystko wydala, ja napisałem o wydalaniu przez kurę samego moczu. Nie wydala go oddzielnie co przyznałeś tylko jako 'kompozyt' go wydala a to nie mocz Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Filozofia 28.11.11, 16:16 czarek_777 napisał: > 'Napisałem : 'dlaczego kura pije a nie szczy' napisałeś, że łącznie wszystk > o wydala, ja napisałem o wydalaniu przez kurę samego moczu. Nie wydala go oddzi > elnie co przyznałeś tylko jako 'kompozyt' go wydala a to nie mocz > Nie musi wydalać wszystkiego na raz Może wydalać ciemny kał z moczem lub bez, może też wydalać sam mocz czyli to "białe" Rzecz w tym, że ptaki po prostu oszczędzają wodę, wydalając jej niewiele, ale też i nie piją szczególnie wielkich ilości wody. Piją, ale tylko tyle, ile im potrzeba do funkcjonowania, bo nie muszą moczu rozcieńczać. Zatem, piją i szczają, tylko że szczają mało obficie Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Filozofia 28.11.11, 16:23 jedzoslaw napisał: > czarek_777 napisał: > > > 'Napisałem : 'dlaczego kura pije a nie szczy' napisałeś, że łącznie w > szystk > > o wydala, ja napisałem o wydalaniu przez kurę samego moczu. Nie wydala go > oddzi > > elnie co przyznałeś tylko jako 'kompozyt' go wydala a to nie mocz > > > > Nie musi wydalać wszystkiego na raz Może wydalać ciemny kał z moczem lub bez > , może też wydalać sam mocz czyli to "białe" Rzecz w tym, że ptaki po prostu > oszczędzają wodę, wydalając jej niewiele, ale też i nie piją szczególnie wielk > ich ilości wody. Piją, ale tylko tyle, ile im potrzeba do funkcjonowania, bo ni > e muszą moczu rozcieńczać. Zatem, piją i szczają, tylko że szczają mało obficie > To prawda ,ptaki piją bardzo niewiele. Przyglądam się nieraz jak gołąb czy wróbel podejdzie do miski z wodą. Raz tylko umoczy dzióbek i odlot. To ile nabierze prawda ? kropelkę nie to co człowiek ,gdy też Go 'przysuszy' : ciekawe, że niektóre ptaki ;chodzą' a inne nie potrafią. Skaczą tylko jak wróble. Nie posiadły sztuki chodzenia. Jak kangury. Odpowiedz Link
anoagata Re: Filozofia 28.11.11, 16:48 Czarek,myślę ze czasem jest wszystko na raz a czasem oddzielnie,to tak jak u ludzi czasem tylko popłynie proteza a czasem wszystko łącznie z nią. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Filozofia 28.11.11, 20:02 czarek_777 napisał: > Ostro pojechałem, za ostro, sorki ale na Naszej Szkapie, niektóre Panie to > ho ho, taka jazda a filozofia to ciekawa rzecz. Dumasz ale nic z tego nie w > ynika. Żadna prawda, gdybanie tylko. Zależy, co rozumiesz pod pojęciem filozofii. Filozofia to nie potocznie mówiąc "filozofowanie" czyli bezproduktywna analiza. To szeroka dziedzina ludzkiej działalności intelektualnej, której przedmiotem jest tak naprawdę wszystko, co myślimy i tworzymy. Odpowiedz Link
numu Re: Filozofia 28.11.11, 20:35 jezu nigdy w zyciu sei nie zastanowilem ze kura nie sika.nawet o tym niemialem pojecia. kim jestesmy i dokad zmiezamy to jak mam faze rozmyslam ale to prowadzi do kosmosu i strachu przed kosmosem i przed tym ze nie wiadomo czy sie jest naprawde czy tylko to sie wydaje i takie tam inne tego nieda sie opisac bo wpada sie w kanal obecnie to mi sei zdaje ze zmiezam w dziwnym kierunku tzn zeby zrec miec gdzie spac zeby miec z kim spac niby proste a jakos ciagle dla mnie nieosiagalne. dobrze ze w jezynach siedziales. czasem trzeba a tak obok to zauwazylem ze zule i bezdomni to b czesto filozofy. ktos wie why? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: Filozofia 28.11.11, 21:15 Posiedzieć w jeżynach nie jest źle ,ale trzeba uważać. Nie tylko na kolce, także na duże pająki które włażą za kołnierz ale i na żmije których w nich nie brak. A bezdomni to często bardzo mądrzy ludzie. Kilkanaście lat chodziłem pieszo do pracy /w 90 tych i później/ przez samo Centrum, nie raz i nie dwa pogadałem z Niejednym bezdomnym - do wisienki też nie raz niejednemu dołożyłem choć udziału w degustacji nie brałem. Życie uczy pokory i mądrości. Szkoda że do niektórych dociera to po niewczasie. Widziałem jak znikają, po prostu wykańczali się. Po Nich przychodzili następni i też po jakimś czasie znikali. Teraz są przetrzebieni bo choć rzadziej tam bywam, to bywam i widzę. Selekcja naturalna Odpowiedz Link