Dodaj do ulubionych

Makarony Barilla

28.09.13, 21:30
Reklamy włoskiej firmy Barilla będą przedstawiały tylko tradycyjną rodzinę. Jeśli komuś się to nie podoba, może kupować produkty innych producentów, stwierdził w jednym z wywiadów prezes grupy Guido Barilla.
wyborcza.biz/biznes/1,100896,14688210,Czolowy_producent_makaronow_nie_chce_gejow_w_reklamach.html
Obserwuj wątek
    • czarna9610 Re: Makarony Barilla 29.09.13, 09:16
      Zawsze można iść dalej -rodziny w reklamach tego makaronu mają mieć na ścianie ślubne zdjęcie rzecz jasna na tle kościoła i co najmniej troje dzieci . " Makaron Barilla nie dla rozwodników " to byłoby całkiem oryginalne hasło reklamowe wink
    • gazeta_mi_placi Re: Makarony Barilla 30.09.13, 10:05
      I co z tego? Większość reklam nie chce brzydkich, otyłych i nikt tu nie krzyczy o dyskryminacji. Oczywiście żaden producent (oprócz tego od odzieży Ambre&Fit czy coś podobnie) się do tego oficjalnie nie przyzna jak ten makaroniarz.
      Kiedy ostatni widzieliście kogoś otyłego w reklamie czegoś innego niż środek odchudzający?
      • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 11:14
        Przecież Ty jesteś ładna i obsesyjnie dbasz o wagę, więc w czym widzisz problem?
        • marcin_rz Re: Makarony Barilla 30.09.13, 11:50
          Gazetka ma rację. Ten przedsiębiorca ma swój target, jakim jest tradycyjna rodzina - i co w tym złego?
          inni preferują gejów, jeszcze inni yuppies.
          • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 12:01
            Czyli jak będzie makaron nie dla Żydów i czarnoskórych to też będzie ok?
            • marcin_rz Re: Makarony Barilla 30.09.13, 12:10
              no i co z tego?, jego sprawa do kogo kieruje ofertę
              • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 12:35
                marcin_rz napisał:

> no i co z tego?, jego sprawa do kogo kieruje ofertę
                >
                Czyli w tym przypadku nie widzisz rasizmu ani antysemityzmu?
                • marcin_rz Re: Makarony Barilla 30.09.13, 13:08
                  za daleko idziesz w swojej analizie
                  choć i w tym co napisałeś nie widzę problemu
                  On tylko chciał aby jego produkt był utożsamiany z wartością rodzinną, coś w tym złego?
                  ot, rodzinny stereotypowy obiad i jego makaron
                  • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 13:12
                    Dziwny jestem, bo nie akceptuję żadnego segregowania ludzi. to tak jak oblizywanie się na widok obcej kobiety jest dla mnie tak samo obrzydliwe jak fizyczna zdrada.
                    • gazeta_mi_placi Re: Makarony Barilla 30.09.13, 16:26
                      Pokaż mi reklamę (czegoś innego niż środki na odchudzanie) w której występuje otyła osoba? Prawda jest taka, że dużo bardziej reklama dyskryminuje starszych, otyłych, brzydkich niż gejów.
                      Przystojny gej może ( i zapewne nie raz występuje ) w różnych reklamach, pokaż mi reklamę w której występuje osoba otyła lub starsza i widocznie schorowana (nie chodzi mi o reklamy społeczne)?
                      Geje się sami obronią.
                      • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 18:11
                        forum.gazeta.pl/forum/w,11207,147160824,147181616,Re_Makarony_Barilla.html
                  • skiela1 Re: Makarony Barilla 30.09.13, 18:33
                    A ja mysle,ze on ma w tylku wartosci rodzinne jakie by nie byly.
                    Na koncie kasy nie przybywa i to sie liczy.
                    Gdyby wartosci rodzinne cos znaczyly to nie byloby takiej deklaracji z jego strony bo i po co...
        • gazeta_mi_placi Re: Makarony Barilla 30.09.13, 16:23
          Nie dbam w ogóle o wagę bo za bardzo lubię jeść i nie lubię sobie odmawiać jedzenia.
          • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 18:11
            I te suwaczki są niby dla ozdoby?
    • skiela1 Re: Makarony Barilla 30.09.13, 15:14
      Zrobil sobie paskudna reklame, ale w homofobicznych krajach bardzo efektywnauncertain
      • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 18:57
        A, że co drugie głupie, to sobie myśli - kupię.
        • skiela1 Re: Makarony Barilla 30.09.13, 19:37
          Z drugiej strony dla calego wloskiego srodowiska LGBT to zrobil ogromna przysluge.W koncu we Wloszech sie o tym /ze homofobia jest czyms zlym/otwarcie mowi i nie tylko tam .
          • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 21:57
            No tak, być maminsynkiem to chluba, ale pedałem - dramat smile
            • skiela1 Re: Makarony Barilla 30.09.13, 22:34
              Swietojebliwe takie.
              Teraz jakby puszka Pandory sie rozsypalasuspicious
              • sibeliuss Re: Makarony Barilla 30.09.13, 23:12
                Zabawni są, zakłamani od korzeni.
                • skiela1 Re: Makarony Barilla 30.09.13, 23:41
                  americablog.com/wp-content/uploads/2013/09/bigotoni.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka