very_famous 07.09.04, 14:26 zaraz stuknie rok jak planowaliśmy wyprawę do miasta Uć na polowanie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Altu 07.09.04, 22:57 very_famous napisała: > zaraz stuknie rok jak planowaliśmy wyprawę do miasta Uć na polowanie Nic z tego nie wyszło, niestety. Odpowiedz Link
altu Re: Altu 08.09.04, 10:07 he he no w sumie tak.. (a nie mialo to byc w listopadzie?) to moze pojedziemy... w końcu.. pogoda jest suuuper (poslizgu nie zlapiemy) hm.. tylko teraz realny termin, skład i zaproszenie od Geo (jakos dawno go nie widzialam..) -- i tez niedlugo bedzie rocznica wielkiego spotkania salonowego w salonie pewnej pani tez mozna byloby powtorzyc.. tylko w czyim salonie? Sloggiego?? Odpowiedz Link
geograf Re: Altu 08.09.04, 15:51 rzadko piszę,ostatnio nieco częście,ale cały czas czytam! Zaproszenie oczywiście MACIE. Aktualnie dobiega końca Festiwal Dialogu Czterech Kultur, ale w drodze jest Łódź Bienalle, które ma być bardzo interesujące (wiem od znajomej). Ewentualnie zawsze jest Księzy Młyn i tramwaje podmiejskie (ale najłądniej do czasu czegoś zielonego za oknem Zatem przyjeżdżajcie,tylko znak wczesniej dajcie. Niestety na ten weekend zapowiadają brzydką pogodę,ale jak Sloggi napisał w nocy-jesień tego roku ma być złota... Odpowiedz Link
sloggi Re: Altu 08.09.04, 21:47 O tej pani już tu nikt nie pamięta. A Geo jest chyba ostatnio bardziej jakos zajęty. Odpowiedz Link
geograf Re: Altu 08.09.04, 22:05 sloggi napisał: > A Geo jest chyba ostatnio bardziej jakos zajęty. Powiedzał ten, co to całe popołudnia spędza na Salonie (w przeciwieństwie do np. maja-czerwca, kiedy to go prawie nie było...). Zajęty nie jestem,a już na pewno nie będę,gdy wreszcie się zjawicie w Łodzi i pokażę Wam to miasto Very-dla Ciebie zachęta powinny być śledzie... Odpowiedz Link
sloggi Re: Altu 08.09.04, 22:23 No ja Uć to znam prawie jak moją Warszawę i mój Gdańsk. Odpowiedz Link
sloggi Re: Altu 08.09.04, 22:28 very_famous napisała: > Twój Gdańsk? Mój, miasto mojego dorastania. Odpowiedz Link
sloggi Re: Altu 08.09.04, 22:37 geograf napisał: > ale dawno tutaj nie byłeś... > > Tak, to prawda. I teraz mogę powiedzieć, że można tęsknić za ruderami na Wschodniej, mozna czuć gdzieś we wspomnieniach to dziwne jarskie żarcie i pamiętać jak jedenastka rzuca się na krzywych torach w okolicy Julianowa pędząc znienawidzoną przeze mnie Zgierską. I za 59 szybko połykającym pasażerów na Placu Wolnosci w cieniu niemego Kościuszki, i nawet za znudzona babą w kasie biletowej. Czasami taka tęsknota uszlachetnia, no to sobie tęsknię. I tego nikt nie zrozumie, bo ja sam mam problemy ze zrozumieniem..... Odpowiedz Link
sloggi Re: Altu 08.09.04, 22:45 geograf napisał: > ...dziękuję... > > Ty tego nie rozumiesz, bo Ty nie jesteś po drugiej stronie lustra. Z perspektywy czasu wiele rzeczy wygląda inaczej. Nadejdą słotne dni, nałożę mój czarny płaszcz i wsiądę do pociągu, aby podeszwami martensów rozbijać szare tafle kałuż na Pietrynie, wtopię się w tłum przy Piłsudskiego, rozglądaj się Geo, bo moze kiedyś w słotną sobotę zobaczysz znajomą twarz na znanej Ci ulicy. Kto wie.... Odpowiedz Link
sloggi Re: Altu 08.09.04, 22:52 very_famous napisała: > Yeyu to brzmi prawie jak groźba )) > Słodka groźba Odpowiedz Link
very_famous Re: Altu 08.09.04, 22:57 Ulala ... brunet w czarnym płaszczu deszczową wieczorowa porą? Odpowiedz Link
sloggi Re: Altu 08.09.04, 23:06 very_famous napisała: > Ulala ... brunet w czarnym płaszczu deszczową wieczorowa porą? Leciała Very lotem koszącym z Łodzi do Zgierza..... Odpowiedz Link
