zettrzy 09.09.05, 22:30 bede miala dzis na kolacje, albo jutro na sniadanie (status dzisiejszej kolacji jest wciaz niejasny, byc moze zostane w miescie) czy lubicie jesc kaktusa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grudniowe.slonko Re: kaktus nopal 09.09.05, 22:44 Jak takiego kaktusa sie jada ,surowy ,gotowany czy inaczej ? Odpowiedz Link
zettrzy Re: kaktus nopal 09.09.05, 22:46 surowy, oskrobany ze skorki i kolcow, zeby nie zrobil krzywdy, troche mozna posolic i nawet pokroic w jakies fajne pasemka albo plasterki bardzo delikatny w smaku Odpowiedz Link
zettrzy Re: kaktus nopal 09.09.05, 22:53 ja wiem... cos jak ogorek, ale bardzo bardzo delikatniutki Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: kaktus nopal 09.09.05, 22:58 To juz mi ślinka leci, ja ogórki pod każdą postacią ,a kaktus jeszcze delikatniejszy... mniam. Odpowiedz Link
zettrzy Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:02 tyle ze lobuz okropnie sie broni... w warzywniaku wbil mi szpile w nadgarstek, bo niby obrali go z najwiekszych kolcow ale jednak cos tam zawsze zostanie do usuniecia w domu Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:07 Ale za to, kiedyś czytałam ,że kaktus (tylko nie wiem czy nopal)ma wiele walorów wpływających pozytywnie na nasz organizm( coś mi się tak kołacze). Odpowiedz Link
zettrzy Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:10 musi miec, bo ja sie czuje lepiej na sama mysl o konsumowaniu tegoz Odpowiedz Link
jes3 Re: kaktus nopal ? 09.09.05, 23:22 Może i soczek ... I jak mówisz: "reszty nie trzeba". Odpowiedz Link
modern_witch Re: kaktus nopal ? 10.09.05, 09:53 a nam zdechl peyotl, ze trzy lata temu utopil się, niebacznie wystawiliśmy na parapet, a deszcze były i deszcze... potem wyjechaliśmy i osoba podlewająca kwiaty podlewała go hojnie i uczciwie... biedny nie przeżył tej hojności, normalnie podgniło mu wszystko i zdechł. a hodowany był chyba od 7, mój chłop na 25 urodziny dostał, teraz ma 36... Odpowiedz Link
zettrzy Re: kaktus nopal ? 10.09.05, 14:26 to tragiczne... ja mam tak z palmami - tylko sagowce potrafia przetrwac moje podlewanie Odpowiedz Link
sloggi Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:36 O ile moja opuncja przeżyje doła za oknem to przesadzę ją w większą doniczkę. O jedzeniu nie ma mowy. Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:38 A dlaczego...za mało będzie miała swiatła,czy co? Odpowiedz Link
sloggi Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:41 Ilośc kurzun może być zabójcza. Jutro ją wykapię - bo litość mną targa. Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:46 Toteż dlatego nie zostałam Twoja sąsiadką ,bo nie chciałam mieć po zamieszkaniu budowy pod oknem Odpowiedz Link
sloggi Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:52 grudniowe.slonko napisała: > Toteż dlatego nie zostałam Twoja sąsiadką ,bo nie chciałam mieć po zamieszkaniu budowy pod oknem Nawet nie wiesz co tracisz - te setki torsów skrzących się w słońcu ))) Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:56 sloggi napisał: > Nawet nie wiesz co tracisz - te setki torsów skrzących się w słońcu ))) Czasem z czegoś trzeba zrezygnować Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: kaktus nopal 10.09.05, 00:07 Wolno stukam w klawiaturę, więc rzadko używam GG. Odpowiedz Link
zettrzy Re: kaktus nopal 10.09.05, 03:50 sloggi napisał: > grudniowe.slonko napisała: > > > Toteż dlatego nie zostałam Twoja sąsiadką ,bo nie chciałam mieć po > zamieszkaniu budowy pod oknem > > Nawet nie wiesz co tracisz - te setki torsów skrzących się w słońcu ))) torsow budowlanych to od paru lat mam tyle po drodze do pracy ze ogluchlam na gwizdy Odpowiedz Link
zettrzy Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:39 alez ja nie jem tej z mojej mieszkaniowej doniczki (badz co badz bylby to kanibalizm, to tak jak zjesc wlasnego psa), tylko nabywam w warzywniaku liscie do konsumpcji Odpowiedz Link
sloggi Re: kaktus nopal 09.09.05, 23:43 Czy taki liśc wsadzony do wody puści korzonki? Odpowiedz Link
zettrzy Re: kaktus nopal 10.09.05, 03:47 do wody? on pusci korzonki wsadzony do wilgotnej ziemi, co dopiero wody Odpowiedz Link
zettrzy skoro juz o opuncjach l 10.09.05, 14:34 to tu jest wizerunk wlasny mojej osobistej opuncji: img204.imageshack.us/my.php?image=opuncja5am.jpg ta jest wylacznie do patrzenia na Odpowiedz Link