Dodaj do ulubionych

~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~

• skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 16.06.06, 01:21
      Mocna herbatka..
      ale jaka pysznasmile
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 16.06.06, 12:12
        Zaraz, najpierw kanapeczki+pomidorek, a potem będziemy się kawować...no, chyba
        że sama będę...
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 16.06.06, 13:18
          Nikogo nie ma, no to sama wyżłopię tę kawusie...
          • f.l.y Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 16.06.06, 17:26
            dzisiaj mam smaka na fusiastą i tylko taką popijam...
            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 16.06.06, 17:44
              f.l.y napisała:

> dzisiaj mam smaka na fusiastą i tylko taką popijam...
              >
              >
              jednak nie ma jak fusiasta...
    • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 13:47
      Ktoś sączy małą czarną?
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 13:52
        dziś jacobs fusiasty...ale cos nie czuję smaku, może bym tę Lavazzę jutro sobie
        strzeliła, najwyżej mi braknie na masło...
        • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 13:57
          dimanche napisała:

> najwyżej mi braknie na masło...

Bez masła bym przeżyła, bez kawy - absolutnie nie :]
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 14:02
            Jutro ruszam do sklepu, bo nie wytrzymam tej monotoniii smakowej i wieczorem
            wypije pierwszy łyk Lavazzy, najwyżej przez cały tydzień będzie ryż z jabłkami,
            względnie krupniczek...pomidorówka...
            • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 14:06
              A propos pomidorówki, nikt nie robi tak pysznej jak moja Babcia smile
              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 14:09
                Mnie zwykle nie smakuje to, co ugotuję sama, w gościach mi zawsze wszystko
                lepiej smakuje...ale naleśniki to umiem zarąbiste! Niestety, chwilowo nie mogę
                ich jeść...jak ja za nimi tęsknię...
                • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 18:04
                  Nesca wypita, teraz tak będę: raz fusiastą, raz rozpuszczalną...a juz od jutra
                  prawdziwy luksuriussmile
                  • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 18:33
                    spróbuję się odprężyć po cichu...ide po truskawki i kefir - to mnie wyluzuje...
                    • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 20:45
                      już się wyluzowałam, teraz wcinam gorzką wedlowską...nie mogę się doczekać jutra...
                      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 20:50
                        nikogo ni ma, przynajmniej święty spokój wink
                        Ps. co za cisza...
                        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 21:08
                          Zaraz mnie trafi szlag...ssie mnie...może by tak kawkę nr3, żeby wyciszyć tego
                          głoda nikotynowego?
                          • f.l.y Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 21:19
                            hej, mam zaparzoną fusiastą, wystygła już....
                            wróciłam z działki, a właściwie zostałam odstawiona do domu....
                            popijam winko ze słonikiem (to, co tak daje po błędniku) i słucham płytoteki
                            młodego....
                            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 17.06.06, 21:27
                              Ja też fusiasta, dziś sobie posiedzę dokąd się da...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 05:30
      Jeszcze tylko jakas mineralka i spacsmile
      • jana2706 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 07:07
        wlasnie zasiadam do kawy,pusto tu jeszcze,
        przy barku stoi wazon z piwoniami,ale zapach smile
        • tomek854 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 07:12
          Ok, dzienna zmiana przyszła. To ja dopijam mój soczek i spadam spać smile
          Dobranoc wink
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 07:53
            A teraz przyszła poranna, ale spada wyprowadzić psa...
            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 11:57
              dziś pierwsza, druga będzie ta wymarzona...
            • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 12:00
              dimanche napisała:

> A teraz przyszła poranna, ale spada wyprowadzić psa...

Moja bestia jeszcze śpi w najlepsze o tej porze, dzięki Bogu smile
              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 12:06
                frida2 napisała:
                >
                > Moja bestia jeszcze śpi w najlepsze o tej porze, dzięki Bogu smile

Do 12 pies Ci spi - moja harcuje już od 6 rano wink
      • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 11:59
        skiela1 napisała:

> Jeszcze tylko jakas mineralka i spacsmile

Położyłam się pół godzinki wcześniej smile
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 16:49
          Teraz będą ziemnioki z fasolką, a potem kawa nr2, a potem skoczę sobie po tę
          wymarzoną, będzie gwoździem wieczoru...nie chciało misie wcześniej tyłka ruszyć,
          ale zaraz ruszę - Lavazza będzie moja...
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 18:21
            Niestety, ziemnioki nie bardzo się udały, gdyż przypaliłam garczek, ale sobie
            żłopię fusiastą na pocieszenie...
            • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 18:23
              dimanche napisała:

> Niestety, ziemnioki nie bardzo się udały, gdyż przypaliłam garczek, ale sobie
              > żłopię fusiastą na pocieszenie...

wody za malo nalalas?