altu Re: Altu 09.09.04, 09:20 hmm.. kojarzy mi sie to z planami uprowadzenia.. tylko to my mialysmy byc tymi, co sieją postrach Odpowiedz Link
very_famous Re: Altu 09.09.04, 10:34 Jaki tam postrach ) Przecież porwania miały być dobrowolne Odpowiedz Link
altu Re: Altu 09.09.04, 13:08 moze nie na temat.. Ciotka VIka za godzine na Dworzec Centralny wjedzie.. to sie bedzie działo.. my do takiej Łodzi sie wybieramy od roku.. a ona - siup do pociagu w Wiedenkowie i wysiada w Warszawie Odpowiedz Link
geograf Re: Altu 09.09.04, 23:28 czy obecna pustka na Salonach spowodowana jest nawiedzeniem kraju przez osobę Viki? Skoro ona potrafi-może Wy też? Ręczę,że zapłacicie mniej za pociąg a jak chcecie taniej-to PKS odjeżdża spod Centralnego i jest...hmmm..dużo tańszy i tylko 30 minut wolniejszy zatem? Odpowiedz Link
altu Re: Altu 10.09.04, 09:12 hm.. ja mam poduszkowca szybciej niz pociąg i szybciej niz pekałes ! co do terminu - ustalimy. ale chyba cos kole pazdziernika.. Odpowiedz Link
very_famous Re: Altu 10.09.04, 14:08 Ja musze mieć przypływ gotówki bo teraz stan konta to zero przecinek zero Odpowiedz Link
geograf Re: Altu 10.09.04, 15:59 nie narzekaj, ale pracuj! w październiku ma tam być przynajmniej jedna jedynka i kilka zer. o! Łódź to taka droga metropolia,prawie drożsża od Moskwy,więc musisz mieć jakieś...kieszonkowe Odpowiedz Link
altu Re: Altu 10.09.04, 16:28 hehe dobre i tyle oki to sie podnosimy z upadku fiansowego i do Łodzi poduszkowcem! damy znac, kiedy to nastąpi Odpowiedz Link
very_famous Sloggusiu 11.09.04, 11:12 To Ty o 3 w nocy siedzisz na Salonie? Bezsenność? Odpowiedz Link
sloggi Re: Sloggusiu 11.09.04, 13:33 very_famous napisała: > To Ty o 3 w nocy siedzisz na Salonie? Bezsenność? Nerki Odpowiedz Link
sloggi Re: Sloggusiu 11.09.04, 13:50 Około piątej rano przestały )))) Wolałem siedzieć w necie niż jak zwykle czytać książkę. Odpowiedz Link
sloggi Re: Sloggusiu 11.09.04, 13:53 very_famous napisała: > Współczuje Codzienności? Bez powietrza się nie da żyć, bez nerek też Odpowiedz Link
sloggi Re: Sloggusiu 11.09.04, 20:28 very_famous napisała: > Bólu Pod tym względem jestem wzorowym uczeniem, nauczyłem się go już niezauważać. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Sloggusiu 11.09.04, 14:28 sloggi napisał: > Bez powietrza się nie da żyć, bez nerek też Da się, da Odpowiedz Link
very_famous Re: Altu 08.09.04, 22:25 Ja we wrześniu ogłosiłam bankructwo ale kto wie w nastepnym miesiącu... Poza tym Geosiu - ze śledzi tak się nie ciesz bo sam będziesz je musiał zjeść PP Odpowiedz Link
geograf Re: Altu 08.09.04, 22:32 Przed ich zjedzeniem spiszemy odpowiednie papiery i w razie mojej śmierci TY będziesz płaciła za pogrzeb i odszkodowanie.... Ale oczywiście nie zniechęcam i ustawicznie zapraszam!!! Odpowiedz Link
marcotills Re: Altu 08.09.04, 22:42 very_famous napisała: > Od śledzia nikt jeszcze nie umarł -- słyszałem, że na biwaku harcerskim ktoś zadźgał druha śledziem... Odpowiedz Link
geograf Re: Altu 08.09.04, 22:42 na pewno? masz na to papier? nie wchodzi on w reakcje z np. herbatą,którą się go popija (albo czymś innym,płynnym)??? Odpowiedz Link
altu Re: Altu 09.09.04, 09:21 rybka (a sledz jest rybką) lubi pływać chyba nie zaszkodzi mu żaden popitek Odpowiedz Link
diablica_28 Re: Altu 10.09.04, 14:58 Panowie nie spierajmy się kto tu wpada? kto siada?i czyta a kto pisuje? Ja od 13 września nei bede miała w domku netu, wiec pisania nie będzie. Jednak zanim zamilknę na jakiś czas powiem Wam, że jestem już kobietą w wieku średnim, jak to mówią bilscy z pracy hahahhaha( 8-go wrzesnai skończyłam 30 lat). Jestem w trakcie przeprowadzki (błyskawicznej) nio i netu brak. Będe tu wpadać czytać i odbierać maile,wiec nie czujcie się opuszczeni czasami tylko. Kiedy nadarzy się sposobność odzyskam mowę (pisanie). Całuski dla wszystkich.papap Odpowiedz Link
altu Re: Altu 10.09.04, 16:13 w takim razie: wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek to ładny wiek.. hm.. jak Cie nie bedzie, to bedziemy czekac, tesknic i cieszyc sie, jak bedziesz odwiedzaj Salon czesto buziaki, a. Odpowiedz Link
marcotills Re: Altu 10.09.04, 16:26 diablica_28 napisała: > Panowie nie spierajmy się kto tu wpada? kto siada?i czyta a kto pisuje? > Ja od 13 września nei bede miała w domku netu, wiec pisania nie będzie. Jednak > zanim zamilknę na jakiś czas powiem Wam, że jestem już kobietą w wieku średnim, > > jak to mówią bilscy z pracy hahahhaha( 8-go wrzesnai skończyłam 30 lat). Jestem > > w trakcie przeprowadzki (błyskawicznej) nio i netu brak. Będe tu wpadać czytać > > i odbierać maile,wiec nie czujcie się opuszczeni czasami tylko. Kiedy nadarzy > się sposobność odzyskam mowę (pisanie). Całuski dla wszystkich.papap -- sto lat ! i gratulacje z okazji nowej chaty ! Życzę dużo siły i pogody ducha )) Odpowiedz Link
to.ya Re: Altu 11.09.04, 14:34 Aż Wy się nade mną znęcacie! ;P Ja do Odzi- mojego miasta chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na Bałucki Rynek po zieloności, "na bloki" po cokolwiek, do cukierni po pierniczki na wagę (pyszne tak samo jak ... lat temu), na Ogrodową, ech... Odpowiedz Link
geograf Przyjazd. 27.09.04, 18:44 Very została popędzona w sobotę,ale muszę popędzić jeszcze Altu. Łódź czeka. Kiedy przyjedziecie? Odpowiedz Link
very_famous Re: Przyjazd. 27.09.04, 20:13 Od przyszłego tygodnia zaczynam solidnie zarabiać na popitkę do śledzia Odpowiedz Link
geograf Re: Przyjazd. 27.09.04, 22:53 no! ja myślę! na bilet tramwajowy mogę się wykosztować. pokażę Wam..to i tamto przyjeżdzajcie! Odpowiedz Link
altu Re: Przyjazd. 28.09.04, 11:07 ja jestem za.. nawet bardzo.. ale wlasnie dzis sie dowiedzialam, ze juz w sobote moge byc w.. Rzymie.. bede tam cale 2 tygodnie.. tak wiec do 20 wszystkie terminy mam zawalone, przelozone i odpadaja inne. takze wyjazd do Łodzi.. ale dam znak, jak bede na razie niech Verka zarabia a Geo sie mentalnie szykuje Odpowiedz Link
altu Re: ekhm...ekhm 04.11.04, 13:58 ja pamietam.. a inni? jakos mi troche szkoda, ze w tym roku halloween nie byl taki jak w ubieglym aczkolwiek, browarek w lodowce miałam.. buu Odpowiedz Link
very_famous Re: ekhm...ekhm 04.11.04, 14:12 Ja też pamiętam ) Weźmy się wreszcie do kupy i pojedźmy do Łodzi. Odpowiedz Link
geograf Re: ekhm...ekhm 04.11.04, 16:19 jak tak dalej pójdzie to przyjedziecie w środku roztopó,gdy to miasto będzie brzydkie właśnie jak kupa... przyjedźcie...przyjedźcie...macie czas do przyszłego lata Odpowiedz Link
altu Re: ekhm...ekhm 09.11.04, 13:52 a co będzie w przyszłe lato??? wiem, ze nie ma już ani browarka, ani haloween, ale proponuję: wyjazd do Łodzi w piątek, poduszkowiec i ja i jeszcze 3 osoby.. kto chętny?? Odpowiedz Link
geograf Re: ekhm...ekhm 09.11.04, 21:54 w przyszłe lato najpewniej będę już rezydował w...Warszawie. Very mówi,że piątek odpada, to może sobota? Odpowiedz Link
altu Re: ekhm...ekhm 10.11.04, 08:46 u mnie sobota odpada.. niestety. taka praca.. podejrzewam, ze szybciej spotkamy sie w Warszawie, i dopiero stamtąd na wycieczkę do Łodzi pojedzemy, razem z Tobą, Geosiu, niż tutaj sie zbierze ekipa i na wycieczkę do Ciebie pojedziemy... Odpowiedz Link