very_famous 16.09.04, 20:24 Ja od urodzenia w Warszawie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muraszka1 Re: W jakich miastach mieszkacie? 16.09.04, 20:29 Olsztyn ,z przypadku ale też z miłości. Odpowiedz Link
martuha Re: W jakich miastach mieszkacie? 16.09.04, 20:39 podobnie jak V_F cale zycie w wawce. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: W jakich miastach mieszkacie? 16.09.04, 20:46 Warszawa, Darłowo, Szczecin, Zakopane, Szczecin. I wiele innych, w których nie byłam zameldowana. A ile jeszcze przede mna Odpowiedz Link
nitaa Re: W jakich miastach mieszkacie? 07.03.05, 18:43 londyn do 5 latek, ale dusza w krakowie Odpowiedz Link
kielczow2003 Re: W jakich miastach mieszkacie? 20.03.06, 19:04 Wrocław to miasto szcególne w skali Polski i Europy. Uwielbiam to miejsce!!!! Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Wrocław the Best!!!!!!!! 03.02.09, 12:03 zdecydowanie Wrocław. Nie od urodzenia, ale za to z miłości od pierwszego wejrzenia Odpowiedz Link
mik80 Re: W jakich miastach mieszkacie? 15.04.08, 01:22 Na Ziemi, bo miasta swojego nie trawię Odpowiedz Link
ho2lz Re: W jakich miastach mieszkacie? 20.02.05, 17:03 berlin,fajne miasto duzo mnie nauczylo.. Odpowiedz Link
xanaxy Re: W jakich miastach mieszkacie? 14.03.06, 21:59 ho2lz napisał: > berlin,fajne miasto duzo mnie nauczylo.. Prosze baaaardzo - czego ??? Odpowiedz Link
ibir1 Re: Żychlin. 03.08.05, 16:48 Mieszkam w Żychlinie w małym miasteczku w pow. kutnowskim. Odpowiedz Link
ama27 Re: W jakich miastach mieszkacie? 25.05.06, 16:05 Z Zielonej Góry piękne miasto.Pozdrawiam Odpowiedz Link
blackb-erry Kraków górą!!!! 26.01.08, 12:56 A tak na poważnie, to najważniejsze żeby lubić swoje miasto i dobrze się w nim czuć, jestem z urodzenia krakowianką, ale ostatnio często myślę o tym żeby się wynieść za miasto. Pozdrawiam serdecznie)) Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Kraków górą!!!! 26.01.08, 15:16 W Warszawie od urodzenia. Lubię miasto, im większe, tym ciekawsze. Ty- le tu światów Pipidówki też tu są, jeśli ktoś lubi. Odpowiedz Link
geograf w Łodzi! 17.09.04, 17:39 w dwuliterowym mieście Uć mieszkam. Virgin, czemu się smucisz? Odpowiedz Link
virgin_black Re: w Łodzi! 17.09.04, 17:42 geograf napisał: > w dwuliterowym mieście Uć mieszkam. > > Virgin, czemu się smucisz? > bo teoretycznie mieszkam w miescie, nawet szumnie nazywanym osrodkiem akademickim, a tak naprawde to wiocha (nie mylic z wsią). Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 17.09.04, 22:57 e tam. Są tramwaje? są. 4 linie. Miasto pełną gębą. Oj tam.Niektórzy mieszkają w mniejszych miastach...nie ma co narzekać. Odpowiedz Link
sloggi Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:03 Jak byłem dzieckiem to w Toruniu było 5 linii, bo obecna 4 to była 5. A 4 jechała przez most na dworzec. Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:07 ale w latach 80-tych zlikwidowano przeprawę tramwajową przez Wisłę. czemu? (mądry jestem,bo przeczytałem w nowym numerze "Zajezdni") Odpowiedz Link
sloggi Toruński most. 17.09.04, 23:21 To był chyba rok 85 lub 86. Zamiast 4 uruchomiono linię 21 (też już nie istnieje w tamtej postaci). Przyczyna? Tory były przykręcone do konstrukcji mostu. Dokąd była nawierzchnia brukowa to bruk się zdejmowało i tory remontowano. Po położeniu asfaltu trzeba byłoby zamknąć most, żeby wyremontować torowisko. A było takie, że widać było kto jest w T. pierwszy raz. Stali pasażerowie przejeżdzali most na stojąco. Nowi siadali (a tabor to N-ki z drewnianymi siedzeniami) i po wjechaniu na most zjeżdzali przy pierwszym szarpnieciu na podłogę. Łódzkie tory w porównaniu z ówczesnymi w T. idealnie są proste. Odpowiedz Link
adhamah Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:13 geograf napisał: > e tam. > Są tramwaje? są. > 4 linie. > Miasto pełną gębą. > Czyżbyś chciał dać nam do zrozumienia, że jeśli nie ma tramwajów to nie ma też miasta??? > > Oj tam.Niektórzy mieszkają w mniejszych miastach...nie ma co narzekać. > > No właśnie )) Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:15 tramwaj jest symbolem wielkomiejskości. dodaje prestiżu. ot i co. Za to niektóre miasta mają...ładnie pachnące dzielnice. Zawsze czuliśmy rodziną,że przejeżdżamy przez YM w drodze na Radomszczyznę Odpowiedz Link
adhamah Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:21 geograf napisał: > tramwaj jest symbolem wielkomiejskości. > dodaje prestiżu. > ot i co. > > Za to niektóre miasta mają...ładnie pachnące dzielnice. > Zawsze czuliśmy rodziną,że przejeżdżamy przez YM w drodze na Radomszczyznę > > Co za "Y" ??? Czuję się zraniony Chodzi Ci o siarkę (jej już nie ma, bo jej główny producent-"Wistom" padł w 1997) czy o kurniki (tych na Zawadzkiej też już nie ma, teraz w starzycach pachnie rogalikami ze Star Foodsa/Chipity)? Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:31 oczywiście miało być TM. Chodzi o kurniki. Zawsze jeździliśmy przez TM, Spałę, Inowłódz w stronę Klwowa... Odpowiedz Link
adhamah Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:35 geograf napisał: > oczywiście miało być TM. > Chodzi o kurniki. > Zawsze jeździliśmy przez TM, Spałę, Inowłódz w stronę Klwowa... > > Daj znać jak będziesz następnym razem w tych okolicach. Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:37 najpewniej niestety będzie to nieprędko. Chociaż chciałbym pojechać do dziadkowych stron na grzyby...oj chciałbym... Odpowiedz Link
adhamah Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:40 geograf napisał: > najpewniej niestety będzie to nieprędko. > Chociaż chciałbym pojechać do dziadkowych stron na grzyby...oj chciałbym... > > Jakby co to daj znać (jeśli oczywiście będziesz miał ochotę) Odpowiedz Link
sloggi Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:41 A może byśmy tak, najmilsi, wpadli na dzień do Tomaszowa? Może tam jeszcze zmierzchem złotym ta sama cisza trwa wrześniowa... Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:42 Tak,kiedyś mieliśmy takie plany. No i co z tego zostało? Swoją drogą: chyba sezon na grzyby-w związku z bardzo zimnymi nocami-już chyba się skończył? Odpowiedz Link
sloggi Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:48 No tak, ale jeszcze mieliśmy pojechać do miasta o którym Jadzia Andrzejewska grając w "Pani minister tańczy" mówiła pijana w belę, wśród czkawki: "Jadzia, Jadzia jestem, głowa mnie tak bardzo boli, że chyba muszę już wracać do papy, do Radomska". Odpowiedz Link
sloggi Re: w Łodzi! 17.09.04, 23:58 geograf napisał: > wyjątkowo głupie pytanie. > > Nie ma głupich pytań. Odpowiedz Link
szpulkaa Re: w Łodzi! 19.09.04, 13:19 ooo!!! a ja tez pochodze z Lodzi! mieszkam teraz w Auvers sur Oise we Francji, a za 1,5 tygodnia przeprowadzam sie do Bukaresztu w Toruniu bylam w sierpniu i miasto zrobilo na mnie duze wrazenie! nie spodziewalam sie, ze starowka jest taka sliczna. zaskoczylo mnie tez cos. lazilam po cukierniach i szukalam piernikow, pytalam, ogladalam i wszedzie na mnie dziwnie patrzono i doradzano a to sernik a to jablecznik... qrcze, przeciez Torun to miasto piernika! nie? w koncu kupilam pierniki w takim specjalnym sklepie piernikami. tyle, ze takie same sa w calej Polsce, wiec to zadna lokalna atrakcja... aaa i jeszcze cos mi sie spodobalo: motto Trunia: "Gotyk na dotyk" ! Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 19.09.04, 13:30 coraz więcej Łodzian z jakiego osiedla jesteś? co Ciebie ciągnie do Bukaresztu? (BTW: też bym tam chciał...) Odpowiedz Link