U nas dzis "Dzien Ojca"...
              chyba wypadaloby zeby dzieci gdzies tatulka na obiad wziely...
              To i mnie gotowanie odpadnietongue_out
              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 18:24
                Nie, było jak raz, nie zauważyłam kiedy się wygotowała wink
                • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 18:30
                  dimanche napisała:

> Nie, było jak raz, nie zauważyłam kiedy się wygotowała wink

Widocznie za duzy ogiensmile))
                  jakies garnki z gwizdkami powinni wymyslecsmile))

/uciekam..bede pozniejsmile/
                  • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 18:32
                    No, specjalny patent dla wyjątkowo roztargnionych pseudokucharek...
                    • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 19:59
                      W tym oto momencie biorę pierwszy łyk Lavazzy smile...hm...dziwny smak, czy to aby
                      właściwa Lavazza?
                      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 18.06.06, 20:09
                        No, teraz już jakby lepiej, może nie od razu się właściwie zaparzyła...
                        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 19.06.06, 23:35
                          Dziś będzie skromnie, woda z cytroenem...
                          • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 19.06.06, 23:38
                            Wode z cytrynka to dobrze raano wypic.
                            Podobno niesamowicie na cere dziala.
                            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 19.06.06, 23:39
                              A rano tez pijam, bo ja herbaty nie pijam prawie, więc nadrabiam cytryną,
                              roibosa tylko czasem...ale roibos odchudza...
                              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 20.06.06, 11:16
                                lavazzy szał
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 20.06.06, 13:41
      czas na kawe.
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 20.06.06, 13:42
        ja jem truskawki i zaraz muszę zmykać...
        • kriss67 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 20.06.06, 14:10
          Na kawe troche za gorąco jak dla mnie. Też wsuwam zimne truskawkismile
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 21.06.06, 13:53
      czas na kawe.
      • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 21.06.06, 14:20
        U mnie też, zasłużony kawulec w dużym, ulubionym kubku.
        • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 21.06.06, 14:59
          kawa skonczona..
          9ta sie zbiza,trzeba troche popracowac..
          smile
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 21.06.06, 17:24
            na obiad zimne truskawki polane kefirtem, a potem kawuchna...
            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 21.06.06, 18:52
              lavazzy dziś nie piłam jeszcze, czas to nadrobić, musiałam tylko poczekać aż
              truskawki się przyjmą...
              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 21.06.06, 21:47
                w zaciszu zjem sobie kolację, pomidorka
                • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 21.06.06, 22:45
                  a ja winko czerwone...z obiadu...smile
                  • f.l.y kawa z kardamonem..... 22.06.06, 13:00
                    zaparzyłam i popijam....

dziękuję literce T za zasponsorowanie kardamonu smile
    • towita Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 22.06.06, 13:50
      Nie wiem czy wypada w kawiarni, ale wcinam właśnie bułę z szynką, mam jeszcze
      jajko i natkę pietruszki, ale zostawię sobie "napotem"smile
      • kriss67 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 22.06.06, 15:01
        Też mam wątpliwości, bo własnie wcinam rzodkiewki. Ale w takim upale pewne
        normy ulegają rozluźnieniu....
        • f.l.y Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 22.06.06, 15:17
          czy to Ty przed chwilą częstowałeś mnie rzodkiewkami zawiniętymi w srebrną
          folię, gdy byłam na drugim końcu korytarza? big_grin
          • kriss67 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 22.06.06, 18:20
            F.L.Y, to - niestetysad - nie ja.... Moje rzodkiewki były w foliowej
            torebeczce, i wsuwaliśmy je z kumplem wspólniesmile
            ps. Wcinać rzodkiewki i popijać zimną wodą gazowaną to samobójstwo, jak potem
            stwierdzilismy obajsmile
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 22.06.06, 14:41
      butelka wody i kawa..
      bosheee jak goraco..
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 22.06.06, 17:38
        juz trzecia dzisiaj...
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 23.06.06, 18:53
          znowu nr 3, nic tyak nie wycisza jak lavazza...
          • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 23.06.06, 22:05
            dimanche napisała:

> znowu nr 3, nic tyak nie wycisza jak lavazza...

dimka...a nie za duzo tej kawy konsumujesz?
            wiesz...kawa moze rozdrazniac..
            smile
            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 09:44
              tylko pobudza...piję kawkę i lecę zmienić fryzurke...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 14:20
      czas na kawe
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 14:23
        najwyższy! niskie mam znowu ciśnienie...
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 17:38
          Nikt się ze mną nie napije?
          • towita Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 17:44
            Ja bardzo chętnie. Wyjątkowo mam mielonego Jacobsa.
            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 17:49
              towita napisała:

> Ja bardzo chętnie. Wyjątkowo mam mielonego Jacobsa.

No to pijemy, bo zaraz muszę spadać...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 21:15
      pepsi.
      • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 21:40
        kafka po turecku smile
        • woda.lekko.gazowana Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 24.06.06, 23:20
          myślicie, że mogę się przysiąść?
          na werandzie panuje dzis niepodzielnie koktail truskawkowy
          smile
          • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 25.06.06, 02:02
            woda.lekko.gazowana napisała:

> myślicie, że mogę się przysiąść?

No ba, jasne.
            Zakawię sobie, jest ktoś jeszcze?
            • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 25.06.06, 02:11
              kawe? o tej porze?

wprawdzie ja sacze Bacardi z colasmile...ale u mnie wczesnietongue_out
              • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 25.06.06, 02:18
                Sesja jest, więc nie powinna dziwić pora smile))
                • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 25.06.06, 02:20
                  jutro przespisz caly dziensmile))
                  • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 25.06.06, 02:24
                    Nie, całego nie, połowę big_grin
                    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 25.06.06, 02:48
                      frida2 napisała:

> Nie, całego nie, połowę big_grin

No tak...
                      i cala nocka do poniedzialkusmile))
                      dobra ucz sie...nie przeszkadzam
                      poczytam sobiesmile
                      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 25.06.06, 10:15
                        O 2 skończyłyście, dziewczyny? Ja piję dziś moją pierwszą...A co to będzie jak
                        się uzależnię, a potem na jacobsa już nie będę mogła patrzeć...
                        • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 25.06.06, 17:12
                          dimanche napisała:

A co to będzie jak
                          > się uzależnię, a potem na jacobsa już nie będę mogła patrzeć...

Zwykle tak bywa..smile)))

Moja pierwsza na otwarcie oczu.
                          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 26.06.06, 18:17
                            Tu jest spokojnie i można się spokojnie kawki napić, dziś trzecia...
    • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 27.06.06, 14:30
      To chyba moja druga kawa... tak druga.
      • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 27.06.06, 15:39
        moja pierwsza..
        jest goraco i ...pada deszcz....
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 27.06.06, 17:37
          Picie lavazzy po południu stałó się już rytuałem...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 13:29
      pierwsza kawa....taka szybciutka..
      dzis szykuje mi sie za duzo zajec...
      • towita Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 13:37
        pierwsza (75 ml) już mi wystygła i piję zimną.
    • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 18:42
      Kawusia gotowa.
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 18:58
        kawa, tak kawa właśnie...
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 19:06
          kawa pozostanie kawą, jakby nie było...czy można zatem nadać jej wymiar
          symboliczny? MOżna, więc niniejszym to czynię - niech zostanie symbolem sensu
          życia...
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 19:11
            Będę się nią delektować po wsze czasy...obym zawsze miała niskie ciśnienie, by
            móc to czynić dwa razy dziennie...
            • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 19:14
              A ja chciałabym częściej jak 2 razy.
              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 19:17
                frida2 napisała:

> A ja chciałabym częściej jak 2 razy.

Chcesz, ale nie możesz? Czy chcesz i możesz?
                • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 19:18
                  dimanche napisała:

> Chcesz, ale nie możesz? Czy chcesz i możesz?

Chciałabym zawsze.
                  • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:13
                    frida2 napisała:
                    >
                    > Chciałabym zawsze.

zawsze i wszędzie...automatów Ci u nas dostatek...
            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 19:15
              jej aromat jest mi szczególnie bliski, ale nie ma werandy, na której by można
              się napić tej kawy, nie mówiąc o hamaku...
              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:37
                To najlepsza towarzyszka na letnie popołudnia, a co ważniejsze - niczym nie może
                mnie zawieść...
                • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:39
                  tu jest zacisznie..smile
                  nawet trole omijaja szerokim kolem...tongue_out
                  • a.g.n.i Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:41
                    A dawno tu nie przysiadłam. Herbatki?
                    • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:43
                      a.g.n.i napisała:

> A dawno tu nie przysiadłam. Herbatki?
                      Jak już to waniliowa dilmah...
                      • a.g.n.i Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:31
                        niestety nie mam waniliowejwink Dilmah tylko gdzieś mi się liczi telepie w
                        szafce...
                        My raczej dziwadła pijemy, typu wędzony lapsang, oolong, pu-erhy i rózne
                        liściaste na wagę i czarne i zielone.
                        Teraz mam japońską zielonąsmile
                        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:34
                          a.g.n.i napisała:

> My raczej dziwadła pijemy, typu wędzony lapsang, oolong, pu-erhy i rózne
                          > liściaste na wagę i czarne i zielone.
                          >

Pu-ehr też popijam niekiedy...
                          • a.g.n.i Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:35
                            w tym samym celu co ja?;-PPP
                            oczyszczacz... sumienia?
                            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:36
                              a.g.n.i napisała:

> w tym samym celu co ja?;-PPP
                              > oczyszczacz... sumienia?

Sumienia? Nie, ja tak na wyluzowanie zwykle popijam...
                              • a.g.n.i Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:42
                                a nie, ja na uspokojenie sumienia, gdy mi waga pokazuje nie to, co bym chciała,
                                a mam akurat ciężką fazę na słodycze...
                  • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:42
                    tak, to zacisze mi szczególnie podpasowało...tak kameralnie...
                    • a.g.n.i Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:44
                      to przepraszam, że burzę tę kameralność... ten głośny kaszel to niestety mój.
                      Urządziłam się pokazowo.
                      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:45
                        a.g.n.i napisała:

> to przepraszam, że burzę tę kameralność... ten głośny kaszel to niestety mój.
                        > Urządziłam się pokazowo.

eee tam...kaszleć też czasem trzeba
                        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:50
                          Kawo, mnie nie ma bez Ciebie
                          Gdy Cię kosztuję, jestem w ósmym niebie...
                          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 20:56
                            Bądź mi poezją
                            życia natchnieniem
                            sensem istnienia
                            mym przeznaczeniem
                            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:15
                              Kiedy trzeba pobudzisz
                              A niekiedy ostudzisz
                              Twe zasługi są bezcenne
                              Twe działanie jest zbawienne
                              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:18
                                Gdy pełną filiżankę do ust podnoszę,
                                jednocześnie na szczyty spełnienia się wznoszę...
                                • a.g.n.i Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:21
                                  "przebóg, powiało poezją";-P
                                  Mimo to zostanę przy herbatce...
                                  • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:23
                                    a.g.n.i napisała:

> "przebóg, powiało poezją";-P
                                    > Mimo to zostanę przy herbatce...

tylko powiałó, i to pseudopoezją chałturską - czyli w oparach absurdu, a może w
                                    aromacie?
                                    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:24

> tylko powiałó, i to pseudopoezją chałturską - czyli w oparach absurdu, a może w
                                      > aromacie?

no no niezly ten aromatsmile
                                      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 28.06.06, 21:30
                                        Zatrzymaj się przy pierwszym lepszym automacie
                                        I zamknij oczy - myśl o aromacie...
                                        Wtedy gdy tylko Jej smak poczujesz
                                        Na pewno na Jej punkcie zwariujesz!
                                        • woda.lekko.gazowana Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 00:27
                                          jeszcze tylko gdyby kawę z automatu podawano w filiżankach.. smile
                                          • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 01:39
                                            woda.lekko.gazowana napisała:

> jeszcze tylko gdyby kawę z automatu podawano w filiżankach.. smile

no wlasnie..
                                            papierem czucsmile
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:06
      cos mi kawa dzisiaj nie podchodzi...
      • a.g.n.i Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:09
        ja znów nie pasuję to tej eleganckiej kafejki bo zajadam arbuza i już cała
        jestem w sokusmile
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:12
          cześć, dziewczyny, macie kawkę? podzielę się lavazzą, jakby co...
          • a.g.n.i Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:54
            cholera, kawy nie kupiłam, a mam zaraz gościa. No cóż, gośc się ucieszy, będzie
            palenie zielonej na patelni.
            Chyba że jeszcze wyskoczę do sklepu...
      • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:20
        skiela1 napisała:

> cos mi kawa dzisiaj nie podchodzi...

