03.03.12, 21:07
Siedzę w necie, przeglądam wątki na których kiedyś byłem. Tu się dzieje, tam się dzieje. Obrzucają się błotem /nie powiem kto kogo bo i po co/ i tak żyją. Dopieprzyć komuś z kopa, zbanować mendę, skopać mordę, by zapłakał, by zakwiczał jak prosiak smile polskie piekiełko ? chyba tak. Nawet emigranci, chociaż pozują na 'już nie naszych' też taplają się w tym co wyżej. I tak leci, dzień za dniem a nas dymają różne popisy i inne dziadostwo. A my otumanieni. A czas leci.
Obserwuj wątek
    • mk968 Re: Net. 03.03.12, 21:19
      krytykują cię to to tam a w gruńcie jesteś spoko gość chociaż tak broniłem swoch odchyleń że mało kto mnie teraz rusza grunt to bronic swoich przekonań za wszelką cenę
      • ptasiek_777 Re: Net. 03.03.12, 21:26
        Dzięki smile wyglądasz na spoko gościa M smile pzdr. I bądź sobą to najważniejsze. Nawet jak obśmieją Cię z jakichś powodów to Ty bądź zawsze sobą. Nie płyń z prądem bo to najgorsze. Dla mnie Bóg Honor i Ojczyzna zawsze będą nakazem. Mojej tez są. A Inni jak chcą, niech wierzą i służą komu chcą. Ja jak wyżej. Tylko Bóg i Polska później reszta smile pzdr M.
        • mk968 Re: Net. 03.03.12, 21:39
          nawet jak stoimi po przeciwnej stronie sceny politycznej Ja członek PD ty zwolenik PIS .?
          • ptasiek_777 Re: Net. 03.03.12, 21:45
            Nawet smile poza tym ja nie wyznaję żadnej partii. Owszem ,kiedyś popierałem PiS wcześniej ROP. Byłem za lustracją ,dekomunizacją itd. I co z tego ? dziś to wszystko o kant dupy potłuc. Trzeba Łupaszków nam z grobów powyciągać smile
            • jedzoslaw Re: Net. 03.03.12, 22:04
              dziś to wsz
              > ystko o kant dupy potłuc. Trzeba Łupaszków nam z grobów powyciągać smile

Może będzie Ci trudno w to uwierzyć, ale swego czasu też uważałem, że w tym kraju potrzeba po prostu mocnego walnięcia w stół smile I nadal uważam, że obecny system polityczny jest kulawy. Potrzeba jednej trwałej władzy: albo republika prezydencka albo system kanclerski, a nie tak jak teraz dwa ośrodki, które prowadzą prywatne wojenki podjazdowe.
              • mk968 Re: Net. 03.03.12, 22:13
                dziś nie ma nikogo takiego niestety
      • matt.j Re: Net. 04.03.12, 00:18
        mk968 napisał:
        > grunt to bronic swoich przekonań za wszelką cenę

Cóż, różne podejście rożni ludzie mają do siebie i do otaczającego ich świata. Dla mnie taka postawa jest postawą bardzo negatywną, dla ciebie jak piszesz chyba pozytywną.

Człowiek nie jest monolitem, zmienia się, dojrzewa, zdobywa nowe doświadczenia życiowe. Wraz z jego rozwojem często i podejście do życia mu się zmienia. To co kiedyś wydawało mu się patriotyczne z perspektywy czasu postrzega jako szczeniackie i głupie zachowanie.
        Tak samo nasze przekonania powinny się ewoluować, powinniśmy nie tylko je przyjmować ale też nad nimi myśleć, rozważać, analizować i dojrzewać - my z nimi a one w nas. A obrona... czasem warto odpuścić, na zasadzie, że "głupiemu i tak nie wytłumaczysz", czasem szkoda słów i czasu.

Nie mówię tu oczywiście o przekonaniach typu "Bóg, honor, ojczyzna" bo to wyświechtana, pusta fraza, która już zupełnie nic nie oznacza. Każdy na swoje kopyto to sobie rozwija i tłumaczy. Przykładowo dla jednego popieranie PiSu będzie właśnie działaniem dla ojczyzny a inny będzie to oceniał jako skrajny przejaw destrukcji własnej ojczyzny.
        • 1zorro-bis Re: Net. 04.03.12, 08:32
          big_grinbig_grinbig_grin
          duzedzieckorasyludzkiej.blox.pl/resource/Mleczko_patrioty_600.jpg
          • ptasiek_777 Re: Net. 04.03.12, 08:46
            W ten sposób to można wykpić wszystko i wiesz o tym Zorro. Np z Łyżwińskiego i Leppera zrobiono gwałcicieli i ojców dzieci Anety Krawczyk. Dziś cisza w temacie ,prokuratura cofa wszystkie zarzuty. Ale szambo wylane. Ilu ludzi w ten sposób niszczy się medialnie ? bo satyra Mleczki w to się mieści. Opluć i osrać wszystko czego ja nie akceptuje. Kiedyś zaplute karły reakcji dziś moherowe bydło itd.
            • matt.j Re: Net. 04.03.12, 10:57
              ptasiek_777 napisał:
              > Opluć i osrać wszystko czego ja nie akceptuje.

Jakoś nie zauważyłem abyś miał z tym problem, wręcz przeciwnie. Przecież to sedno twojej aktywności na forum.
              • 1zorro-bis Re: Net. 04.03.12, 11:06
                smirkcool
              • ptasiek_777 Re: Net. 04.03.12, 11:18
                Masz kompleksy Matt co do mojej osoby smile nie moja to wina. Ja wobec Ciebie ani wobec nikogo nie mam żadnych. Miłego dnia.
                matt.j napisał:

> ptasiek_777 napisał:
                > > Opluć i osrać wszystko czego ja nie akceptuje.
                >
                > Jakoś nie zauważyłem abyś miał z tym problem, wręcz przeciwnie. Przecież to sed
                > no twojej aktywności na forum.
                >
                • 1zorro-bis Re: Net. 04.03.12, 11:39
                  big_grinsmirk
                • matt.j Re: Net. 04.03.12, 20:49
                  Nad wyraz ciekawa i zaskakująca interpretacja mojego zdania na temat twojej aktywności na forum.

ptasiek_777 napisał:

> Masz kompleksy Matt co do mojej osoby smile nie moja to wina. Ja wobec Ciebie ani
                  > wobec nikogo nie mam żadnych. Miłego dnia.
                  > matt.j napisał:
                  >
                  > > ptasiek_777 napisał:
                  > > > Opluć i osrać wszystko czego ja nie akceptuje.
                  > >
                  > > Jakoś nie zauważyłem abyś miał z tym problem, wręcz przeciwnie. Przecież
                  > to sed
                  > > no twojej aktywności na forum.
                  > >
          • 1zorro-bis Re: Net. 04.03.12, 09:38
            big_grin
            ramfandynka.ovh.org/mleczko.GIF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka