27.01.14, 20:17
Czy znacie rodzinę, która nie zatrudniała niani na czarno tylko legalnie? Pytam, bo koleżanki siostra próbowała znaleźć oficjalne zatrudnienie i każda rodzina patrzyła na nią jak na psychicznie chorą. Ostatecznie pracuje w domu opieki.
Obserwuj wątek
    • rudka-a Re: Nianie 28.01.14, 08:49
      ..bo ludziska wolą zatrudnić na czarno, niż na legalu...składki ZUS trzeba płacić, albo dać tyle zarobić, by niania sama sobie opłaciła. Dlatego też chcąc mieć z głowy taki interes zatrudniają rencistki na czarno w myśl....niech sobie kobita dorobi....

>Ostatecznie pracuje w domu opieki.

I to jest najlepsze wyjście...
      • skiela1 Re: Nianie 28.01.14, 13:34
        Chyba juz od 2 lat mozna zawierac kontrakty z nianiami co jest oplacalne i wygodne bo to panstwo pokrywa za opiekunke skladki ZUS.
        • rudka-a Re: Nianie 28.01.14, 21:42
          Nie wiedziałam, Skielo o tym....ale po Twojej informacji doszukałam sie wiad na ten temat....faktycznie od 1 października 2011.......
          chyba musi jeszcze więcej czasu upłynąć, by takie zatrudnianie stało się "normalne" wink
          znajomej córka - studentka jest nianią, dorabia do studiów za 8 zł/h smile
          • skiela1 Re: Nianie 28.01.14, 22:31
            Mnie to zawsze zastanawia jak mozna placic takie marne grosze komus kto sie opiekuje naszym dzieckiem...a wymagania pracodawcy sa jak z ksiezyca.
            • jhbsk Re: Nianie 29.01.14, 08:54
              Bo są chętni na takie płace.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka