Dodaj do ulubionych

Przykazanie miłości...

29.10.12, 12:49
Czy coś się zmieniło w nauce KRK? Już nie obowiązują słowa Jezusa o tym kto potrzebuje lekarza? Już nie ważne są przykazania miłości? A może WC odwołuje się nie do tej religii o której myśli?
wiadomosci.dziennik.pl/media/artykuly/408957,wojciech-cejrowski-oburzony-wspolnym-zdjeciem-adama-nergala-darskiego-i-ks-adama-bonieckiego-domaga-sie-ekskomuniki-duchownego.html
Obserwuj wątek
    • marcin_rz Re: Przykazanie miłości... 29.10.12, 13:25
      Zwykłe podjudzanie. Ktoś coś pierdnie na jakiś temat i od razu dziennikarz dzwoni do jakiegoś celebryty o skrajnych poglądach, żeby ten spłodził komentarz na temat zaistniałego zdarzenia.

Nergal (prywatnie Darski) to najzwyklejszy pajac, którzy z pajacowania zyje, ot taki jego pomysł na życie. Ludzie sie nabierają, a im więcej się nabierze, tym lepiej dla pana Darskiego.
      AKurat ten znalazł sobie niszę w pajacowaniu przeciwko KK.
      W postępowaniu Bonieckiego nie widzę nic kontrowersyjnego, że podał rękę, to ok, szacun. Chrystus też nie dyskryminował napotkanych kurew, starał sie im pomóc, wyciągając rękę.
      • keepersmaid Re: Przykazanie miłości... 29.10.12, 20:16
        Zapomnieles powiedziec, ze Cejrowski to mega pajac co na to jak na lato (nic wspolnego z PZPN) byle ktos go zacytowal z nazwiska.
        • jedzoslaw Re: Przykazanie miłości... 29.10.12, 23:26
          Pajac przez duże P. Nawet skądinąd ciekawe programy podróżnicze jego reputacji już nie ratują. Zresztą, nie miał problemu, by wystąpić raz u Wojewódzkiego- wojującego ateisty, parę razy prowadził nawet wspólny program z Piotrem Gadzinowskim WC Gadzina. To dopiero hipokryzja! Za pieniądze występować i współpracować z ateistami i antyklerykałami to można, ale wspólne zdjęcie ks. Bonieckiego z Nergalem to już grozi ekskomuniką...! Żałosny palant.
        • marcin_rz Re: Przykazanie miłości... 30.10.12, 10:42
          > byle ktos go zacytowal z nazwiska.

złota zasada PR

Jego poglądy nie przeszkadzają mi, lubie go posłuchać.
          • sibeliuss Re: Przykazanie miłości... 31.10.12, 23:21
            Cejrowskiego?
            Co raz częściej z wiadrem pod ręką.
      • matt.j Re: Przykazanie miłości... 31.10.12, 23:16
        marcin_rz napisał:
        > AKurat ten znalazł sobie niszę w pajacowaniu przeciwko KK.

W mojej opinii jest zupełnie odwrotnie. Darski zrobił jeden ruch a dewoty kościelne zapewniają mu od kilku lat rozgłos pomimo, ze totalnie nic więcej nie zrobił. Te przewrażliwione na punkcie swoich (tylko swoich) uczuć religijnych grupy same się napędzają psychicznie kto zrobi większą reklamę Darskiemu, kto uderzy w wyższy ton, narobi więcej szumu. Czy ktoś jeszcze ich traktuje poważnie? Bardziej poważny przy tym wszystkim wypada Darski ze swoim ekscesem sprzed kilku lat niż ten rozhisteryzowany tłumek domagający się od kilku lat ukamienowania Darskiego smile
    • marcin_rz a to było tak... 07.11.12, 16:21
      "I jak ksiądz Adam zareagował?

Nergal: On mnie na początku nie poznał. Chciałem się przywitać, wyciągam rękę, tak po prostu. Ksiądz zachowywał się zwyczajnie, ale dalej chyba mnie nie poznawał. Miałem przy sobie dwie sztuki swojej książki, które wiozłem na Targi, więc wyjąłem jedną, podszedłem do niego i przekazałem ją jako taki mały upominek. Wtedy on się dopiero ocknął i powiedział, że „tak, ale nie może być bez dedykacji”. Zaczęliśmy rozmawiać, było dużo śmiechu, dużo luzu i niewymuszonej sympatii, jakiejś takiej ludzkiej ciekawości z jednej i z drugiej strony. Zresztą pierwsza reakcja księdza była: „Wie Pan, jak Pan wpłynął na moje życie?!”, po czym się serdecznie roześmiał.

(...)

Nergal: Jak się okazało, to nie do końca tak. Poinformował mnie, że z jednej strony ocenzurowali go, zbanowali, ale z drugiej strony mówi, że takiego zainteresowania i tylu zaproszeń na liczne spotkania z ludźmi, którzy chcą z nim dyskutować, nigdy nie miał. A ja z kolei podziękowałem za zdroworozsądkowe komentarze z jego strony na temat mojej sprawy. On tak się spojrzał na mnie i mówi: „Normalne komentarze, normalne!”. To mi się strasznie spodobało. Wiesz, egzystujemy na przeciwległych biegunach, a nagle okazuje się, że rozmawiamy tym samym językiem. Dziś obserwuję, jak z tą zwykłą ludzką historią ludzie nie mogą sobie poradzić. Koloratka nie jest dla mnie żadną przeszkodą, jeśli człowiek, który ją nosi, jest mądry i otwarty."

w/g relacji Darskiego zwykłe spotkanie, bez napinki

ksiazki.wp.pl/tytul,Bierzcie-i-jedzcie-ze-mnie-wszyscy-Wielka-spowiedz-Nergala-tylko-dla-Wirtualnej-Polski,wid,19748,wywiad.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka