kriss67 18.01.08, 08:33 Czołem piątkowo Ludziki salonowe W Warszawie pogoda paskudna. Ciemno za oknem, od paru godzin siąpi deszcz. Człowiek nie wie, czy śpi jeszcze czy juz sie obudził. Brrr, smutna jesien w tym zimowym dniu.... A jak z pogoda u Was? Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 08:34 Wychodzę z bramy a tu nad Białołęką Szlachecką piękna tęcza. Odpowiedz Link
kriss67 Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 08:36 Czołem Sibeliss Powaga czy sobie żarciki stroisz? Takie cuda teraz w pogodzie są, że wszystko mozliwe, nawet tęcza Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 10:38 Piękna tęcza, jak dojechałem do pracy już jej nie było. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 08:56 paskudnie... a mnie jeszcze w dodatku połamało, dobrze, że zaraz weekend to się wygrzeję Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 09:03 nie, jakieś przeziębienie łażą ludzie po tych forach, kichają i kaszlą na ekran i na klawiaturę i potem takie rezultaty ) Odpowiedz Link
kriss67 Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 09:08 O matko, no tak - wszystko przez sieciowe zarazki... Jak tak dalej pójdzie, salonowicze przez sieć będa sie rozmnażać Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 09:18 o sieci nie słyszałam, ale przez telewizję tak )) moja sąsiadka ileś tam lat temu, dzięki panu "adin, dwa, tri, czetyrie" se wzięła i zaszła )) Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 10:21 Tak samo ponuro jak w Warszawie,tylko jeszcze nie pada. Odpowiedz Link
mabiwy Re: Ciemno, desczowo... 18.01.08, 15:29 kriss67 napisał: Czołem piątkowo Ludziki salonowe >W Warszawie pogoda paskudna. Ciemno za oknem, od paru godzin siąpi > deszcz. Człowiek nie wie, czy śpi jeszcze czy juz sie obudził. Brrr, smutna jesien w tym zimowym dniu.... > A jak z pogoda u Was? popołudnie, bez zmian: szaro, buro, deszczy. Nic to , piątek. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 08:49 dzisiaj to samo jak nic trzeba wracać do łóżka Odpowiedz Link
e._ Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 12:34 A u nas jeszcze prąd wyłączyli! Podobno nie miała Praga Południe i Wawer! Ale już jest. Filiżanka pusta po herbacie, na kanapie czeka na mnie mój ulubiony weterynarz, James Herriot - mam chyba wszystkie jego książki. Jeszcze godzinka dla siebie a potem rzucam się w wir towarzyski. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 14:36 o a ja myślałam, że to znowu siadł pion na klatce, a to jakaś większa awaria była, na szczęście krótka Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 16:42 Na Gocławiu prąd już jest, ale kaloryfery zimne i ciepłej wody brak. Na rogrzewkę mam różne prace domowe, A weterynarza Herriota też miło wspominam. Gdy go czytałam, żałowałam, że nie obrałam sobie kiedyś tego zawodu. Tylko czy miałabym tyle wdzięku, co on, gdy uganiał się za chorym kotkiem? Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 17:45 u mnie na Kamionku/Grochowie grzeją,a prądu nie było z pół gosziny koło poludnia Odpowiedz Link
projek Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 18:22 Na Starej Pradze prąd jest. Czy nie było - nie wiem bo na godzinę z domu wyszedłem. Teraz widzę że za oknem znów barowa pogoda. Nic tylko przespać się do wiosny. Odpowiedz Link
mabiwy Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 19:46 prąd posiadam, w różnych formach i w tej odpowiedniej do pogody też. Dzień całkiem, całkiem, mimo, że deszczy. Tak szybko mija Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 22:34 ten do herbatki też?? nic to, od północy kolejne Odpowiedz Link
frida2 Re: Ciemno, desczowo... 19.01.08, 22:41 Leje od samego rana. Gorąca herbata, kocyk - przepis na taki weekend. Odpowiedz Link
kriss67 Leje i leje... 21.01.08, 15:36 Jesiennnej pogody ciąg dalszy. Pada od świtu, wieje...Paskudnie jednym zdaniem... Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Leje i leje... 21.01.08, 20:53 20 lat temu ten deszcz byłby śniegiem i od razu humory byłyby lepsze Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Leje i leje... 22.01.08, 16:27 Dzisiaj śnieg był przez chwilę, tylko w oknie, bo na ziemi zamieniał się w breję. Bogowie, jeszcze te parę stopni w dół Odpowiedz Link
kriss67 Snieg, deszcz, deszcz ze śniegiem.... 22.01.08, 16:31 Czołem Prażanka Eeee, chyba lepsza breja niz slizgawica. I zobacz - dzis w Warszawie wszystkie mozliwe kombinacje: snieg deszcz deszcz ze sniegem śnieg z deszczem deszcz z deszczem śnieg małe płatki ze sniegiem wielkie płaty.. ps. Prażanka, jak to bogowie Widze koleżanka przemyca pogański politeizm cichaczem Pozdro Prażanka Krzysztof Odpowiedz Link
parachute Słonecznie... 23.01.08, 15:56 dziś było...nawet bardzo bardzo bardzo... w pewnym momencie nadmiar słońca zaczął mnie już irytować, zwłaszcza jak siedzieliśmy na przeszklonej klatce schodowej przepisując wyniki badań do naszych historii chorób...kuleżanka nauczyła mnie po hiszpańsku nowego zwrotu..."no te queies"...i to by było na tyle Odpowiedz Link
kriss67 I w Wawie słońce:) 23.01.08, 16:05 Czołem Podobnie jak u Parachute - w Warszawie od rana piekne śłońce. I trzyma lekki mrozek... ps.no te queies - czyli? Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
prazanka44 Re: I w Wawie słońce:) 23.01.08, 16:57 Dzieńdoberek Przyjemny był spacerek. Martwię się tylko, że pająki ptaszniki i węże dusiciele przemycone przez granice, a na skutek trudności ze zbytem wypuszczone w krzaki, mogą przetrwać zimę Odpowiedz Link
parachute Re: I w Wawie słońce:) 23.01.08, 21:13 w przyjemnym też uczestniczyłem...właśnie ze spaceru po gdyńskim bulwarze wróciłem Odpowiedz Link
mabiwy Re: Ciemno, desczowo... 24.01.08, 15:33 znowu ćmok, ale mniejszy niż miesiąc temu Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ciemno, desczowo... 26.01.08, 15:10 Witajcie Dziś wiatr mi porwał kapelusik i musiałam powrócić do mego beretu mo- herowego, którego się ostatnio wstydziłam, aż tu okazało się, że on się jednak najlepiej trzyma mojej głowy. Co to może znaczyć? Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 26.01.08, 18:40 wraca stare ) <odpukać w niemalowane drewno> Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ciemno, desczowo... 26.01.08, 23:50 Albo temu staremu wydawało się, że jest nowe, czy też młode? Odpowiedz Link
okularnica11 Re: Ciemno, desczowo... 27.01.08, 00:25 co prawda już jest niedziela, ale nadal jest deszczowo i wietrznie pod Warszawą.....nie wiem czemu...lubię taką pogodę.... Odpowiedz Link
parachute Ciemno, desczowo... 27.01.08, 12:01 już mnie to zaczyna lekko irytować poza tym po przedzimowym remoncie ścian zewnętrznych, założyli takie parapety że teraz spadające krople to symfonia której nie powstydziłaby się najlepsza filharmonia... długość koncertu ma jednak swoje granice Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Słonko się przebija :) 28.01.08, 17:14 Dzisiaj też był spacerek w słońcu. Powrót kapelusika, beret won Na Gocławiu dużo gawronów, trochę gołębi, a wróble to może jeszcze w tym czymś, co było parkiem ocalały. Na spacerze do Saskiej ich nie widać, a kiedyś było dużo. Odpowiedz Link
agulaszek Re: Ciemno, desczowo... 31.01.08, 06:58 brrr, taka niemiła niespodzianka po wyjściu na dwór )) Odpowiedz Link