szpulkaa Re: w Łodzi! 19.09.04, 19:35 z Retkini! moj ukochany mnie tam ciagle, a scislej - jego praca im blizej do wyjazdu to tym mniejszy ten pociag... trudno zdobyc jakies nieturystyczne informacje o Rumunii, a to co wiem wcale nie zacheca do wyjazdu. ale coz... juz za 2 tygodnie zobacze jak to wyglada na wlasne oczy Odpowiedz Link
mika_1 Re: w Łodzi! 19.09.04, 19:47 Urodzilam sie i wychowalam na Warmii, dlugi czas mieszkalam w Krakowie, teraz Nowy Jork. Odpowiedz Link
ewka5 szpulka! 23.01.05, 03:53 niesamowite! Mialam takie przezwisko w szkole podstawowej! hahahahaahahaha Odpowiedz Link
glory Z jakiego miejsca? 23.01.05, 10:29 Ja pisze stad. Kamera jest umieszczona na dachu mojego domu. Przyjemnego ogladania. Pa ,lece po zimnego szampana. www.dpi.wa.gov.au/coastaldata/coastcam/hillarys.html Nobody likes us but We don't care!!. Millwall. Odpowiedz Link
pra_gosia Praga - moja miłość 06.02.06, 08:55 Warszawska Praga to moja miłość. Może i ślepa, ale jednak miłość. Odpowiedz Link
catecat Re: w Łodzi! 04.07.05, 19:19 Jak miło spotkać tomaszowian. Nawet nie wiecie, jak bardzo. Mieszkam w teraz tuż za miedzą i jest mi bardzo, bardzo źle Odpowiedz Link
f.l.y z Warszawy? 05.10.05, 13:50 my tak czasami na kawie się spotykamy, głownie po praskiej stronie... może ktoś chętny dołączy? Odpowiedz Link
impostor Re: w Łodzi! 19.09.04, 21:55 geograf napisał: > tramwaj jest symbolem wielkomiejskości. > dodaje prestiżu. przepraszam... zauwazyles, ze juz mamy XXI wiek? Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 19.09.04, 22:33 ale to było z lekkim przymrużeniem oka... swoją drogą: co wg Ciebie dodaje wielkomiejskości i prestiżu miastu? metro? wieżowce? Odpowiedz Link
no_login Re: w Łodzi! 21.04.06, 12:30 Jeśli nie ma tramwajów to nie ma sie czego czepiać wracając z piątkowo-poniedziałkowej imprezy Odpowiedz Link
virgin_black Re: w Łodzi! 21.09.04, 19:43 geograf napisał: > e tam. > Są tramwaje? są. > 4 linie. > Miasto pełną gębą. > jakie 4? jakie4?????? 5 jest!!! (no dobra, przynajmniej niedawno bylo, ale jako żem nie jest czytelniczka "Zajezdni", to moze i sie nie znam...) Nie, no na pewno widzialam tramwaj nr 5!! Odpowiedz Link
geograf Re: w Łodzi! 21.09.04, 22:50 a więęęc poszukałem. Znalazłem taką oto mapkę: www.pminfo.art.pl/komunikacja/schemat_torun.html faktycznie linia "5" jest, tylko nie ma linii "3"... przyznaj się, w której części Torunia mieszkasz? coś Ty z tą "Zajezdnią"? Odpowiedz Link
drzazga1 Re: w Łodzi! 12.11.05, 19:56 Hehehhe, w Dublinie sa AZ 3! I tutaj to jest duze miasto...eh... Odpowiedz Link
adhamah Re: W jakich miastach mieszkacie? 16.09.04, 22:18 Większość czasu w Wawie, a część weekendów, święta, wakacje itp. w Tomaszowie Odpowiedz Link
sorbet Re: W jakich miastach mieszkacie? 17.09.04, 13:52 Od niepamiętnych czasów w Warszawie Odpowiedz Link
randia Re: W jakich miastach mieszkacie? 17.09.04, 14:44 Zawsze mieszkałam w Warszawie.... i tu zostawiłam serce... Teraz, w pewnym sensie z przymusu, w Lubinie (dolnosląskie), ale niestety nic, a nic do tego miasta nie czuje, poprostu tam mieszkam..... Odpowiedz Link
martuha Re: W jakich miastach mieszkacie? 17.09.04, 14:57 marcotills napisał: > Szczecin juz wiem skad te ciagaty do wodeczki. jak rasowy wilk morski ) Odpowiedz Link
f.l.y Re: W jakich miastach mieszkacie? 17.09.04, 15:41 od urodzenia w Warszawie..... mentalnie...Giżycko...Kraków............. Odpowiedz Link
sloggi Re: W jakich miastach mieszkacie? 17.09.04, 20:51 Urodzony w Wawie, mieszkam w Wawie - z przerwą na Gdańsk i Łomianki. Odpowiedz Link
rafi.raf Re: W jakich miastach mieszkacie? 04.01.05, 21:36 urodzony w warszawie. mieszkalem w wielu miejscach. teraz miotam sie miedzy warszawa, a lomiankami. sloggi sasiadem? )) Odpowiedz Link
jomswiking Re: W jakich miastach mieszkacie? 03.08.05, 20:02 No to ja rowniez Szczecin, ale tymczasem w CREWE pieprzonym [30 mil na pd od Manchester], ktorego to miejsca nie znosze i juz za niedlugo do Szczecina wracam. Odpowiedz Link
swojadroga Re: W jakich miastach mieszkacie? 19.09.04, 17:10 Rybnik od urodzenia...ale...)) Odpowiedz Link
bettyy Re: W jakich miastach mieszkacie? 19.09.04, 18:11 okolice Częstochowy... nazwa mojego miasta i tak nikomu nic nie powie... Odpowiedz Link
altu Re: W jakich miastach mieszkacie? 20.09.04, 12:21 powiedz, powiedz.. mnie moze powie Odpowiedz Link
bettyy Re: W jakich miastach mieszkacie? 20.09.04, 13:14 Altu Tobie powie na pewno... Lubliniec... miasto świrów i wojskowych ;o))) Odpowiedz Link
altu Re: W jakich miastach mieszkacie? 20.09.04, 13:47 hi hi no.. miasto swirów.. znałam dwoch chłopaków z Lublinca.. czasami zastanawiałam sie, czy oni faktycznie nie uciekli z psychiatryka ale Lubliniec jest milutkim miastem. czasami tam na lody jezdzilam (he he.. takie tam przejazdzki..) i produkują tam super "bielizne" skórzaną... Odpowiedz Link
bettyy Re: W jakich miastach mieszkacie? 21.09.04, 21:52 no świry u nas po ulicy chodza, a w "sanatorium" sami normalni... Tak więc ja też świr jestem ;o) co zresztą widać... Ta skórzana bielizna jest właśnie od nas... i cholercia znana na cały świat... Oprócz tego całkiem niezłe wykładzinki itd. Kurde a gdzie na lody chodziłaś? Może się spotkałyśmy a nie wiemy o tym?;o) Odpowiedz Link
swojadroga Re: W jakich miastach mieszkacie? 23.09.04, 10:31 Niedawno przejeżdżałem przez Lubliniec...)) Ciemną nocką... Odpowiedz Link
lady.oracle Szukam osoby z Zelowa 23.09.04, 11:30 Czy jest tu ktoś urodzony w Zelowie? Bo własnie czytam ciekawą ksiązkę o tym mieście... Odpowiedz Link
altu Re: Szukam osoby z Zelowa 24.09.04, 09:01 w Zelowie bywałam często ponad dwa lata temu (ówczesny facet...). faktycznie, miasto fantastyczne, wielokulturowe i takie.. inne Odpowiedz Link
dobrek40 Re: Szukam osoby z Zelowa do lady.oracle 24.04.05, 16:05 Pozdrowienia z Grabostowa, mam do Zelowa 4km. Co prawda na stałe w Łodzi, ale całe lato spędzam na wsi Odpowiedz Link
bettyy Re: W jakich miastach mieszkacie? 24.09.04, 12:53 trzeba było wstąpić na kawę... ;o))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
jumar1 Re: W jakich miastach mieszkacie? 09.03.05, 00:58 Witam!! ..jesli ktos nadaje z Lublińca to witam tym serdeczniej!!)) Ja tutaj juz od dooooobrych kilkunastu lat...z małymi przerwami)) Miasteczko małe, aczkolwiek urokliwe Pzdr. Jumar Odpowiedz Link
kris01 Re: W jakich miastach mieszkacie? 19.09.04, 19:56 Przez wiele lat miasto na Mazurach, teraz Warszawa Odpowiedz Link
magurka Re: W jakich miastach mieszkacie? 19.09.04, 20:06 Od zawsze w Warszawie. Czasem mi z tym dobrze, czasem źle. Ale chyba najważniejsze by mieszkać w "swoim" mieście. I ja właśnie tak mieszkam Odpowiedz Link
