sloggi 23.09.04, 20:39 Wszystkie stacje radiowe katują nowy hit koleżanki K.K. Kolejna piosenka, w której optymizmu tyle co brudu za paznokciem. Nic tylko targnąć się na sznur. Bardzo pozytywna piosenka, wprost na słotne dni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulalka Re: Kasia Kowalska 23.09.04, 20:43 a mnie sie w sumie ta piosenka podoba nie wiem czemu... moze dlatego, ze Kasia nie dusi sie, spiewajac ja? Odpowiedz Link
sloggi Re: Kasia Kowalska 23.09.04, 20:48 Nie dusi się, bo być może w tym sezonie zamiast sznura planuje użyć gazu lub wypić nalewkę z cisowca? Odpowiedz Link
geograf Re: Kasia Kowalska 23.09.04, 22:27 Widocznie ma taki nastrój, albo o taki "image" dbają jje manadżerowie. To źle? Każdy zespół miałby się uśmiechać i śpiewać jak Atmomic Kitten (który to jest symbolem uśmiechu od ucha do ucha)? Odpowiedz Link
booster Re: Kasia Kowalska 23.09.04, 23:00 a pamiętacie jej piosenkę No body sprzed chyba 2 lat, to była depresja... Odpowiedz Link
adamco Re: Kasia Kowalska 23.09.04, 23:53 Tu już nawet nie chodzi o to czy piosenka jest optymistyczna czy nie, ale o to "katowanie" szefowie muzyczni wszelakich stacji radiowych swoimi posunięciami potrafią zarżnąć każdą piosenkę puszczając ją na antenie po 10 razy dziennie. Odpowiedz Link
ulalka Re: Kasia Kowalska 24.09.04, 19:58 adamco napisał: > Tu już nawet nie chodzi o to czy piosenka jest optymistyczna czy nie, ale o to > "katowanie" szefowie muzyczni wszelakich stacji radiowych swoimi posunięciami p > otrafią zarżnąć każdą piosenkę puszczając ją na antenie po 10 razy dziennie. > w rzeczy samej Odpowiedz Link
diablica_28 Re: Kasia Kowalska 24.09.04, 15:53 sloggi napisał: "Wszystkie stacje radiowe katują nowy hit koleżanki K.K. Kolejna piosenka, w której optymizmu tyle co brudu za paznokciem. Nic tylko targnąć się na sznur. Bardzo pozytywna piosenka, wprost na słotne dni." A ja lubię tą piosenkę Kasi. Przynajmniej neijest to jeszcze jeden komercyjny utwór jak w przypadku Budki Odpowiedz Link
bubster Re: Kasia Kowalska 24.09.04, 17:08 a ja nie lubie tego typu wyjących pań tylko jedna mis ie podobała piosenka Kaśki Odpowiedz Link
czarna33 Re: Kasia Kowalska 24.09.04, 20:22 A ja lubię.Podoba mi się i tekst i muzyka.Inna sprawa to katowanie przez stację. Odpowiedz Link
sloggi Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 14:08 Dla mnie ta pierwsza zwrotka przypomina smutny, oazowy song o zagubionym różańcu. Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 14:55 Różaniec zawsze można odnaleźć albo kupić nowy, gorzej z innymi sprawami... Odpowiedz Link
sloggi Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 15:14 lady.oracle napisała: > Różaniec zawsze można odnaleźć albo kupić nowy, gorzej z innymi sprawami... Z jakimi? (w kwestii oazy, czy w kwestii ogólnej?) Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 15:34 w kwestii ogólnej niektóre straty są nieodwracalne kiedyś obudziłam się w nocy i zobaczyłam przed oczami kolorową mozaikę która zaczęła pokrywać się powoli czarnym kolorem i zrozumiałam że straciłam coś czego nigdy nie odzyskam... Odpowiedz Link
sloggi Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 15:46 lady.oracle napisała: > w kwestii ogólnej > niektóre straty są nieodwracalne > kiedyś obudziłam się w nocy i zobaczyłam przed oczami kolorową mozaikę która zaczęła pokrywać się powoli czarnym kolorem i zrozumiałam że straciłam coś czego > nigdy nie odzyskam... Nie można mieć w życiu wszystkiego. Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 16:09 Ja nigdy nie miałam "wszystkiego", chyba, że pieniądze to "wszystko" i przymusowe lenistwo na bezrobociu to raj. Wystarczy poczucie bezpieczeństwa i możność decydowania o własnym losie. Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 16:32 Poza tym nie powinnam mieszkać z rodzicami, szcególnie w tym wieku, bo nie jestem do nich wcale podobna (nie mówię, że ich nie kocham), nawet fizycznie - zupełnie jakby zamienili mnie w szpitalu. Odpowiedz Link
