sibeliuss 29.06.07, 17:11 Czy warto? Zawsze uważałem, że nie warto i nadal tak uważam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rico-chorzow Re: Poświęcanie się 29.06.07, 17:16 Ogólnie rzecz biorąc - nie warto -,jednak są rzeczy dla których - się poświęcić - się powinno. Odpowiedz Link
rene8 Re: Poświęcanie się 29.06.07, 17:20 To zalezy w jakiej intencji, sprawie. I co rozumiesz przez "poświęcenie się"? Bo to zbyt ogólna formuła. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Poświęcanie się 29.06.07, 19:00 Czasem warto, byle nie kosztem całej siebie. Odpowiedz Link
rene8 Re: Poświęcanie się 29.06.07, 19:35 Agulaszek no dobrze. Nie całą siebie. A jeżeli masz brata, siostrę...no kogoś kto Ci jest jest najbliższy. I możesz mu pomóc w przeszczepie. To jest poświęcenie, i to cała sobą. Dlatego pytałam o jakie poświęcenie chodzi. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Poświęcanie się 29.06.07, 19:42 Tak pytanie bardzo ogólnikowe. Ja je zrozumiałam jako pytanie o formę filantropii w stosunku do obcych, nie tak bliskich ludzi. Pewnie, że nerkę czy kawałek wątroby bym oddała gdyby tylko zaszła taka potrzeba. Odpowiedz Link
rene8 Re: Poświęcanie się 29.06.07, 20:14 A wracając do pytania. W filantropijnym znaczeniu to już teraz jesem rozważna. Ale bardzo emocjonalna, co ma wływ na moje decyzje. Z punktu widzenia praktycznego , oddam wszystko za moje dzieci. Ale jak zacznę rozdzielać to mi nie wychodzi. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Poświęcanie się 29.06.07, 20:18 sibeliuss napisał: > Czy warto? Nie lubie nawet tego slowa. Dla mnie to slowo ma bardzo negatywne zabarwienie. Poswiecac sie to rezygnowac z czegos.. a z tym zawsze wiaze sie jakis zal. Jezeli kochamy kogos to zrobimy wszystko,wiele - bez poswiecania sie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Poświęcanie się 30.06.07, 00:50 Ponadto jednak człowiek chyba ma później jakieś oczekiwania np. wdzięczności i czuje się rozczarowany. Odpowiedz Link