nauma Re: W jakich miastach mieszkacie? 20.09.04, 11:21 Do 30tki cały czas WaWa. Rok temu przeprowadziłem się do podwarszawskiego Brwinowa. Ale zameldowany jestem wciąż w WaWie. Odpowiedz Link
altu Re: W jakich miastach mieszkacie? 20.09.04, 12:17 Mieszkam chwilowo w Warszawie. lubię to miasto. Urodziłam się (prawie) i wychowywałam w Kłobucku, dorastałam tam i mam z nim cuudowne wspomnienia. Meldunek - w Częstochowie. tam są moi Rodzice. (a Częstochowa ma .. hi hi.. 1,5 linii tramwajowej) Odpowiedz Link
asci Re: W jakich miastach mieszkacie? 22.09.04, 14:40 Urodzona w Krakowie, a 5 lat temu osiadłam w Wieliczce. A tak a propos dyskusji o tramwajach. Czy wokół innych dużych miast (tak jak wokół Krakowa) też rozwinęła się olbrzymia sieć tzw. busów? Jeżdżą do każdej prawie mieścinki i wioski w promieniu kilkudziesięciu kolometrów od centrum Krakowa, stają na żądanie, kosztują tyle co MPK albo nawet taniej i są błogosławieństwem dla mieszkańców. Za to oficiele ich chyba nie lubią i trochę im uprzykrzają życie. Że niby norm nie spełniają, łamią przepisy itp. itd. Odpowiedz Link
onkwe Re: W jakich miastach mieszkacie? 24.09.04, 07:32 W miescie polozonym mniej wiecej na wysokosci Gubalowki, gdzie ilosc mieszkancow mniej wiecej zblizona do Krakowa, powietrze bardziej czyste niz w Suwalkach, centrow handlowych wiecej niz w Warszawie, a sarny spokojnie pasa sie przy tutejszych "Trasach Lazienkowskich".... Pozdrawiam z ... ) Odpowiedz Link
madziulec Re: W jakich miastach mieszkacie? 24.09.04, 13:17 Hmm.. Jakim? Ladnym, zalesionym, okolo 60-tysiecznym, z milymi mieszkancami Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: W jakich miastach mieszkacie? 28.09.04, 22:38 Urodzona na Grochowie. Od 10 lat znow w Warszawie. Odpowiedz Link
pacio Re: W jakich miastach mieszkacie? 28.09.04, 23:04 Powsin, od strony Ogrodu Botanicznego Odpowiedz Link
pia.ed Re: W jakich miastach mieszkacie? 30.11.04, 09:54 Powsin, Ogrod Botaniczny? To juz prawie Jeziorna-Konstancin gdzie sie wychowalam i mam rodzine, w sasiedztwie z Osrodkiem Wypoczynkowym Rzadu. A w Powsinie mam moich dalekich kuzynow. Nie mieszkam od wielu lat w Polsce. Odpowiedz Link
eranos3 Re: W jakich miastach mieszkacie? 28.08.05, 09:33 W Witkowie woj; wielkopolskie. Pozdrawiam naturystów z wielkopolski Odpowiedz Link
czort Re: W jakich miastach mieszkacie? 30.11.04, 12:36 od jakiegos czasu w warszawie, ale bialystok jest dalej moja miloscia Odpowiedz Link
zaciszanin Re: W jakich miastach mieszkacie? 05.12.04, 21:53 W mieście, którego jednym z północno-wschodnich osiedli jest Zacisze. Odpowiedz Link
miracle.m Re: W jakich miastach mieszkacie? 22.01.08, 13:05 czort napisała: > od jakiegos czasu w warszawie, ale bialystok jest dalej moja milosciaczy to pisal kononowicz? Odpowiedz Link
miracle.m do wszystkich, ratunku! 22.01.08, 13:17 czy jest tu ktos z southampton?kiedys mieszkalam we wroclawiu, teraz w tej dziurze i szukam znajomych.moze znajdzie sie jakis chetny?? Odpowiedz Link
e_r_i_n Re: W jakich miastach mieszkacie? 06.12.04, 00:00 Urodzona i szesc lat mieszkajaca w Warszawie. Potem powrot w rodzinne strony moich rodzicow (Mazury i pozdrowienia dla krisa01 ). Teraz (od 2 lat) znowu Warszawa, w miedzyczasie przez dwa lata Gdańsk. Odpowiedz Link
rysio.ochucki Re: W jakich miastach mieszkacie? 08.12.04, 21:38 Urodzony na pl.Starynkiewicza, a później Jelonki i teraz Białołęka Odpowiedz Link
frida2 Re: W jakich miastach mieszkacie? 13.12.04, 01:23 Aż się zdziwiłam jak zobaczyłam, że nie wpisałam się na tym wątku Przybywam z Głogowa Odpowiedz Link