Dodaj do ulubionych

Zmokłam na deszczu

21.10.03, 19:12
Jak pognałam do pracy po grafik ledwie coś siąpiło.Taka październikowo-
listopadowa mżawa.Jak wracałam to już porządnie padało, ale miałam czapkę
więc myślałam sobie: małe pifko. W domu się okazało że kurtkę i spodnie można
odwirować. I o to chodzi!
Tyle ze jakoś mnie to nie wzrusza smile))
Obserwuj wątek
    • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 21.10.03, 19:25
      Proszę sobie przestawić 2 ostatnie zdania.Cos się pokiełbasiłowink)
      • ulalka Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 19:38
        a ja lubie moknac smile))))))) fakt, teraz nie jest to najmilsze..ale lubie
        moknac smile)))))
        • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 21:21
          A ja nie lubię tachać ze sobą parasolki. Nie cierpię po prostu.Zawsze zawadza i
          przeszkadza.
          • geograf Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 21:28
            lkiii tam..nie ma większej satysfakcji niż wykorzystac wytachaną przez cały
            dzień parasolkę do celów ochronnych...
            a spacer pod parasolem w deszcz...do tego taki mocny...ech.!smile
            • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 21:36
              No jak deszcz mocny to fakt-umbrella rzeczą niezastąpioną jest, ale wczorajszy
              deszcz nie był mocny.
              • geograf Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 21:41
                takie nie-mocne deszcze oraz wiosenne-to cudo i tylko na gołe włosysmile
                zwłaszcza gdy masz ochotę do przemysleń...deszcz, deszcz, deszcz...kap kap kap...

za oknem-sucho.
                • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 21:45
                  Najbardziel uwielbiam popołudniowy deszcz latem w gorący dzień kiedy tylko o
                  wodzie z nieba wszyscy marzą. To kapanie za oknem strasznie mnie dołuje, a
                  szczególnie nocą kiedy ten dźwięk nie pozwala zasnąć.
                  • geograf Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:05
                    deszcz uwielbiam jak mam doła..oj tak...
                    a to kapanie za oknem..nic bardziej nie usypia wtedywink
                    • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:09
                      Mnie denerwuje. Kiedyś w ramach relaksu kiedy byłam strasznie zła włączyłam
                      muzykę "relaksacyjną". Nigdy więcej! Deszcz jeszcze jakoś przetrzymałam ale
                      świergot ptaków spowodował że płytka wylądowała w koszu.
                      • geograf Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:21
                        Ty brutalu!
                        widac nie każdego uspokaja spokój natury...
                        • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:22
                          Nie zawsze.Ale np. w górach uwielbiam mieszkać w pobliżu potoku.Rewelacja. Ale
                          tylko w górach.
                          • geograf Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:35
                            góry....
                            przypomniał mi się tegoroczny pobyt w górach...
                            niedaleko Bukowjny Tatrzańskiej...widok na CAŁe Tatry...cos pięknego przy
                            pięknej pogodzie...ech...
                            ja chcę wakacjesad
                            • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:38
                              Ja też uwielbiam tamte rejony - tylko kieruję się bardziej w stronę
                              Murzasichli. Blisko szlaki, czyste powietrze...też chcę wakacji zważywszy że w
                              tym roku ich nie miałam sad((
                              • geograf Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:47
                                swoją drogą-moze Ty wiesz od czego nazwa Murzasichle?
                                kiedyś góal próbował to tłumaczyć jakoby powstało to od nazwy: "mur za rzeką
                                Sichle" tylko nie pamiętam z jakiego języka to "Sichle"uncertain
                                • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:50
                                  2 lata temu wiedziałam bo też mnie to intrygowało, teraz zapomniałam.
                                  Wiem za to skąd nazwa Małe Ciche!
                                  • geograf Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 22:55
                                    skąd?
                                    a Kościelisko?
                                    • very_famous Re: Zmokłam na deszczu 22.10.03, 23:06
                                      Jak już poszedłes spać to o tym napiszę jutro!
                                      • geograf Re: Zmokłam na deszczu 23.10.03, 23:38
                                        miałaś napisac...
                                        to jak jest z tym Małym Cichym?
                                        • very_famous Małe Ciche 24.10.03, 22:35
                                          Podobno nazwa pochodzi z czasów wojny. Jak niemcy weszli do wioski to nigdy z
                                          niej nie wyszli.Już się o to górale zatroszczyli wink)) Tak po cichu....
                                          • geograf Re: Małe Ciche 24.10.03, 22:40
                                            hmmmmm...smile
                                            ciekawe...
                                            zemsty wojska niemieckiego nie było?

geneza-zaiste ciekawawink
                                            • very_famous Re: Małe Ciche 24.10.03, 22:43
                                              Wiesz przecież oni nie wchodzili tam całą armią, tylko pewnie jakies
                                              pojedyncze "patrole" szwendające się po okolicy znikały w Małym CIchym.
                                              • geograf Re: Małe Ciche 24.10.03, 22:53
                                                ale jak zniknęło pare takich patroli to chyba kogoś musiało to zastanowić, czyż nie?
                                                chociaz Niemców nie jest mi żal ani trochę..górale-porzadni ludziewink
                                                • very_famous Re: Małe Ciche 24.10.03, 22:57
                                                  Taaa, krzepę to oni mają do dzisiaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka