carrramba 22.02.05, 11:43 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2564950.html Żegnam Wybitnego Artystę ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zo_h Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 22.02.05, 11:58 Cholernie przykre to podziwiałem i ojca i syna. Odpowiedz Link
sajgonetka Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 22.02.05, 12:09 Też się przed chwilą dowiedziałam. Wielka szkoda. [*] Odpowiedz Link
warszawianka_jedna Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 22.02.05, 12:19 naprawdę wielka strata. Odpowiedz Link
maciek2406 Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 22.02.05, 13:15 Wielka osoba odeszła (( www.artfan.net/jpg/art/zdzislaw_beksinski/index.php Odpowiedz Link
irazone Re: ['] 22.02.05, 17:12 mój mistrz nie żyje (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) moja dusza płacze co za świat,na którym nie ma miejsca dla takich LUDZI? WIELKICH LUDZI Odpowiedz Link
maciek2406 Re: Zdzisław Beksiński zamordowany ['] 22.02.05, 23:08 Mam nadzieję ze złapią osobę która zamordowała p. Beksińskiego. i przypierdzielą mu dożywocie. Najlepiej by było kare śmierci ale w Polsce nie obowiązuje Odpowiedz Link
sajgonetka Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 25.02.05, 13:04 Właśnie w radio podali, że Robert K. przyznał się do zamordowania Beksińskiego. Razem z tatuśkiem, Krzysztofem K., przyszli do Beksińskiego po pieniadze, gdy ten odmowil, zamordowali go z zimna krwia. Zabrali dokumenty, dwa aparaty fotograficzne i, co najważniejsze, życie.. Jeżeli o mnie chodzi - wnioskuje za karą śmierci dla mordercy - ma dopiero 19 lat, nawet jeżeli dadza mu dozywocie, to przez min. 25 lat bedzie utrzymywany z moich podatków. Z jakiej racji?? Odpowiedz Link
carrramba Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 25.02.05, 13:18 sajgonetka napisała: > Właśnie w radio podali, że Robert K. przyznał się do zamordowania Beksińskiego. > Razem z tatuśkiem, Krzysztofem K., przyszli do Beksińskiego po pieniadze, gdy > ten odmowil, zamordowali go z zimna krwia. > Zabrali dokumenty, dwa aparaty fotograficzne i, co najważniejsze, życie.. > > Jeżeli o mnie chodzi - wnioskuje za karą śmierci dla mordercy - ma dopiero 19 > lat, nawet jeżeli dadza mu dozywocie, to przez min. 25 lat bedzie utrzymywany z > > moich podatków. Z jakiej racji?? Zgadzam się, jeszcze mam do zwyrodnialcow dokladać? Odpowiedz Link
altu Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 25.02.05, 13:48 ech. tez popieram. wczoraj z chlopem trwala dyskusja zwiazana z polityka i takimi tam roznymi sprawami. i nam wyszlo, ze (w sprawach karnych, bo na inne to juz brak miejsca): - jezeli ma byc dozywoscie - wiecej niz 10 lat wiezienia - skazany ma ponad 40 lat -> to wszystko do piachu. studenci chemii na zajeciach obowiazkowo wiedza jak sie robi cyjanek i arszenik. ale jezeli to byloby za drogie, to powietrze w zyly. w sumie.. lepiej i taniej by wyszedl pochowek niz przez iles tam trzymanie tego badziewia w wiezieniu. tym bardziej, ze nie wszyscy nadaja sie do resocjalizacji. Odpowiedz Link
irazone Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 25.02.05, 20:58 aż chciałoby się takiemu osobiście łeb ukręcić... Odpowiedz Link
irazone Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 25.02.05, 20:59 tak jak powiedział ktoś z jego rodziny-nie był młody,ale ile jeszcze mógł namalować... Odpowiedz Link
carrramba Re: Zdzisław Beksiński zamordowany 25.02.05, 21:16 nawet, gdyby nie namalował juz nic................ NIE dla zbrodni, NIE dla bestialstwa !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ceper_pepper Okładka Metra 26.02.05, 10:58 Nie czytalem artykułu w Metrze, więc może jestem w błędzie, ale... na okładce Metra z 24.02.2005 tytuł - "Zdzisław Beksiński. Czy to było samobójstwo?"... Szok. Zatkało mnie... Odpowiedz Link
ceper_pepper Re: Okładka Metra 26.02.05, 11:29 Wiesz, było nie było to przecież to "siostra" Wyborczej... Odpowiedz Link