loczek62 23.04.13, 12:15 fakty.interia.pl/felietony/piasecki/news-polak-zadacz,nId,958891 Trudno się nie zgodzić.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 12:35 Loczku....wystarczy fora poczytac. Tych zadaczy jest cale multum. Bo sie nalezy.... Komuna zrobila straszne spustoszebnia w glowach.... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 16:12 Piasecki to taki rzadowy lizus..do czasu az i jemu sie pogorszy. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 16:22 a nie ma duzo racji? skiela1 napisała: > Piasecki to taki rzadowy lizus..do czasu az i jemu sie pogorszy. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 16:24 1zorro-bis napisał: > a nie ma duzo racji?: Ma. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 16:29 Wiesz ,jak ktos placi podatki przez +40 lat to oczekuje jakiejs godnej emerytury i opieki lekarskiej .I ja sie tym ludziom wcale nie dziwie,ze maja jakies oczekiwania i ze sa po prostu wkurzeni na rzadzacych. Kazdy (nie tylko Polak) czegos zada,nie oszukujmy sie. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 16:39 nie masz do konca racji.... System sie zmienil 23 lata temu. Niestety to co bylo przedtem trudno zaliczac do - jak piszesz 40 lat plus. Niestety, taka jesz rzeczywistosc i ciezko sie niektorym z tym pogodzic ale jest to cena za transformacje. A ze komuna ludziom glowy wypaczyla - to jest juz inna sprawa.... Odpowiedz Link
anoagata Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 17:19 Cała prawda całą dobę. Żądać i narzekać,to jest życie większości Polaków. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 18:24 Wiesz,mnie bardzo rozsmieszyl ten fragment "To państwo nie jest, bo nie może być, świętym Mikołajem rozdającym pracę, dobre pensje i powszechną szczęśliwość niezależnie od tego "czy się stoi, czy się leży..." jakos przy rzadowym korycie nie maja tego problemu i bawia sie swietnie w sw.Mikolaja. Przyklad powinien isc z gory. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 18:34 ...."przy rzadowym korycie".... A znasz inne kraje gdzie nie ma "rzadowego koryta"? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 19:08 W kazdym jest, tak samo jak w kazdym jest "Zadacz'. ZAdacz zadaczowi nie jest rowny. Sama jak widze niektore roszczeniowe zachowania to bym pogonila.Mieszkanko komunalne sie nalezy ,przedszkole dla dzieciaczka "samotnej" mamie i duzo jeszcze moglabym wymieniac. Ludzie maja prawo miec oczekiwania,ale tylko ci ktorzy cos robia zeby swoja egzystencje poprawic,a nie cwaniaczki z tupetem. Odpowiedz Link
1agfa Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 18:56 Wydaje mi się, Skielo (dzień dobry), że rzeczywiście jest w Polsce "przerost" administracji. Po zwolnieniu urzędników, dojdą nastepni bezrobotni. Ale...zajrzyj i przeczytaj o rekordzistce: 25 lat bezrobotna, zarejestrowała się w 1990 r. Wykształcenie: szkoła zawodowa o profilu obuwniczym. Mozna tak długo i spokojnie żyć, jak widać, samemu nic nie robiąc, nie szukając, tylko żądając. Nie ma pracy dla tej pani, z jej kwalifikacjami Zdaje mi sie również, że w kazdym kraju ca 5% społeczeństwa po prostu nigdy nie pracuje. Taki styl. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13663591,Pani_Krystyna_nie_ma_pracy_od_25_lat___Zdaniem_urzednikow.html Odpowiedz Link
skiela1 Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 19:11 Dzien dobry Taki styl,ale jezeli system na to pozwala to jest cos nie tak. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Polak-Żądacz.... 23.04.13, 19:42 Z własnego doświadczenia mogę tylko dodać,że bomisie,to właśnie "cwaniaczki z tupetem". Odpowiedz Link
matt.j Matki I kwartału 27.04.13, 16:36 Flaki się przewracają przecież zmiana przepisów musi od jakiejś daty obowiązywać. Teraz będziemy mieć pewnie akcję matek ostatniego kwartału 2012. Im też się przecież należy... Odpowiedz Link