candycandy 05.11.03, 21:06 Ten wątek zakładam. Bo pora późna jak na salon i chyba wszyscy chrapią już na całego przytuleni do poduszek lub miętosząc wałek oparcia szezlongu wyobrażając sobie, że to coś zupełnie innego... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: ... sobie a muzom ... 06.11.03, 08:28 Wczoraj przyjechał do mnie mój serdeczny kumpel, bo jego panna pracowała na II zmianę. Grał na kompie, była 19-sta. Położyłem się na wersalce i film mi się urwał. Otwieram oczy, On śpi obok, telewizor włączony a na zegarku 22-ga. Budzę Go, mówi że tak spałem że mnie nie budził, włączył sobie TV i położył się obok - prognozę pogody jeszcze pamiętał. Większość z nas chodzi niedospana i przemęczona, kiedyś nam się to odbije na zdrowiu. Odpowiedz Link
geograf Re: ... sobie a muzom ... 06.11.03, 21:51 czy odbije się na zdrowiu? myślę,że po rpostu kiedyś,każdy z nas-zaśnie ot tak..nagle. Albo położy się i wstanie po kilkunastu godzinach...kiedyś to odespimy-ciekawe tylko jak... tak myślę. u siebie też stwierdzam efekty niedospania...oparcie głowy na ręce całkowicie zakazane...bardzo trudno utrzymć wtedy oczy otwarte Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 06.11.03, 22:26 Niedospanie w tygodniu jest zjawisiem naturalnym i jak najbardziej normalnym A w ogóle to witam, panów. Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 06.11.03, 22:49 Jest cicho, ciemno, w powietrzu unosi się zapach mandarynek. Wszystkim tym, którzy na kogoś czekają, kogoś wspominają, za kimś tęsknią dedykuję "Słodka jest noc" zespołu Kombi. Dj już wsuwa płytę w szufladę wieży... Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 06.11.03, 23:01 Ciemnorubinowa noc jeszcze trwa. Dj proponuje, byśmy wam nie przeszadzali w śnie, bo może to zaowocować koszmarami. Zapuścił jakiś cichuti mjuzik i mówi, że on chce sobie na MTV na Aguilerę popatrzeć... Odpowiedz Link
geograf Re: ... sobie a muzom ... 06.11.03, 23:26 ja na MTV popatrzyłem jedynie gdy Dido śpiewała i oczywiście wbiłem się w fotel..uwielbiam ją wieczór był piękjny,gdy słońce zachodziło,teraz już imno,zima sie zbliża i natura nam to pokazuje..chyba czas iśc spac..jutro sotatni dzień tygodnia,trzeba go wytrwać... chyba czas spać..dobranoc Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 07.11.03, 19:17 Dj uśmiechnął się oczami - lubi tę małą blondynkę. Ja swego czasu słuchałam jej pierwszej płyty prawie do zdracia, może czas znów po nią siegnąć? Chyba napiszę do świętego Mikołaja, by pod choinką położył mi "Life for rent" A teraz - mimo wczesnej pory - "Kołysanka dla misiaków" W tym pokoju bardzo cicho dziś Po trzech dniach nareszcie śpisz Gdzieś za drzwiami został ból Całych siebie chcemy dać Kilku ludzi dobrze nas zna Tylko czasem słabnie nam puls Już dobrze, dobrze już Może trzeba upaść na twarz Swoje rzeczy ubogiemu dać I zacząć malować bez farb Przeklinamy dzień za dniem Śpisz, bo życie nie jest snem Taki ciężar tylko zgina ci kark Już dobrze, już dobrze W kącie siedzi anioł stróż Strzeże naszych ciał i dusz Za godzinę muszę wyjść Przyjdź po bliskość moich ust Chcę ci dać trochę wiary w cud Póki możesz moje wino pij Już dobrze, dobrze już Odpowiedz Link
wgfc Re: ... sobie a muzom ... 11.05.04, 07:44 Sloggi napisał: > Położyłem się na wersalce i film mi się urwał. Wczoraj miałem senny dzień. Sen mnie zmorzył na dobre wyjątkowo wcześnie, nawet nie pamiętam o której. Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 16.11.03, 22:05 Ponownie wyłaniamy się razem z Dj ze wszechobecnej mgły. Ciekawe, czy ktoś jeszcze nie śpi, czy anybody's here? Żebu ocieplić nieco chłodną nockę zapuszczamy starego Micka Jagger'a i "Anybody's seen my baby"... Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 16.11.03, 22:51 Pusto w salonie, słyszę stukot klawiatury. Za oknem śpi miasto, nie długo do snu położą się knajpy i kina. Przez mrok nocy będą wytrwale próbowały przebić się światła latarni i autobusów sześćsetek. Dj pomału wczuwa się w senny klimat i kładzie w kompakt panów Borysewicza i Kukiza. "Jeśli tylko chcesz"... Odpowiedz Link
geograf Re: ... sobie a muzom ... 17.11.03, 00:06 cisza...cisza na Salonach..wręcz słychać spalanie knota naszych świec... cisza,cisza..wszyscy się przenieśli do swoich dormitoriów,badx szaleją w innych lokalizacjach..któż wie..czas przygaszać otatnie płanące knoty...kominek zabezpieczyć-sam niech się wygasi... Odpowiedz Link
ulalka Re: ... sobie a muzom ... 17.11.03, 15:32 fotel byl baaaaardzo wygodny, tylko noga mi scierpla.... heh... przejde sie do poleczki z ksiazkami Odpowiedz Link
kreskator Re: ... sobie a muzom ... 17.11.03, 17:24 taaaakkkkk, fotelik w środku dnia dla odprężenia nie zaszkodzi face to face with the fireplace....jeszcze zasnę miło podgrzewany... wszystkie światła pogaszone i tylko słychac skrzyp i trzask polan doprowadzanych do ostatecznej czerwoności...........ciemno , cicho.... Odpowiedz Link
geograf Re: ... sobie a muzom ... 17.11.03, 17:28 ewentualnie słychać w tle,od czasu doc zasu,jakieś brzdęki kieliszków..siorpanie...cicha,spokojna atmosfera... Odpowiedz Link
kreskator Re: ... sobie a muzom ... 17.11.03, 17:31 no tak przecież to Salon więc wszelkie sporzycie jest pod stałą kontolą.... widzę że jednak salon rojny..... Odpowiedz Link
geograf Re: ... sobie a muzom ... 17.11.03, 17:35 hmm..pomimo wszystko nie tak rojny jak niedawno..widac ślady na dywanie,że była tu dziś niezła grupa ludzi....teraz juz spokojniej,kameralniej,można bezkarnie wyciągnąć nogi,przejść się i pobudzowac w bliblioteczce,tudzież popatrzeć co tez za okiennica się dzieje... Odpowiedz Link
kreskator Re: ... sobie a muzom ... 17.11.03, 17:37 hem, tę obok mojego fotela zdecydowanie zasłoniłem aby sie nieco izolować od świata w który zaraz przyjdzie mi niestety wkroczyc z bólem.....na razie delektuje się cisza i zapachem książek nieco przykurzonych Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 17.12.03, 17:42 Za oknem mrok i śnieg, zaraz przyjdą święta. Coś się skończy, coś się zacznie. Pora wyciągnąć listopadowy wątek. Tym bardziej, że zapomniałam puścić jeden z moich ulubionych kawałków "November rain" Gunersów. Dj kiwa z zadowoleniem głową. Ja uciekam, zostawiam wam Dj'a i kota (wciąż bez imienia) i może zjawię się później... Odpowiedz Link
altu Re: ... sobie a muzom ... 10.05.04, 15:58 sobie a muzom.. odswieżam wątki.. bo jakos dzisiaj pracka szybko minęła.. a na necie dziwny spookój.. Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 10.05.04, 18:12 Ach joj, dawno już nas z Dj'em nie było w Salonie późną porą... Więc jako preludium do wieczornej pory puszczamy dwóch młodych, co ujęli Novikę tekstem: "Lubię jak śpisz w moim T-shirt'cie" Dla was Wienio&Pele w towarzystwie Noviki Odpowiedz Link
sloggi Re: ... sobie a muzom ... 11.05.04, 01:03 Lubie Novikę - szczególnie ten kawałek, który leci na Radiostacji, a ja go spamiętać nie mogę. Odpowiedz Link
altu Re: ... sobie a muzom ... 11.05.04, 09:17 mi też sie podoba... niezły.. Radiostacja też jest niezła... Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 11.05.04, 16:38 Spacer po miłość może? Ja jestem happy bo mam całą płytę Noviki Odpowiedz Link
altu Re: ... sobie a muzom ... 11.05.04, 19:10 moze jakiegos malego piracika mi sie uda zalatwic? Odpowiedz Link
candycandy Re: ... sobie a muzom ... 12.05.04, 14:26 Nie, nie i jeszcze raz nie dla piratów! Płytka nie jest taka droga: ok.40 pln w Trafficu, w necie można znaleść jeszcze taniej, ja nabyłam w Vividzie za ok. 33 Odpowiedz Link