sibeliuss 27.11.07, 19:55 Na TVN7 leci wersja oryginalna, przy całym szacunku dla Agnieszki Dygant - nie sięga oryginałowi do pięt. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fedorczyk4 Re: "Niania" 27.11.07, 20:37 Orginal mialam okazje w calosci ogladac we Francji, z dubbingiem. Istotnie jest nieporownywalnie lepiej grany. Moj ulubiony kamerdyner w wersji amerykanskiej jest po prostu nie do wyjecia. Nasi aktorzy po prostu staraja sie byc tacy sami, ale nie to im nie bardzo wychodzi. Dygant jest jeszcze z caloksztaltu najlepsza ale reszta...A zwlaszcza "dzieci" sa fatalne. Odpowiedz Link
c.kapturek Re: "Niania" 27.11.07, 20:47 jako pierwszy wersje oryginalna z pomyslodawczynia fran drescher puszczał juz polsat kilkanascie tal temu, moi drodzy podobno agnieszka dostala nagrode jako najlepsze kopia fran. to podobnie jak "hele w oplałach" czyli "greace w opalach", ktorą swietnie grała brett butler tez na antenie polsatu. jednym sie róznią, w wersjach polkich graja młodsze aktorki szczerze mowiac to powielanie jest bezsensu. sztuka sitcomu jest jescze w polsce mało znana stad chyba nagrywanie nie bardzo wychodzi Odpowiedz Link
c.kapturek Re: "Niania" 28.11.07, 11:29 mi bardziej pasowaly relacje asystentki i kamerdynera w oryginale, niz tamary arciuch z adamem ferencym, tamtym lepiej ta uszczypliwosc wyhodzila Odpowiedz Link
kriss67 Re: "Niania" 28.11.07, 16:13 I z tamtej asystentki to prawdziwa laska jest A z pani Arciuch żadna... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: "Niania" 29.11.07, 22:39 Tamten humor jest bardziej cięty ps. dla mnie Dygant nie emanuje seksem, no przykro mi, ale stanowczo jest to Mariolka z Leśnej Góry Odpowiedz Link
kris01 Re: "Niania" 27.11.07, 22:22 Mi się kiedyś bardzo podobał oryginał a teraz wręcz odwrotnie - Dygant i Kot są rewelacyjni - nie mówiąc już o "Kondziu" Odpowiedz Link
kriss67 Re: "Niania" 28.11.07, 09:47 Czołem Jesli mam mozliwość, oglądam "Pomoc domową". Serial kapitalny, i racja - zdecydowanie lepszy od rodzimej "Niani". Wiesz Sibeliuss, porównując oba filmy uzmysłowiłem sobie, co to jest licencja telewizyjna. Myslałem, że kupienie licencji oznacza przyjęcie jakieoś pomysłu, ale realizacja jest juz dośc swobodna. A tu zobacz - kropka w kropke nasza "Niania" odpowiada "Pomocy domowej". Nawet czołówka serialu jest identyczna. Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
c.kapturek Re: "Niania" 28.11.07, 11:31 fakt Krissie, to jak z licencjami na teleturnieje np ostatnio powrót kola fortuny, ciekawe czy formulka "magda pocałuj pana" tez identyczna jak w oryginale hehehehe Odpowiedz Link
kriss67 Re: "Niania" 28.11.07, 11:43 Czołem Kapturku A tego "Koła fortuny" nie ogladałem jeszcze. Na jakim kanale to leci? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: "Niania" 29.11.07, 22:42 Licencja nie pozwala zmienić niczego konkretnego w coverze. Odpowiedz Link