m_wait 25.08.04, 10:14 Podajcie kolejność,którą lubicie... A tak między nami najbardziej na deser lubię orzechy laskowe lub migdały w czekoladzie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dc22 Re: Kisiel,budyń,galaretka... 25.08.04, 11:18 1 budyn... o tak najchetniej czekoladowy, i nie musi calkiem do konca wystygnac 2 galaretka - z owocami jak najbardziej. Mam nawet swietny patent: galaretke przygotowuje w polowie przepisowej wody. Potem zalewam nia zamrozone, prosto z lodowki wyciagniete owoce. Stygnie i tezeje w 2 minuty, dla niespodziewanych gosci, udekorowane smietana i bakaliami jak znalazl 3 kisiel -bleeeeeeeeeeeeeeee, pewnie mam jeszcze uraz z czsow internatu gdy zoladek sie rogrzewalo "z braku laku" kislem wlasnie. Szukam we wszytskich skleach reklamowanego creme o/le oetkera - NGDZIE NIE MA. ktos widzial? ktos probowal? Pozdrawiam Odpowiedz Link
very_famous Re: Kisiel,budyń,galaretka... 25.08.04, 12:35 Galaretka ) Budyń (byle nie czekoladowy!) Kisiel Odpowiedz Link
impostor Re: Kisiel,budyń,galaretka... 25.08.04, 13:15 budyn (smietankowy, winilia, ew. malinowy) kisiel galaretka - slabo... Odpowiedz Link
jacekkur Re: Kisiel,budyń,galaretka... 25.08.04, 13:23 Ze słodyczy to w pierwszej kolejności chlebek ze smalcem Odpowiedz Link
candycandy Re: Kisiel,budyń,galaretka... 25.08.04, 17:04 1) Kisiel - żółty lub pomarańczowy 2) Budyń - różowy (czyli wiśnia lub malina 3) Galaretka - nie używam Odpowiedz Link
martuha Re: Kisiel,budyń,galaretka... 25.08.04, 19:34 1. budyn, ale nie waniliowy. 2. galaretka owocowa, smak kazdy. 3. kisiel, ale bardzo rzadko, wlasciwie prawie wcale, nie przepadam. Odpowiedz Link
sharlotka Re: Kisiel,budyń,galaretka... 25.08.04, 19:54 1. galaretka z mnostwem owocow...wlasciwie owoce w galaretce 2. budyn - koniecznie cieply... czkoladowy, smietankowy, waniliowy, zadnych innych smakow 3. kisiel, jak jestem glodna w pracy, a nie mam co zjesc... ale niezbyt czesto, bo nie przepadam za nim Odpowiedz Link
mika_1 Re: Kisiel,budyń,galaretka... 26.08.04, 06:50 Galaretka - kazda, tylko nie brzoskwiniowa. Budyn - najchetniej waniliowy lub smietankowy, tudziez czekoladowy. NIE dla budyniu owocowego. Kisiel - kazdy smak Odpowiedz Link
virgin_black Re: Kisiel,budyń,galaretka... 25.08.04, 22:20 budyn - czekoladowy albo waniliowy, ale goracy! taki prosto z garnka! kisiel - morelowy - pycha...tez goracy galaretka - najchetniej z owocami, malinowa...ale szału nie robi. Odpowiedz Link
ivy26 Re: Kisiel,budyń,galaretka... 26.08.04, 12:19 galaretka bezapelacyjnie potem dluuugo dluuugo nic i kisiel na przemiennie z budyniem a dlatego, ze raz nie lubie kisielu a raz budyniu p.s. kisiel lubie najbardziej w zupie owocowej Odpowiedz Link
samotny_marco Re: Kisiel,budyń,galaretka... 26.08.04, 16:54 1 galaretka,chetnie w czekoladzie,ale niekoniecznie 2 kisiel ostatnio ten z dodatkiem zboz,polecam 3 budyn Odpowiedz Link
urtiko Re: Kisiel,budyń,galaretka... 27.08.04, 00:08 1. Budyń (na ciepło, najlepiej waniliowy z jagodami z maminego słoika na wierzchu), 2. Kisiel (na gorąco), 3. Galaretka (tylko na karagenie lub pektynie - bez zwierzęcej żelatyny). Odpowiedz Link
wgfc Re: Kisiel,budyń,galaretka... 27.08.04, 00:30 Najlepszy jest budyń waniliowy lub czekoladowy... Potem galaretka z owocami... Następnie kisiel z utartym jabłkiem... Odpowiedz Link
sloggi Pudding meksykański 27.08.04, 17:14 4 jaja, 4 żółtka, szklanka mleka, szklanka śmietany, 4 szklanki startego żółtego sera, oregano, gałka muszkatołowa, tymianek, koperek, sól, pieprz, słone krakersy, papryka w proszku Małą kwadratowa blaszkę 23x23 cm wysmarować masłem, ułożyć na dnie krakersy. Ubić jaja i żółtka z mlekiem i śmietaną, wsypać ser, przyprawić przyprawami. Wlać połowę masy serowej do przygotowanego naczynia, wyrównać, ułożyć warstwę krakersów, wlać pozostałą masę, posypać papryką. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (180 C), piec 50-60 min do zrumienienia. Odpowiedz Link