hrabia_potocki Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 16:40 nie słyszałem i chyba dobrze robię, ta piosenka nie na salony! Odpowiedz Link
lady.oracle Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 17:01 poza tym jak ktoś zaprasza gości to nie zamyka drzwi na klucz... Odpowiedz Link
sloggi Re: Kasia Kowalska 25.09.04, 20:39 lady.oracle napisała: > poza tym jak ktoś zaprasza gości to nie zamyka drzwi na klucz... Przepraszam, ale nie rozumiem do czego pijesz? Odpowiedz Link
iwusia Re: Kasia Kowalska 27.09.04, 16:11 taka tam pioseneczka, nic porywającego...kurcze Kaska rockowa była fajna czyli za młodu a teraz takie jakieś "stare próchno" się z niej zrobiło, w sensie muzycznym oczywiście. Odpowiedz Link
martuha Re: Kasia Kowalska 27.09.04, 16:27 zgadzam sie. no chyba, ze tez zmienil nam sie mainstream Odpowiedz Link
iwusia Re: Kasia Kowalska 27.09.04, 16:29 hmmm ja wiem ze każdy w jakis sposób tam dojrzewa nie? ale duszy sie nie zmienia. Odpowiedz Link
lelu Re: Kasia Kowalska 27.09.04, 19:48 Wokalnie to ona w tej piosence jest Cienki Bolek. Albo nie czego rzucić na przeponę, albo nie ma przepony. Odpowiedz Link
sloggi Re: Kasia Kowalska 27.09.04, 22:30 Jakbyś tyle się umartwiał - to też cienko śpiewałbyś. Odpowiedz Link
iwusia Re: Kasia Kowalska 28.09.04, 13:33 pamietam ja z Opola z zeszłego roku, koszmar, odniosłam wrażenie że głos straciła. Strasznie sie męczyła. Odpowiedz Link
sloggi Re: Kasia Kowalska 28.09.04, 20:35 geograf napisał: > hmmm... > każdy ma śpiewać basem??? > Widziałeś ją na tym festiwalu? Odpowiedz Link
geograf Re: Kasia Kowalska 28.09.04, 22:01 nie oglądam polskich szmir i kiczu to pytanie do ogółu krytyki jej głosu, dwa posty wyżej też była takowa. Dido też "skrzeczy". Czy to źle, że każda piosenkarka nie śpiewa jak gruba murzynka? Odpowiedz Link
asci Re: Kasia Kowalska 29.09.04, 11:31 A ja właśnie słucham w Trójce "Piosenka jest dobra na wszystko" Wasowskiego i Przybory. No powiedzcie, czy jest ktoś kto przebił tę parę w maestrii słów i nut? Odpowiedz Link
asci Re: Kasia Kowalska 29.09.04, 11:44 geograf napisał: > nie oglądam polskich szmir i kiczu > to pytanie do ogółu krytyki jej głosu, dwa posty wyżej też była takowa. > Dido też "skrzeczy". Czy to źle, że każda piosenkarka nie śpiewa jak gruba murz > ynka? > Myślę, że to nie o to chodzi, czy ktoś śpiewa sopranem czy kontraltem. Ktoś, kto miał do czynienia z nauką śpiewu wie, że istnieje coś takiego jak emisja głosu. Upraszczając - uczą tam jak oddychać śpewając, jak "postawić głos" itp. No i ważne jest żeby nie zaciskać gardła, tak jak to robi K. Kowalska - przez jakiś czas może i będzie miała ciekawą barwę ale prędzej czy później scharata sobie gardło. A poza tym głos przy ściśniętym gardle jest płaski, nie brzmi. Nie piszę tego, żeby się wymądrzać, nie jestem zawodowym muzykiem, ale liznęłam trochę emisji głosu i sprawdziłam to na sobie - to działa. Prosta zasada - rozluźnij gardło i oddychaj przeponą - od razu lepiej dla śpiewającego i słuchaczy. ) Odpowiedz Link
sloggi Re: Kasia Kowalska 29.09.04, 22:22 Mam mgliste pojęcie o śpiewie grubych murzynek. Odpowiedz Link
geograf Re: Kasia Kowalska 29.09.04, 22:28 nigdy nie słyszałeś charakterystycznego (może i stareotypowego) tego rodzaju śpiewu? Odpowiedz Link