sibeliuss 06.03.08, 12:31 Czym pachnie zbiorowa kuchnia? Oto poradnik, jak jeść w pośpiechu i przeżyć. www.polskatimes.pl/363,25864.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tjbazuka Re: IKEA na widelcu 06.03.08, 12:49 kupuje sledzie w IKEA. W sosie czosnkowym. polecam. Hot doga tez zjem .Moze kultowe ale jadlem lepsze. Ogolnie za dosyc tanie pieniadze mozna poprobowac ciekawej kuchni i w zaleznosci od naszych indywidualnych potrzeb odrzywczych wyjsc najedzonym albo glodnym. Odpowiedz Link
agulaszek Re: IKEA na widelcu 06.03.08, 13:45 i, jak widać na Twoim przykładzie, żarełko nietrujące )) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: IKEA na widelcu 06.03.08, 20:11 Lubię te tanie hot dogi, ale ja w nich nie doszukuję się cymesu - kupuję, jako integralną część zakupów w Ikea. Odpowiedz Link
e._ Re: IKEA na widelcu 07.03.08, 08:13 W Ikei bywam często. Raz, że moje dziecko jest fanem klopsików (nauczyłam się w domu robic bardzo, bardzo podobne). Dwa, ze ja tę jego pasję podzielam. Trzy, że niekiedy umawiam się tam na plotki z przyjaciółką, bo to w pół drogi między nią a nmą no i fajne bieganie po sklepach, także okolicznych. Co do łososia, raz był nieświeży i przytruł moją córkę wraz z prawiezięciem. Cop do wołowiny, podzielam opinię, że jest bezkonkurencyjna i w Warszawie drugiej takiej nie ma. Co do opiekanego camemberta - fakt, głupio wygląda z tymi frytkami (zabiera mi je i spożywa je potomek) ale sam ser z bardzo ciekawym sosem, wcale niekoniecznie z żurawiną, podoba mi się bardzo. Co do deserów - zupełnie inne, niż wszędzie, w większości warte grzechu z wyjątkiem szarlotki (jestem pies na szarlotki!) tu - nieco kitowatej i mdławej. Ale jest tanio, czysto bardzo, świeżo i pysznie. No i całkiem rano - niezłe, urozmaicone śniadanka. Gdyby ktoś chciał wiedzieć to nie, nie pracuję ani w Ikei ani w gastronomii. Po prostu od początku jeżdżę tam mniej więcej raz - dwa razy w miesiącu, no bo ta moja Krysia, zalatana jak ja, a to nas fantastycznie relaksuje: śniadanko lub obiadek, pogaduchy, zakupy, kawa i do nastepnego razu! Odpowiedz Link