sloggi 10.09.04, 18:02 Słucham po bardzo długiej przerwie "No angel", teraz gdy moje emocje są jak spokojne morze pod pochmurnym, granatowym nieboskłonem, chłodne i wystudzone słucha się jej jak echa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Dido 10.09.04, 22:38 zdradzisz? jestem ciekaw...szczerze,bez ironii. a jak coś-to na maila. Odpowiedz Link
sloggi Re: Dido 11.09.04, 03:01 Teraz oprócz słów słyszę też piękno muzyki, basy i to coś, czego uchem nie dosłyszymy - to między głosem Dido, a brzmieniem muzyki. ps. trzy kropeczki w tym przypadku mnie zadzwiwiły. Odpowiedz Link
czarna33 Re: Dido 11.09.04, 09:10 Własnie śpiewa..Dido będzie mi się do końca zycia kojarzyć z pieknymi chwilami...Niesamowite,że otworzyłam ten wątek i ona spiewa Odpowiedz Link
sloggi Re: Dido 11.09.04, 09:40 Kiedyś myłałem, że mnie nakręca dołująco - nic bardziej mylnego. Ona śpiewa o najzwyklejszych sprawach. Odpowiedz Link
czarna33 Re: Dido 11.09.04, 09:45 Nigdy,przenidgy nie działała na mnie dołująco. Może smutno..ale zawsze pozytywnie Odpowiedz Link
sloggi Re: Dido 11.09.04, 09:46 To tak jak na mnie - Czarna, czy to u nas salonowo rodzinne? Odpowiedz Link
sloggi Re: Dido 12.09.04, 14:03 Myślałem, że słuchanie Dido nie budzi u Ciebie skojarzeń personifikowanych. Odpowiedz Link
geograf Re: Dido 12.09.04, 14:06 słuchanie Dido budzi u mnie różne skojarzenia. Chociaż trzeba przyznać,że rpzede wszystkim mnie dołuje-i dobrze,bo o to chodzi. Odpowiedz Link
geograf zatem.. 28.10.04, 23:25 ...coś zostanie po mnie tam,na Bórdnie. Chociażby kilka płyt. i książka. Odpowiedz Link
very_famous Re: Dido 11.09.04, 11:10 Ja się "przekonałam" do Dido. Pięknie śpiewa. Nastrojowo, klimatycznie, smutno. Odpowiedz Link
sloggi Re: Dido 11.09.04, 13:31 Każdy smutek rodzi nadzieję na szczęście. Frazes, może ale daje natchnienie Odpowiedz Link
swojadroga Re: Dido 11.09.04, 15:45 Kiedy słyszę Dido...to moje serce zaczyna bić szybciej...uśmiech (radość) mnie ogarnia... Rok temu się w niej zakochałem...i Taak już zostało...i zostanie na wieki...)) Odpowiedz Link
altu Re: Dido 15.09.04, 10:06 hm.. dziwne. ja tez sie w niej zakochalam. uwielbiam siedziec przy kominku, nic nie robic i po prostu jej słuchać na kazda nową płyte czekam z niecierpliwoscią (podobnie mam z Alicią Keys) Odpowiedz Link
asci Re: Dido 15.09.04, 14:06 "No Angel" - piękan płyta. Bardzo ją lubię, ale nie odbieram dołująco, jak niektórzy to wcześniej przyznali.A może to zależy od ogólnego nastroju, jak nam źle to wszystko potrafi zdołować Odpowiedz Link
misiek385 Re: Dido 15.09.04, 15:40 No Angel jakos mnie nie ruszyła, ale zwróciła moją uwagę. Life For Rent za to zachwyciła i to bardzo. Jak to w takich razach bywa, wróciłem do wcześniejszej twórczości i ... zostanę przy ostatniej płycie jednak. Śpiewa smutnie i smutne ma teksty. Przyznaję, zę może działać dołująco na niektóre osoby. Przy kilku jej piosenkach przelatuja mnie ciarki po plecach, w sensie pozytywnym oczywiscie... Uwielbiam smutne piosenki Odpowiedz Link
sloggi Re: Dido 15.09.04, 23:29 Dołowanie przy muzyce? Na mnie działał tylko tak Clan of Xymox. Odpowiedz Link
hubar Po co się męczyć? 17.09.04, 11:22 Przy śpiewoszeptaniach tej panny? P.S. Special for Geo Odpowiedz Link
geograf Re: Po co się męczyć? 17.09.04, 17:37 Jakiś Ty złośliwy! Wszystko jest dla ludzi. To, że Ty wolisz muczenie kobiet/mężczyzn (bądź w ogóle brak wokalu) w rytmach basów,czy innych takich-nie znaczy,że inni też tak lubią. Jak pokazuje ten wątek (jak dla mnie-pozytywnie zaskakujący!)-są ludzie,którzy lubią "śpiewoszepty"... o! Pozdrawiam Odpowiedz Link
czarna33 Re: Po co się męczyć? 17.09.04, 17:51 Ot bardzo to było złośliwe.Mamy wszyscy kiwać się do jednego rytmu??Chyba byłoby nudno.Bardzo bardzo mnie ten wątek radujepomijam fakt,że wchodze na Forum i Ona już szepce Odpowiedz Link
sloggi Re: Po co się męczyć? 17.09.04, 20:44 No dzis u mnie też sobie szemra. ps. gdzie ja mam ten starszy album???? Odpowiedz Link
sloggi Re: Po co się męczyć? 17.09.04, 23:05 No tak, bo miałem dostać skopiowaną jeszcze raz. A przekopałem cały mały pokój. Odpowiedz Link
geograf Re: Po co się męczyć? 17.09.04, 23:08 a widzisz. Wystarczyło zapytać. Z tego co kojarzę,to tę płytę oddałeś...gdzieś w lutym. Odpowiedz Link
sloggi Re: Po co się męczyć? 17.09.04, 23:25 Wrzesień w połowie, czas odświeżyć jesionkę Odpowiedz Link
hubar Re: Po co się męczyć? 17.09.04, 22:51 geograf napisał: > Jakiś Ty złośliwy! ## Piszesz, jakbyś mnie znał od wczoraj > Wszystko jest dla ludzi. ## Zgadza się. > To, że Ty wolisz muczenie kobiet/mężczyzn (bądź w ogóle brak wokalu) w rytmach > basów,czy innych takich-nie znaczy,że inni też tak lubią. ## Wszystko jest dla ludzi > Jak pokazuje ten wątek (jak dla mnie-pozytywnie zaskakujący!)-są ludzie,którzy > lubią "śpiewoszepty"... > o! ## OK, trudno. Ja tam tego pseudośpiewu nie lubię. > Pozdrawiam ## A i owszem Odpowiedz Link
altu Re: Dido 21.09.04, 10:58 muzyka.onet.pl/mr,16121,0,1,galeria.html zdjęcia pani Dido Odpowiedz Link
geograf Re: Dido 21.09.04, 22:41 na stronie www.4dido.com (strona polskojęzyczna) można znaleźć jeszcze więcej zdjęć wokalistki... Owszem,jest piękna, chociaż zdaję sobie sprawę,że kosmetyki działają cuda... Odpowiedz Link
sloggi Re: Dido 21.09.04, 23:59 geograf napisał: > chociaż zdaję sobie sprawę,że kosmetyki działają cuda... > Zabrzmiało, jakbyś był z Avonu Odpowiedz Link
geograf Re: Dido 22.09.04, 00:06 akurat w tym przypadku miałem na myśli to,co kosmetyki zasłaniają,a nie kosmetyki same w sobie... Odpowiedz Link
sorbet Re: Dido 22.09.04, 00:12 Lubię jej pierwszy kawałek, późniejzych w ogóle nie pamiętam Aha. i ten ze "Stanleyem" też Odpowiedz Link
sloggi Dido szuka inspiracji 05.12.04, 13:07 Dido zamierza zrobić sobie roczną przerwę w pracy i poświęcić ten czas na podróże po świecie w poszukiwaniu inspiracji. Dido Piosenkarka jest bardzo podekscytowana układaniem planu podróży i marzy o odwiedzeniu najciekawszych zakątków Azji, Ameryki Południowej i Australazji, a jednocześnie zapewnia, że wyprawa ma służyć bardzo poważnym celom, ponieważ chciałaby móc pracować nad nowym albumem bez presji ze strony wytwórni płytowej. "Najbliższy rok spędzę na podróżach i pisaniu nowego materiału. Zamierzam pracować nad nową płytą i cieszyć się wolnością. Na pewno odwiedzę Azję i chciałabym też znowu polecieć do Nowej Zelandii, ponieważ wcześniej bardzo mi się tam podobało. Myślę, że zahaczę też o Afrykę Południową. Jest mnóstwo miejsc, które chciałabym zobaczyć, więc zamierzam odwiedzić tyle, ile tylko się da" - powiedziała Brytyjka. /onet/ Odpowiedz Link
geograf Re: Dido szuka inspiracji 05.12.04, 14:21 Trzeba czekać. Na pewno będzie warto Odpowiedz Link
very_famous Re: Dido 05.12.04, 21:39 Też dzis słuchałam Dido "No angel'. I nadal cholernie mi się podoba Odpowiedz Link
geograf koncert w TV 15.01.05, 13:19 a w tę niedzielę... na kanale Viva Polska o 18 koncert Dido. śpiewa na żywo.... ... Odpowiedz Link
sloggi Re: koncert w TV 15.01.05, 13:22 Spróbuję obejrzeć, piękna kobieta i z talentem. Odpowiedz Link
geograf Re: koncert w TV 15.01.05, 13:24 ja muszę sobie nagrać. pieknie śpiewa... i pewnie płakać będę... Odpowiedz Link
geograf Re: koncert w TV 17.01.05, 21:49 pewne kawałki Dido tak na mnie działają. zawsze. Odpowiedz Link
sloggi Re: koncert w TV 15.01.05, 13:35 frida2 napisała: > Ostatnio wciąż nucę "Sand In My Shoes". > ))) Odpowiedz Link
beataj1 Re: Dido 18.01.05, 10:20 Tak uwielbiam jej głos i wrazliwośc muzyczną... Moją drugą (a tak naprawde pierwszą bo wcześniejszą miłością) jest Sade... Rozpływam się... Odpowiedz Link
towita Re: Dido 18.01.05, 10:30 Pierwsze piosenki nawet mi się podobały, ale teraz... Takie bardzo jednostajne. Tak chodzi po tej scenie w tym kucyku, kiwa się i śpiewa i śpiewa...Niby lubię takie zaśpiewy, ale to chyba nie dla mnie po prostu. Odpowiedz Link