frida2 13.12.04, 07:17 'Dobrzy to ci, którzy zadowalają się marzeniem o tym, co źli rzeczywiście robią'. Platon Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muraszka1 Re: Cytat na dziś 13.12.04, 07:56 Zgadzam z Toba. Wszystko wskazuje na to, ze naleze do tych dobrych Odpowiedz Link
natla Re: Cytat na dziś 14.12.04, 05:36 Tracimy godność, gdy zgadzamy się na nietolerancję. (Dominique de Menil) Odpowiedz Link
carrramba Re: Cytat na dziś 14.12.04, 12:04 może stare i mało oryginalne, ale jakie prawdziwe "jak ci chatę ktoś rozpirzy, to pamiętaj- ten najbliży ") Odpowiedz Link
szarlotka.c Re: Cytat na dziś 14.12.04, 13:29 I jeszcze: "Dla triumfu Zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili" Odpowiedz Link
szarlotka.c Re: Cytat na dziś 14.12.04, 13:30 Ale za to: "Ludzie stają się dobrzy przez praktykowanie dobroci, rzadko zdarza się człowiek dobry z natury" Bardzo mnie to pocieszyło. Odpowiedz Link
impostor Re: Cytat na dziś 15.12.04, 15:00 "blogoslawienstwo na ktore sie nie godzimy z czasem zamienia sie w przeklenstwo" (Coelho, "Alchemik") Odpowiedz Link
natla Re: Cytat na dziś 15.12.04, 17:05 "Prawda i sprawiedliwość z natury są silniejsze od kłamstwa i niesprawiedliwości". (Arystoteles) Optymista! Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cytat na dziś 05.05.05, 02:56 A moze cytaty ...odkurzymy? Ostatnio poczta dostalam cos takiego: "jak sobie poscielisz.. to mnie zawolaj" Odpowiedz Link
groha Re: Cytat na dziś 05.05.05, 03:14 Odkurzam na dziś: "... czy masz czas na myślenie? To jest najważniejsze. Myśli zostają zarejstrowane na falach, które nadajesz - gdzieś w przestrzeni - a wszystko inne pójdzie do piachu" Zbyszek Cybulski Odpowiedz Link
koczisss Re: Cytat na dziś 05.05.05, 09:48 "Wszystko, co zrobimy, będzie oczywiście zrobione niewłaściwie. Byłoby robione właściwie tylko wtedy, gdyby było czynione przez Lecha Kaczyńskiego i jego kolegów." Leszek Miller Odpowiedz Link
koczisss Re: Cytat na dziś 05.05.05, 09:51 Jeszcze mam jeden)) "Jeżeli rząd popadł w takie podniecenie, że ręce wsadza wam w kieszenie, jeżeli uprawia molestowanie fiskalne podatnika, to jedną ręką łapcie się za kieszeń, w której trzymacie portfel, a drugą ręką walcie go za to molestowanie po łapach!" Ludwik Dorn Odpowiedz Link
f.l.y cytat z herbaty :) 05.05.05, 10:43 kupiłam herbatę Loyd bodajże, przy każdej torebeczce jest 'mądra' myśl... np...ludzie potykaja się nie o góry, a o kretowiska czy cos w tym stylu.... jest też o radości, pieniądzach...uśmiechu.... mała rzecz, a cieszy...kurdę.... Odpowiedz Link
rene8 Re: cytat z herbaty :) 05.05.05, 18:09 "Dziękujemy ci kobieto, za to, że jesteś kobietą! Zdolnością postrzegania cechującą twą kobiecość wzbogacasz właściwe rozumienie świata i dajesz wkład w pełną prawdę o związkach między ludźmi." Jan Paweł II [ List do kobiet, Watykan,1995 ] Odpowiedz Link
vitalia Re: cytat z herbaty :) 05.05.05, 19:43 Kobieto! puchu marny (?) Qrde ,kto to powiedział? Odpowiedz Link
frida2 Mała korekta... 05.05.05, 19:58 vitalia napisała: > Kobieto! puchu marny (?) > Qrde ,kto to powiedział? Te słowa przypisywane są Mickiewiczowi niesłusznie, należą one do Jana Czeczota, który był korektorem Mickiewicza, przepisywał jego teksty itp. Chociaż to mi utkwiło z wykładów z romantyzmu Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cytat na dziś 06.05.05, 15:19 Osmielic sie znaczy w jednej chwili utracic grunt pod nogami. Nie osmielic sie znaczy utracic siebie. Soren Kierkegaard Odpowiedz Link
sierzant.podsiadlik Re: Cytat na dziś 06.05.05, 20:24 Dzisiaj rano obudził mnie radio-budzik, nastawiony jak zwykle na cały regulator, a tam Beata Kozidrak akurat się wydzierała. Muzyczne draństwo chwytliwe jak cholera, więc cytatem na dziś jest; "Żaaal mi taaamtych noocy i dnii (yyyy)" ps. a mnie akurat nie żal Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Cytat na dziś 06.05.05, 21:33 To jak Ci nie żal, to czemu się drzesz? "To nie dżesz, tylko folklor" - odpowie góral Odpowiedz Link
saviera Re: Cytat na dziś 07.05.05, 10:38 "Wszystko co dobre jest nielegalne , niemoralne , albo powoduje tycie ." Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cytat na dziś 07.05.05, 16:44 better nouveau than not riches at all (Christine DeLorean) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cytat na dziś 07.05.05, 21:01 Kobieta jest jak torebka herbaty: nie poznasz jej sily,dopoki nie upuscisz jeje do goracej wody Nancy Reagan Odpowiedz Link
szalonymedyk Re: Cytat na dziś 07.05.05, 21:44 Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia" Odpowiedz Link
grazia.eni Re: Cytat na dziś 07.05.05, 23:42 "Wszystko jest trudne, nim stanie się proste" Filler - taki napis był w czasopiśmie RAZEM pod listami od czytelników. Do dzisiaj nie wiem, czy gość na prawdę istniał, bo nie mogę znaleźć go w żadnej encyklopedii. Ale cytat super - moje życiowe motto. Za nim bajka o wróbelu. Odpowiedz Link
skiela1 Cud 08.05.05, 20:23 Kazdy cud ma swoja definicje:moze to byc zdarzenie sprzeczne z prawami natury,boska interwencja w chwili glebokiego kryzysu albo cos,co nauka uwaza za niemozliwe. Cud to cos,co wypelnia dusze spokojem.Czasami moze to byc nagle uzdrowienie lub spelnione zyczenie-zreszta nie ma to wiekszego znaczenia-wazny jest rezultat koncowy. Kiedy bowiem zdarza sie cud,odczuwamy gleboki szacunek dla laski,jaka obdarzyl nas Bog. Paulo Coelho Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cytat na dziś 08.05.05, 23:01 I'm a luxury a few can afford (haft na poduszce w szykownym butiku wnetrzarskim przy Lexington i 63) Odpowiedz Link
szalonymedyk Re: Cytat na dziś 08.05.05, 23:57 Most doctors agree that breathing regurarly is good for one's health Odpowiedz Link
rene8 Re: Cytat na dziś 09.05.05, 00:52 "Kto pszczoły ten ma miód, Kto ma dzieci ten ma smród" ) P.S. Synku mam ma chory dowcip.Dużo zdrówka Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cytat na dziś 09.05.05, 04:12 Kazdy z nas powinien miec jakies zajecie, ale zajecie nie powinno wyradzac sie w prace (hrabia Dzieduszycki) Odpowiedz Link
saviera Re: Cytat na dziś 09.05.05, 17:19 Zawsze , kiedy wydaje ci sie , ze bedzie lepiej , to znaczy ze cos przeoczyles . Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cytat na dziś 09.05.05, 17:40 W doroslym zyciu czesto odtwarzamy historie zapamietane z dziecinstwa. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cytat na dziś 09.05.05, 21:25 si non piove piovera (wloskie, provincia Puglia) Odpowiedz Link
skiela1 Zlota taktyka 10.05.05, 18:26 Bez wzgledu na to,jak gleboka wiedze posiadasz,tak na prawde musisz polegac na wlasnej intiucji,a jesli o to chodzi,to nigdy nie bedziesz wiedzial co sie wydarzy,dopoki tego nie uczynisz. Konosuke Metsuischto. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cytat na dziś 11.05.05, 03:49 Z wyzszej pozycji da sie wiecej osiusiac (Italo Calvino) Odpowiedz Link
rene8 Re: Cytat na dziś 11.05.05, 13:40 "nikt mnie nie kocha,nikt mnie nie lubi,nikt mnie nie rozumie..." (JA) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Cytat na dziś 12.05.05, 17:06 "Szczesliwa samotnosc czlowieka spokojnego,ktory zna i dostrzega prawde; Szczesliwy ten,kto stoi mocno,niewzruszony,kto w kazdej chwili utrzymuje nad soba kontrole. Szesliwy ten,kto wyzbywa sie smutku i wszelkich zyczen. Pokonanie krnabrnosci ego to prawdziwie najwieksza szczesliwosc. Budda. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cytat na dziś 12.05.05, 23:34 Don't even think of parking here (tablice autorstwa urzedu miejskiego Nowego Jorku) Odpowiedz Link