urtiko 12.07.04, 21:56 Kontynując cykl "napoje" zapytam się o drinki. Napiszcie jakie najbardziej lubicie (o ile lubicie w ogóle). Ja chyba najbardzie lubię dżin (angielski) z tonikiem i vermuth (Stock) z sokiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: drinki 12.07.04, 22:01 1. gin z tonikiem 2. wodka cytrynowa z sokiem cytrynowym i lodem 3. wodka cytrynowa z mrozonym sokiem - najchetniej malinowym - tzw tropikalny Odpowiedz Link
adhamah Re: drinki 12.07.04, 22:11 Nie znam się na drinkach, ale piłem kilka razy dżin z tonikiem, więc zakładam, że to mój ulubiony drink. Smakował mi bardzo Odpowiedz Link
szpulkaa Re: drinki 12.07.04, 22:56 jako grzeczna dziewczynka pijam duzo mleka bialy rosjanin: wodka, likier kawowy i mleko. ale ja robie bez wodki, tylko Baileys i mleko. pinacolada w wersji uproszczonej: Malibu i mleko. wszystko z lodem Odpowiedz Link
urtiko Re: drinki 12.07.04, 23:06 szpulkaa napisała: > jako grzeczna dziewczynka pijam duzo mleka > bialy rosjanin: wodka, likier kawowy i mleko. ale ja robie bez wodki, tylko > Baileys i mleko. > pinacolada w wersji uproszczonej: Malibu i mleko. > wszystko z lodem A to mleko się nie ścina w tym drinku? Baileys... mmmniam - nawet sam. Odpowiedz Link
szpulkaa Re: drinki 13.07.04, 19:32 za slabe te alkohole, zeby mleko sie scielo wazne, zeby bylo... mmm... slodko i gladko! Odpowiedz Link
bettyy Re: drinki 12.07.04, 22:57 - malibu z mlekiem - Blue Angel (20 ml likieru Parfait Amour, 10 ml likieru Blue Curacao, 10 ml Kirschwasser (wódka wośniowa, wytrawna, bezbarwna), 20 ml słodkiej śmietanki, kilka kostek lodu) - Bacardi z colą - whisky z lodem i czasem z colą Odpowiedz Link
urtiko Re: drinki 12.07.04, 23:05 bettyy napisała: > - Bacardi z colą Bacardi tylko z sokiem Odpowiedz Link
urtiko Re: drinki 13.07.04, 16:08 agniecha_k napisała: > rum z kwaskiem cytrynowym i coca colą to chyba najdziwniejszy drink o jakim słyszałem... Ale może warto spróbować... Odpowiedz Link
bettyy Re: drinki 13.07.04, 11:26 urtiko napisał: > bettyy napisała: > > > - Bacardi z colą > > Bacardi tylko z sokiem > > Zależy jakim... Odpowiedz Link
xkropka Re: drinki 13.07.04, 10:53 Caipirinha i mojito (przymierzam się właśnie do miętowych żniw na parapecie Odpowiedz Link
ivy26 Re: drinki 13.07.04, 10:55 oj, ja mam, ja mam )) jest totalny, piesci moje kubki smakowe do tego oszolamia neurony)) a to idzie tak: niebieski bols likier dobra wodka sok pomaranczowy i zmiksowane lody waniliowe mniamusne Odpowiedz Link
urtiko Re: drinki 13.07.04, 19:44 ivy26 napisała: > oj, ja mam, ja mam )) > jest totalny, > piesci moje kubki smakowe do tego oszolamia neurony)) > a to idzie tak: > > niebieski bols likier > dobra wodka > sok pomaranczowy > i zmiksowane lody waniliowe > > mniamusne takie coś to bym wypił... brzmi intrygująco. Odpowiedz Link
ichi Re: drinki 13.07.04, 21:32 wiskey z lodem, gin z tonikiem, czasem kampari z sokiem owocowym najchetniej świerzym , uhhh.... idę sobie cos nalać... Odpowiedz Link
candycandy Re: drinki 14.07.04, 14:44 Konkluzja powakacyjna: niezłe jest Hawai 5-0, zdecydowanie przereklamowany jest Sex on the beach, lepszy jest Orgasm Odpowiedz Link
gacus2 Re: drinki 14.07.04, 15:14 1. Cuba Libre, od biedy Curacao z cytrynką a ulubiony: Wódka+ Red Bull Odpowiedz Link
szpiczak Re: drinki 16.07.04, 01:09 ja najbardziej lubie czysta wodke z duzo iloscia lodu i cytryny troche cukru i to wszystko zmieszane w sheakerze. Odpowiedz Link
wgfc Re: drinki 16.07.04, 07:48 Ze wszystkich drinków najbardziej lubię napój tyski. Po wyjęciu z lodówki butelki piwa Tyskie Gronie należy zawartość butelki ostrożnie przelać do wysokiej szklanki lub kufla. Spożywać należy bezpośrednio po podaniu Odpowiedz Link
booster Re: drinki 16.07.04, 18:18 bacardi z dużą ilością limonek i lodu lub zwykła wódka (ostatnio finlandia) z colą + cytrynka i lód a tak na szybko to 50tka zmrożonej żołądkowej gorzkiej Odpowiedz Link