frunze 12.09.03, 14:40 ...kawę i herbatę? Szklanka czy kubek? Ja osobiście wszystko z kubka, ale spotkałam się z opinią, że w szklance smakuje lepiej.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zet_a Re: W czym pijecie... 12.09.03, 14:43 Kubek, kubek i jeszcze raz kubek. Kubek kojarzy mi się jakoś tak domowo, natomiast szklanka z jakąś lurą pitą w taniej knajpie. Odpowiedz Link
jeremy27 Re: W czym pijecie... 12.09.03, 14:48 mam obsesje na punkcie kubków...lubię kupowac nowe;-0)))...zwłaszcza takie duże...gdzie mieści sie wiele napoju... Odpowiedz Link
frunze Re: W czym pijecie... 12.09.03, 14:54 Zaproszę Cię kiedyś, to zobaczysz moją kolekcję kubków Największy dylemat jest przed nalaniem herbaty lub kawy...w którym??? Odpowiedz Link
jeremy27 Re: W czym pijecie... 12.09.03, 14:57 mam to samo...ale zawsze sa ulubiione...ulubiony z czrna owieczką na tle białych otrzymany w prezencie - nie wiem czy to forma aluzji)) - uzywany wyłacznie do kawy))) Odpowiedz Link
frunze Re: W czym pijecie... 12.09.03, 15:01 Moje ulubione kubki są beżowe...kawa i herbata w białych i ciemnych wyglądają jakoś tak..no nie wiem..nie pasują mi, inaczej wyglądają, smakują i pachną Beżowy, to jest to Mam taki ulubiony, obtłuczony z lekka, z Bolesławca. Ostatnio bylam gdzieś i widziałam taki piękny, jakiego jeszcze nie mam, z dodanym sitkiem. Oparłam się, ale z trudem Odpowiedz Link
jeremy27 Re: W czym pijecie... 12.09.03, 15:09 baiłe odpadają na każdym fronxcie...nie kupuje, xle mi sie pije...ale ostnio kupiłem Liptona mój size - duży - mimo, ze nie był mi potrzebny zupełnie - ale nie potrafilem sie oprzeć)) Odpowiedz Link
frunze Re: W czym pijecie... 12.09.03, 15:17 Tak zwany nocnik Ja z takiego w pracy piję, normalny kubeczek to za mało Odpowiedz Link
balkan Re: W czym pijecie... 12.09.03, 14:53 Wyłącznie kubek... no może być jeszcze filiżanka, choć to tylko na proszonych obiadkach u Mamy.... natomiast do kubków nie mogę przekonać moich teściów... herbata ze szklanki wyjątkowo paskudnie smakuje, a kawy to chyba bym nie tknęła... kawa ze szklanki to kojarzy mi się taka z fusami na dnie... pfuj.... Odpowiedz Link
kolczatka Re: W czym pijecie... 12.09.03, 15:01 Nie będę się wyróżniać. Moją namiętnością są kubki, kubeczki, kubusie. Mój ulubiony jest z galerii Mleczki. Poza tym uwielbiam też filiżanki. Domowa herbatka z sokiem malinowym tylko z filiżanki. Odpowiedz Link
beatka33 Re: W czym pijecie... 12.09.03, 15:06 herbatkę w kubku a kawcię w filiżaneczce a piwko przy piąteczku w pokalu (już się chłodzi w lodóweczce) Odpowiedz Link
smardzew Re: W czym pijecie... 12.09.03, 15:16 frunze napisała: > ...kawę i herbatę? nie pijemy kawy ani herbaty Odpowiedz Link
kreskator Re: W czym pijecie... 12.09.03, 16:59 no pewnie że w szklance..to taki piękny rosyjski zwyczaj....czaj Odpowiedz Link
zerka Re: W czym pijecie... 12.09.03, 20:28 kreskator napisał: > no pewnie że w szklance..to taki piękny rosyjski zwyczaj....czaj A szanowny kreskator zapewne wie jak się pije po "radziecku" herbatkę-dla przypomnienia- wkłada się herbatę do ust i popija wrzątkiem-to taki piękny... Odpowiedz Link
goonia Re: W czym pijecie... 12.09.03, 19:25 Jesli w domu to tylko w filizance. W pracy herbaty nie pije, kawy tez raczej nie, a jesli juz to kupuje, wiec jest w tekturowo-papierowym kubku. Jesli gdzies daja styropianowe to nie ma mowy zebym z takiego wypila. Pozdrawiam wielbicieli kawy, herbaty i wszystkich pozostalych Goonia Odpowiedz Link
zerka Re: W czym pijecie... 12.09.03, 20:34 Zdecydowaniw kubki-obcnie mam dwa pod moją kuratelą(a może one się mną opiekują).Pirwszy -Niagara fallas-beczka,wodospad itd-zagraniczniak oraz drugi wrednie żółty -Czmuda-to chyba marka jakiegoś oleju samochodowego-pierszeństwo ma ten ,którego pirwszego dopadnę.Pozdrawiam Odpowiedz Link
wojtek32 Re: W czym pijecie... 13.09.03, 08:04 przeważnie w kuchni ) a najlepiej smakuje w porcelanie, kawa. Herbaty prawie nie pijam, jeśli już, to kubek. Szklanki są do piwa pozdr wojtek Odpowiedz Link
slo-onko Re: W czym pijecie... 13.09.03, 17:52 a ja mam taki prezent w postaci kubka i jaska. zwiazane jest to z wizyta u mnie forumowiczki "pogaduchy do poduchy", stad m.in. poducha rozmiarow "S" a kubeczek przechwycil moj malzonek, chyba bede musiala go wykupic Odpowiedz Link