rene8 20.02.06, 17:56 Jak ktoś mógłby mi pomóc to byłabym wdzięczna. Chciałabym odbierać polskie stacje w necie. I niewiem jak to znaleźć, zrobić? No niewiem. Dziekuję za wskazówki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rene8 Re: Pomóżcie mi...chodzi o neta. 20.02.06, 17:58 o matko,ja to pisze... Chodzi mi o stacje radiowe. Najbardziej: trójka, zetka, wawa,eska,pin,kolor... Przepraszam za zamieszanie. Odpowiedz Link
czarnaandzia Re: Pomóżcie mi...chodzi o neta. 20.02.06, 18:17 www.abradio.pl/kategorie-w-eterze-pl-11-0.htm Pasi?? O tej porze ciężko się wstrzelić bo jest ograniczony dostęp dla chyba 3000 słuchaczy. Odpowiedz Link
rene8 Re: Pomóżcie mi...chodzi o neta. 20.02.06, 18:48 kurna Andzia dzieki Ale musze nad tym posiedzieć bo u mnie nie działa(((( Nie wiem może zasięgu nie mam?.....tylko blond włosy.... Odpowiedz Link
f.l.y Re: Pomóżcie mi...chodzi o neta. 20.02.06, 18:49 www.radiopin.pl tam będzie rubryka 'zaloguj się' a po zalogowaniu klikasz 'posłuchaj radia na żywo' zarejestruj się - przyślą Ci numer pin kodu i już... a teraz zajrzyj do poczty - zanim dostaniesz od nich pin - możeszlogować się na mnie... w mailu podaję ci hasło i pin kod ------- radio kolor tez ma swoją stronkę www i trzeba kliknąć na posłuchaj bodajże 32 lub 128 tych kilobajtów czy czegoś - bez logowania.... eska chyba nie nadaje w necie - przynajmniej ja o tym nie wiem... bużka! Odpowiedz Link
rene8 Re: Pomóżcie mi...chodzi o neta. 20.02.06, 19:02 Dzięki Fly. Własnie słucham Tego mi brakowało-radia! Odpowiedz Link
hiroszima13 trójka :) 20.02.06, 19:07 www.radio.com.pl/trojka/ Trójka najlepsiejsza stacja Odpowiedz Link
rene8 Re: trójka :) 20.02.06, 19:44 ok to gdzie mam nacisnąć? Bo mi znowu wyskakuje ,ze coś za malo do załadowania. A nie wiem czy dobrze klikam. p.s. prosze o wyrozumiałaość, mam naprawde kompa emeryta, a ja Bill Gates nie jestem Odpowiedz Link
mrouh Re: trójka :) 20.02.06, 19:56 Chyba pochwaliłam Trójkę bez sprawdzania, szczerze mówiąc za bardzo eksploatuję swojego złoma, żeby słuchac radia przez net, zacina mi się wciąż. W tej chwili mam komunikat, że serwer jest zajęty. No i zdaje się, że musisz miec windows media playera. Odpowiedz Link
rene8 Re: trójka :) 20.02.06, 20:03 Media player mam. I to radio pin mi chodzi, a w tójce nie wiem gdzie kliknąć. Odpowiedz Link
mrouh Re: trójka :) 20.02.06, 21:24 Jak wejdziesz na stronę trójki www.radio.com.pl/trojka to u góry jest napis (mały bo mały, ale jest, nad czerwona ramką "na antenie") na szaro: posłuchaj. Tam klikasz i już Odpowiedz Link
rene8 Re: trójka :) 20.02.06, 21:29 "Telefrenia" Na antenie: pon. - pt.: 14:50 Trójka ul. Myśliwiecka 3/5/7 00-977 Warszawa tel.: (0-22) 333 3333 mbk@polskieradio.pl EDWARD REDLIŃSKI - "TELEFRENIA" Ta książka zaintrygowała nas od pierwszej strony. - Catherine? Deneuve? - Dlaczego, skąd ona w polskiej powieści współczesnej, a w powieści autora "Konopielki" szczególnie? Powieść - pisana w drugiej osobie w dodatku, podwójnie w drugiej osobie, bo narrator zwraca się do NIEJ oraz do SYNA. Rzecz dzieje się, choć brak tu akcji w sensie dosłownym, na przedwiośniu ubiegłego roku, umownie od 14 lutego 2005. Kinomani odnajdą tu tytuły filmów przed rokiem wyświetlanych, czytelnicy prasy "kobiecej" - plotki (nazwane tu "pleplotami") sprzed roku, a wszyscy przypomną sobie czas odchodzenia Ojca Świętego, który to czas przeżywali, wpatrzeni w ekrany telewizorów i w tych właśnie partiach książki ukryte są najpoważniejsze pytania, wśród których najłagodniejsze dotyczą stopnia obecności mediów w naszej świadomości, wyobraźni, kształtowania przez nie naszej wrażliwości. Najnowsza książka Edwarda Redlińskiego może poruszać, bo tak bardzo przypominają nam jej bohaterowie nas samych. Poprzez ironię, groteskę dystansuje nas zarazem do "sprawy". Z tego samego powodu może drażnić. My, w takim sposobie obrazowania naszej rzeczywiści, dostrzegliśmy zaletę i dlatego postanowiliśmy podkreślić tę autoironiczną tonację, powierzając rolę narratora - Andrzeja K. - fenomenalnemu aktorowi - panu JERZEMU STUHROWI. W jego dialogach z synem (w intencji autora prowadzonych w głowie) usłyszeliśmy, świetnego interpretatora "Pokalania" Piotra Czerwińskiego - MAĆKA STUHRA i tak powstał nasz najnowszy projekt. Panom będzie "towarzyszył" Michel Legrand. Dlaczego? Skąd? Prosimy przekonać się, słuchając Trójki, a ta lektura wymaga od Państwa zaangażowania. "TELEFRENIA" EDWARDA REDLIŃSKIEGO W TRÓJCE od 13 lutego, o 14.50 Książka ukazała się jako 11 tom serii Świata Książki Nowa Proza Polska pod trójkowym patronatem. Zapraszamy. Baszka Marcinik, Piotr "Bronek" Bronowicz. Narazie znalazłam to DDDDDDDDDD Odpowiedz Link
rene8 Re: trójka :) 20.02.06, 21:34 Poszło! Mam. Dzięki mrufka(no tak sobie Cie nazywam)! Odpowiedz Link
mrouh Re: trójka :) 20.02.06, 21:37 Gratuluję A o telefrenii słyszałam cały tydzień i miałam ochote posłuchac, bo dwa Stuhry mają czytać, ale "powieść w wydaniu dźwiękowym" jest chyba w porze, kiedy ja jestem w wydaniu służbowym A w mojej pracy radia słuchać sie nie da Odpowiedz Link
rene8 Mrufka do Ciebie 20.02.06, 21:44 Z tego co pamętam to uczysz . www.maxior.pl/?p=index&id=8233&5 Polecam na godzinę wychowawczą. Długie! Ale powiem,że wysłuchałam z zainteresowaniem do końca. To zapis jakiejś pogadanki w szkole. Ale do mojego 14 letniego siostrzeńca trafiło. Warto .(choć facet przesadza, to do nich dociera) Moja siostra tez tak stwierdziła (polonistka w liceum) Pozdrawiam. Renia Odpowiedz Link
mrouh Re: Mrufka do Ciebie 20.02.06, 22:17 No, niestety... nie ładuje mi się to, moze spróbuję kiedy indziej. Ciekawa jestem, choc własnej klasy nie mam, dzięki czemu lekcje wychowawcze tez mnie omijają. Odpowiedz Link
rene8 Re: Mrufka do Ciebie 20.02.06, 22:21 A bo to troszke trzeba poczekac! A ja nie dopisałam,ze to opowieść 35 latka , byłego dilera i ćpuna. Ale gadke zeby nie brać ma naprawde niezłą. Spróbuj kiedyś, bo to trchę czasu zajmuje. Odpowiedz Link
koczisss Re: Pomóżcie mi...chodzi o neta. 22.02.06, 01:35 www.radio.com.pl/st/program3M.asx Kliknij na ten link, windows media sam się otworzy i radio się włączy Odpowiedz Link