A mi wręcz przeciwnie. Niedawno piłam z kardamonem, ale zaraz strzelę z ekspresu wink
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:22
          z kardamonem? A co to takiego? no, nie wiem i już!
          • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:27
            Musisz spróbować, co ja Ci będę mówić smile
            Jeszcze w dobrym towarzystwie i w miłym miejscu, miodzio smile
            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:31
              kardamon nie chce misie rymować...
              • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:39
                A musi?
                • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:40
                  frida2 napisała:

> A musi?

Powinien! Nie mogę oddać mu należnej czci, ale może dlatego, że nie próbowałam.
                  Jak tylko spróbuję, ułożę hymn na jego cześć...
                  • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:41
                    Zatem poczekamy na efekty Twojej twórczości tongue_out
                    • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:43
                      twórczości? nie uważam się za twórczą...jetem kreatywna inaczejwink

Ps. No i czego ten język wiecznie pokazujesz?
                      • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:46
                        dimanche napisała:

> twórczości? nie uważam się za twórczą...jetem kreatywna inaczejwink

Oj Dima, przecież ja żartuję wink

> Ps. No i czego ten język wiecznie pokazujesz?

Fanaberia taka.
                        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:50
                          a ja też, dałam przecież wink
                          Ps. na pewnych żartach się znam, na Twoich raczej tak...
                          • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:51
                            No i gitara smile
                            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:53
                              frida2 napisała:

> No i gitara smile

"gitara" rymuje się ze "stara"...

Ps. ja te znaczki juz opanowałam z tej netykiety...
                              • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:56
                                dimanche napisała:

> "gitara" rymuje się ze "stara"...

Stara ale jara, tak jakoś mi się skojarzyło /co ja bredzę?smile/

> Ps. ja te znaczki juz opanowałam z tej netykiety...

No zauważyłam smile
                                • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 17:57
                                  Pamiętam, że Tobie zarzucano "starość"...tylko nie wiem, na jakiej to podstawie...
                                  Ps.czy jestem złośliwa? wink
                                  • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 18:35
                                    dimanche napisała:

> Pamiętam, że Tobie zarzucano "starość"...tylko nie wiem, na jakiej to podstawie...

Nie, no jaja sobie robimy przeciez z tej starości mojej wink)

> Ps.czy jestem złośliwa? wink

Nie zauważyłam.
                                    • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 29.06.06, 19:03
                                      ale zaspokój moją ciekawość, czemu jesteś "stara"?
                                      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 10:36
                                        Najwyższy czas na kawkę, podniesę sobie ciśnienie...
    • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 11:30
      Szybka kawa i ruszam w miasto. Jestem dziś dobrą kuzynką Anią i dziećmi się zajmuje. Szałowo tongue_out
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 14:52
      kawa czarna bo mleka zabraklo i uciekam na pare godzin...smile

urlopow sie ludziom pozachciewalotongue_out
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 15:56
        lavazzę sobie wypiję drugą, należy misie coś od tego życia...
        • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 15:57
          Zimną piję.
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 15:58
            Mrożoną czy Ci wystygła?
            • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 16:05
              Wystygła.
              Piję tą kawę i spać mi się chce.
              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 16:09
                No to trzeba poczekać aż zacznie działać, a bo dziś to w ogóle ciśnienie takie
                niskie jest...
                • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 18:40
                  Szkoda mi tej kawy, jest zbyt smaczna...
                  • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 30.06.06, 19:31
                    będę czasem sobie układać wiersze na Zacisznej, bardzo poważne, nie tylko o kawie...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 01.07.06, 04:42
      mietasmile
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 01.07.06, 10:44
        Niestety w Toronto jest 6 godzin w którąś tam stronę, a na rynku głogowskim
        pewnie też czas się cofnąłwink - dlatego wychylam sama pierwszą filiżankę lavazzy...
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 01.07.06, 11:03
          Gdy w Toronto wybija właściwa godzina
          na Zacisznej się picie kawy zaczyna...
          BO 6 godzin różnicy nie robi różnicy
          pije się też w Głogowie, i pije w stolycy...

Ps. dedykuję Skieli i Fridzie
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 01.07.06, 13:41
            Dobra, po truskawkach czas na kawkę numer dwa...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 01.07.06, 18:20
      czas na kawe...
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 01.07.06, 18:23
        Najwyższy, tak myślałam, że cos mi umknęło, no i okazuje sie, że kawka by mi umkła..
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 02.07.06, 13:53
          Lavazza po raz pierwszy...ryzyko marskości właśnie mi spada...
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 03.07.06, 10:28
            Mam dziś powód, by pić, jak sądzę...wcześniej pozwoliłam sobie na koktail
            jabłkowy z cynamonem...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 03.07.06, 16:22
      kawa.

dlaczego tu taka cisza?
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 03.07.06, 23:14
        skiela1 napisała:

> kawa.
        >
        > dlaczego tu taka cisza?

Bo mnie nie byłowink
        Ps. o tej porze nie dam rady lavazzy...waniliowa herbatka zatem
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 04.07.06, 12:22
          teraz rumianek, potem kawusia...
          • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 04.07.06, 15:05
            rumianek i jeszcze jakies zielsko to bylo na noc..
            Teraz znow kawa.
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 05.07.06, 00:10
      szklaneczka rozowego wina.
      smile
      • rene8 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 05.07.06, 00:14
        Piwko, pomeczowesmile
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 05.07.06, 17:44
      czas na kawe.
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 06.07.06, 14:14
        Lavazza pierwsza i ostatnia chyba, trzeba uważać z tym ciśnieniem...nawet nie
        widziałam, że Reńka tu z piwkiem się wślizgnęła...
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 06.07.06, 21:50
          woda z cytryną...
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 07.07.06, 22:00
            i dziś woda z cytryną, ale z kostką lodu, by się schłodzić...
    • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 08.07.06, 11:48
      Znów wyszła mi biała kawa smile
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 08.07.06, 12:01
        co to znaczy, że wyszła? Tak po prostu, bez słowa? Jak kocha, to wróci...
        Niektórzy juz się kawują, a ja dopiero śniadanko wcinamwink
        • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 08.07.06, 12:05
          Ano wyszła, cholera jedna.
          A co jesz?
          Ja dziś tylko kromka ciemnego pieczywa+pomidor.
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 08.07.06, 12:07
            ja też pomidora - jem go codziennie i codziennie innego, a dziś wyjątkowo
            pomidorek nie jest sam, bo towarzyszy mu podsuszana wiejska + woda z cytryną, a
            potem dopiero będzie lavazza...
            • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 08.07.06, 12:10
              Nigdy nie jadam śniadań, a przez ten tydzień, codziennie o 9 porządne śniadanie.
              Chyba zacząć głodówkę czas.
              • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 08.07.06, 12:14
                ja odżywiam się tak nieregularnie jak tylko się da, ale jakoś mi z tym
                dobrze...w czoraj np. nie jadłam obiadu, zamaist niego wcześniejszą kolację, a
                nieraz nie zjem kolacji, codzień inaczej...kończę kromę i ładuję kawkę...
                • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 08.07.06, 12:34
                  lavazza uruchomiona, ale ciągle myślę o cudownym koktailu jabłkowo-cynamonowym,
                  na który sobie pozwoliłam kilka dni temu...czuję się przy tym, jakbym zdradzała
                  lavazzę...
                  • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 08.07.06, 18:33
                    jadę z lavazza po raz drugi...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 09.07.06, 21:58
      czas na kawe...
      wszyscy chyba mecz ogladaja...
      • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 09.07.06, 22:03
        nie wszyscy, piję wodę z cytryną...ugotowałam się, nie ma jak powrót z pracy w
        wolny dzień...
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 09.07.06, 23:34
          i rooibos z pomarańczą...
          • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 10.07.06, 00:11
            i znowu woda z yctryną i kostką lodu...tak na orzeźwienie...
            • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 10.07.06, 12:21
              Kawuję się rozkosznie...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 10.07.06, 16:01
      czas na kawe...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 10.07.06, 22:27
      woda z lodem..

pusto cos dzisiaj w S@lonie.
      • frida2 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 10.07.06, 22:31
        Ekspres włączony, zanim kawa się zrobi wyjdę z psem.
        • dimanche Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 10.07.06, 23:11
          Ja też wychodzę z psem, a potem będę piła waniliową Dilmę i konsumowała
          kolacyjkę - dziś pomidorek...
    • skiela1 Re: ~~***~~~CAFE ZACISZNA II~~***~~~***~~~~~~~ 11.07.06, 16:11
      za cieplo na kawe...
      soczek dla odmiany..

dzis dzien troche zwariowany..tzn.duzo pracysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka