Dodaj do ulubionych

Słowacy nie kochają Romów,?

17.07.13, 14:02
Osiedle Lunik IX w słowackich Koszycach nazywane jest romskim gettem. To popadające w ruinę blokowisko zajmujące obszar około kilometra kwadratowego. Mieszka tam największa grupa słowackich Romów, szacuje się, że to 6-8 tys. osób
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,14277251,Blisko_100_proc__mieszkancow_to_bezrobotni__zyja_bez.html
Obserwuj wątek
    • jhbsk Re: Słowacy nie kochają Romów,? 17.07.13, 14:18
      Polacy nie kochają, Czesi nie kochają, nie tylko Słowacy.
      • gazeta_mi_placi Re: Słowacy nie kochają Romów,? 17.07.13, 18:57
        Francuzi też, kiedyś płacili im bodaj po 100 euro za to aby się wynieśli plus opłacenie biletu.
        • 1zorro-bis Re: Słowacy nie kochają Romów,? 20.07.13, 07:39
          a Polacy?smirk
    • marcin_rz Re: Słowacy nie kochają Romów,? 17.07.13, 14:21
      ktoś ich tam pozamykał?
      sami dobrowolnie tam mieszkają, jak znam życie, pewnie w mieszkaniach socjalnych, co znaczy, że każdy Słowak dopłaca z własnej kieszeni na utrzymanie Cyganów.
    • marcin_rz :):) 17.07.13, 15:10
      Przychodzi kobieta do lekarza i mówi:
      - Panie doktorze, mam wstydliwy i nieco dziwny problem. Otóż na wewnętrznej stronie ud pojawiły mi się ostatnio tajemnicze, zielone koła. Lekarz kazał jej się rozebrać, obejrzał dokładnie opisane miejsce, po czym zapytał:
      - Ma pani kochanka Cygana?
      - Tak, skąd pan wie? - zapytała zawstydzona nieco kobieta.
      - Proszę mu powiedzieć, że te kolczyki nie są złote.
      • gazeta_mi_placi Re: :):) 17.07.13, 18:58
        -Co robi piesek?
        - Hau Hau
        - Co robi kotek?
        - Miau Miau
        - Co robi Rom?
        - Rom nic nie robi big_grin
        • truposzczak Re: :):) 17.07.13, 21:06
          Założyciel wrzucił temat i czeka - na reakcję plebsu.
          Odpowiedź : Von od Cyganów.
          Polacy też kradną ,śpią po krzakach i kradną, nieroby są.
          A Cyganie ? przeciwieństwo. Taki sibeliuss np żyję z klikania smile
          Czy ktoś nazywa Go Cyganem ?
          • sibeliuss Re: :):) 17.07.13, 22:04
            Wrzuciłem temat jako ciekawostkę.
            • truposzczak Re: :):) 18.07.13, 08:17
              Bo ciekawostki to Twoja specjalność. Dziś Cygan jutro murzyn pojutrze mutant jako istota człekokształtna i nie wiadomo czy myśląca. Oczywiście wszystko to jako ciekawostka smile
              • sibeliuss Re: :):) 18.07.13, 09:45
                truposzczak napisał(a):

> Bo ciekawostki to Twoja specjalność. Dziś Cygan jutro murzyn pojutrze mutant ja
                > ko istota człekokształtna i nie wiadomo czy myśląca. Oczywiście wszystko to jak
                > o ciekawostka smile

A skąd Ty tak mnie dobrze znasz?
                • truposzczak Re: :):) 18.07.13, 10:30
                  Gdybym powiedział że z wykopalisk, obraził byś się. Znam Cię i tyle. Jak Cię widzą tak Cię piszą. I na odwrót.
                  • sibeliuss Re: :):) 18.07.13, 11:01
                    Spadaj na szczaw.
                    • jedzoslaw Re: :):) 18.07.13, 12:28
                      Truposzczak, czy my się czasem nie znamy z innego nicku? Zajrzałem na forum Gazety_mi_placi i tak jakoś mi się skojarzyło... smile
                      • sibeliuss Re: :):) 18.07.13, 12:41
                        Ktoś, kto tworzy kolejne alter ego jest śmieszny.
    • marcin_rz Re: Słowacy nie kochają Romów,? 18.07.13, 10:32
      Cygan ma w genach to żeby nie pracować. Na zdjęciach widać, jak sami potrafili zdewastować swoją okolicę. NIe szanują żadnej własności. Żerują tylko na tych których mogą okraść.
      • truposzczak Re: Słowacy nie kochają Romów,? 18.07.13, 10:59
        To prawda co napisałeś, jednak nie wszyscy Oni tacy zapewniam Ciebie Marcinie. W sobotę kolejny wieczór z Cyganami - Ciechocinek z kulturą Romów i Ich występami w amfiteatrze. Zobaczysz tam innych Romów o których piszesz Marcin. A czy my Polacy lepsi ? kradniemy oszukujemy i kupczymy. Np naszym państwem. Kudy nam z tym do Cyganów którzy wciąż i wciąż od wieków trzymają się na blat.
        • marcin_rz Re: Słowacy nie kochają Romów,? 18.07.13, 11:18
          Życie jest kolorowe, podobnie jak i ludzie.

Slamsy pokazują Cyganów wykluczonych społecznie - z własnej woli, własnej mentalności. To są zupełnie inni ludzie niż ci którzy będą śpiewać i grać promując kulturę tego koczowniczego narodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka