Dodaj do ulubionych

Co ile ludzie piorą odzież??

16.11.03, 14:26
Stwierdzam, po dzisiejszej podróży busem linii 169, ze ludzie nie piorą
ciuchów na tyle często, aby nie śmierdziały potem. To, ze odzież nie ma
plam, zabrudzeń nie świadczy przecież, że nie jest przepocona. Dziwny jest
ten nasz naród. Kiedys w TOK FM byl program o higienie - często go
wspominam. Okazało się, ze ludziska potrafia cały tydzień chodzić w tej
samej bieliźnie, najrzadziej piorą swetry i bluzy - średnio co 1,5 miesiąca.
Czy ludzie nie maja węchu, czy może myślą, że ciuchy maja tak "pachnieć"?
Obserwuj wątek
    • zz_beatka Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 16.11.03, 14:29
      codziennie komplet zdejmuję z siebie i piorę, wyjątek garsonki (po przyjściu do
      pracy marynarka wisi większą część dnia na fotelu) i 'garnitur' spacerowy czyli
      ciuchy na spacer z psami piorę raz na tydzień
      • very_famous Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 16.11.03, 15:29
        Nie znoszę brudnych i śmierdzących, "znoszonych" ciuchów. Uważam że po to jest
        pralka aby w niej prać, nawet te grube rzeczy - dżinsy i polary, swetry -
        uwielbiam czyściutkie i pachnące, nie pisząc o reszcie!
    • ann.k Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 16.11.03, 15:49
      Niektórzy zdecydowanie za rzadko. W spodniach mogę chodzić nawet pięć dni. W
      bluzie/swetrze góra dwa dni, o ile zmieniam codziennie koszulkę noszoną pod
      spodem. Jeśli bluzę noszę na gołe ciało, również "starcza" mi na jeden dzień.
      Latem koszulki codziennie (no chyba, że jest potworny upał, wówczas bywa, że
      zmieniam dwa razy dziennie).
    • lukullus_sloggi Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 16.11.03, 16:09
      sloggi napisał:

> Stwierdzam, po dzisiejszej podróży busem linii 169, ze ludzie nie piorą
      > ciuchów na tyle często, aby nie śmierdziały potem. To, ze odzież nie ma
      > plam, zabrudzeń nie świadczy przecież, że nie jest przepocona. Dziwny jest
      > ten nasz naród. Kiedys w TOK FM byl program o higienie - często go
      > wspominam. Okazało się, ze ludziska potrafia cały tydzień chodzić w tej
      > samej bieliźnie, najrzadziej piorą swetry i bluzy - średnio co 1,5 miesiąca.
      > Czy ludzie nie maja węchu, czy może myślą, że ciuchy maja tak "pachnieć"?
      >
      Chciałem dodać,że prowadzę badania naukowe i przeprowadzam badania
      organoleptyczne w autobusach stąd wiem kto czym pachnie i po ilu dniach.
      • very_famous Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 16.11.03, 16:12
        A wyniki opublikujesz w SuperExpresie, czy to praca licencjacka?
      • lekia lukullus_sloggi 17.11.03, 14:52
        Czyżby jakaś fuzja została dokonana?A powiadały jaskółki,że....
        • sloggi Re: lukullus_sloggi 17.11.03, 18:15
          To nie fuzja, tylko gościu udaje kogoś kim nie jest.
    • czarna33 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 16.11.03, 16:35
      Ludzie nie piora i sie nie myja to fakt.Ostatnio zaskoczyla mnie wypowiedz
      mojej kolezanki z pracy"Zdjelam z wieszaka ta bluzke,w ktorej wczoraj w pracy
      bylam popsikalam dezodoro i juz bylam gotowa"Chodzilo o wyjscie na jakies tam
      spotkanie.W ostatniej chwili sie w jezyk ugryzlam,po jaka cholere te bluzke na
      wieszak wieszala a nie wrzucila do kosza.
      • very_famous Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 16.11.03, 16:38
        Zrobiło mi się niedobrze po Tej opowieści uncertain
        • czarna33 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 16.11.03, 16:51
          Ciesz sie ze z takowymi nie pracujesztongue_out
          • pchla_sza_chrajka Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 00:43
            Pytanie powinno brzmieć: ZA ilesmile
            Pięć lat się użerałam z żetonami w akademiku. I te kolejki po kluczyk do
            pralni. Istny folklorsmile))
            • szkodnik1 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 07:33
              ....moja żona mogła by się w ogóle nie myć, ciuchów sobie nie prać.....smile)))
              jestem pieprzonym fetyszystą, kocham jej zapach.....smile)))
              szkoda że jest czyścioszkiem....smile))))
              pozdrawiam....
              • brookie Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 12:42
                Ubranie, skora i wlosy to miejsca gdzie bakterie sie rozwijaja- to kazdy wie.
                Ktos moze miec swieze ubranie ale wlosy nieumyte przez kilka dni i tez jest
                chodzaca bakteria do tego odor niemytej glowy odpycha mnie jak diabli. Wiem,
                ze nie da sie uchronic od bakterii bo sa wszedzie ale mozna ich ilosc
                zredukowac.
                • very_famous Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 12:50
                  Fuuuuuu! Brookie - trafiłaś w sedno. Śmierdząca głowa sad Ble Ble Tfu Tfu ...
                  • frunze Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 12:52
                    Będe jeszcze bardziej obrzydliwa. Dla mnie najgorszy jest smród, jaki wydziela
                    niemyjąca się kobieta mająca akurat okres. Tego się nie da z niczym porównać.
                    • very_famous Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 12:54
                      A latem - takie niewydepilowane, nieumyte pachy? Fuuuuuuuuuuuj!!
                    • dorota.28 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 12:54
                      i chlory, które śpią w przejściu podziemnym na modlińskiej
                      • kolczatka Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 13:25
                        W przejściu podziemnym niech sobie śpią snem sprawiedliwych, ale jak wejdzie
                        taki przedstawiciel do autobusu, szczególnie dyliżansu niskopodłogowego ze
                        wspaniale zaprojektowaną wentylacją, to ja wysiadam i idę na piechotę albo
                        czekam cierpliwie na następny pojazd.
                        • dorota.28 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 13:35
                          właśnie przyszli do nas lugie na rozmowy - sądzą się z naszym klientem
                          wierzcie mi na słowo bo nie przesadzam - sztynk jest przeokrutny
                          jak siedzą w konferencyjnym to u mnie nawet śmierdzi a to jest na drugim końcu
                          biura sad(
                          ojoj, stęchły pot, tanie papierosy
                          • kolczatka Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 13:38
                            Taak, zapachy spod pachy + stary obrzydliwy dezodorant + obrzydliwe stare
                            papierochy + oddech po wczorajszej imprezie to jest to co tygrysy lubią
                            najbardziej crying(
                            • frunze Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 13:39
                              Hmm, ja pracuję w takim miejscu, że smród i bieda są na porządku dziennym.
                              • dorota.28 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 13:43
                                frunze napisała:

> Hmm, ja pracuję w takim miejscu, że smród i bieda są na porządku dziennym.

co to za instytucja?
                                • frunze Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 13:52
                                  O tak, na pewno, jak powiem to donosik murowany smile
                            • dorota.28 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 13:40
                              oni na 100% nie zmieniają ubrań
                              najlepsze jest to, że to jest całkiem poważna firma
                              jak kolega chodził do nich i opowiadał potem o tych zapachach to myślałam, że
                              przesadza
                              gdyby tylko dało się to cudo przesłac wirtualnie...
                              zaraz zwymiotuje ((
                              • kolczatka Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 13:46
                                To jest chyba w tym wszystkim "najlepsze". "Cudne" aromaty rozprzestrzeniają
                                często ludzie z wyglądu wykształceni, majętni...
                                • very_famous Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 14:04
                                  Dobrze że jestem po śniadaniu.
    • lekia Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 17.11.03, 18:38
      Dobrze jak raz na tydzień mogę odwiedzić panią Franię.
      • gacus2 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 18.11.03, 09:35
        Najlepsze sa smrody wynikajace z polewania brudu woda kolońską.
        Niestety u mnei na kolie częste to... Ja w lecie zmieniam koszule codziennie- w
        zimie czasem kiedy jest jeszcze czysta i nie ma zapachu (mało w sumie się poce)
        przechodzę dwa dni- ale to max na co mogę sobie pozwolić.
    • sloggi Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 02.03.04, 22:07
      Po dzisiejszej poróży jedną z linii zastanawiam się, czy pewna grupa społeczna
      wogóle ma węch. Czy można nie czuć własnego "zapachu"?
      • diablica_28 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 02.03.04, 22:32
        a ja się ciesze, zę przeczytałam to dopiero teraz , a nie w ciągu dnia- nie wsiadła bym do rzadnego pojazdu miejskiego- feeeeeeeeeeee
        • sloggi Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 02.03.04, 22:48
          Piechotą byś szła? W taką chlapę? Bezczelnie uchyliłem luficik i już. Ale
          obiadu dziś nie jadłem.
        • adhamah Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 03.03.04, 15:17
          diablica_28 napisała:

> a ja się ciesze, zę przeczytałam to dopiero teraz , a nie w ciągu dnia- nie
          ws
          > iadła bym do rzadnego pojazdu miejskiego- feeeeeeeeeeee

Jechałem autobusem, metrem i było ok, a teraz siedzę w kafejce internetowej i
          zbierło mi się na wymioty. Teraz moje receptory w nosie się wyłączyły na
          szczęście. Jeśli niektórzy nie mogą się myć i prać ciuchów to niech chociaż
          wietrzą!!!
      • vika411 Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 02.03.04, 22:32
        A ja znam takiego jednego, ktory skarpetek nie pierze wcale, tylko wyrzuca
        wowczas jak sie polamia. Poki stoja w kacie sa do czestego uzytku. Majty zas
        wywala jak mu gumka peknie albo wygnija w kroku. Koszule nosi dotad az sie w
        niej dziury przetra. Podobnie swetry.Reszte garderoby grubszejoraz swe cielsko
        traktuje suta iloscia ruskiej perfumy i od tego wszystkiego jeszcze nie umarl.
        Wniosek:
        Ma leb na karku! Pomyslcie ile on zaoszczedzi na proszku do prania i mydle
        przez cale swoje smierdzace zycie?!smile
    • ejno Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 02.03.04, 22:28
      Smród jest straszny wszędzie bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee a jak się w pracy tak
      nawącham to za mną przez cały dzień chodzi hehehehe.Ja piorę czesto
      dodam smilesmilesmile żeby nie było wątpliwości, że to mój smródsmilesmilesmile
      • lodbrok Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 03.03.04, 08:27
        Tak... niektorzy postępują zgodnie z zasadą że jak sie wysuszy to się wykruszy.
        A tu proszę państwa trzeba myć a nie wietrzyć!
        A propos tego wątku i zawartych w nim obrzydliwości pozwolę sobie zadać
        pytanie: Kiedy człowiek może zdjąć majtki przez głowę? Odpowiedź: Jak mu
        przegniją w kroku... Pozdrówkasmile
    • jokl Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 03.03.04, 08:41
      Kiedyś pracował w tej samej firmie co ja pewien chlopak - wydawało by się, że
      dość inteligentny (kończył wówczas studia), a śmierdział tak, że nawet trudno
      opisać. Koledzy w delikatny sposób dawali mu to do zrozumienia, że moze by
      zmienił bieliznę i umył się od czasu do czasu. Na co on żalił się, że jak
      przychodzi wieczorem do domu to jest tak zmęczony, że pada spać w tym co ma na
      sobie, a rano nie traci czasu na głupie procedury bo jest już ubrany i może od
      razu wychodzić. Jedno trzeba mu przyznać - miał w pracy szczoteczkę do zębów i
      zęby mył codziennie.
      Te rzeczy wynosi się z domu, jak mama nie nauczy to chyba już nic nie pomoże.

• slodkoslony Re: A we Francji ... 03.03.04, 09:59
        ... zużycie mydła jest jeszcze niższe niż u nas .
        I jakoś im to nie Szkodzi a czasami nawet ...

Sloggi'ego proszę o wytypowanie swoich ulubionych perfum , gdy :
        - wywalą Cię z pracy,
        - bank wypowie umowę kredytową na mieszkanie [owe zabierając wraz z
        ruchomościami].

Oczywiście ONI powinni pięknie pachnieć L'Orealem . Są tego warci.
        • sloggi Re: A we Francji ... 03.03.04, 10:05
          Gdy wywalą mnie z pracy nadal się będę mył, nie trzeba używać kosmetyków
          zapachowych, aby nie śmierdzieć. Wystarczy woda i najtańsze mydło.
          Mieszkanie kupiłem za gotówkę, bo ja jestem z tych co oszczędzają aby kupić,
          a nie kupić i spłacać.
        • tilex Re: A we Francji ... 03.03.04, 15:48
          niestety uważam, że szkodzi. Francuzi uchodzą za brudasó i ja to też
          potwierdzam. Nieprzypadkiem młoteczki na wszy to francuski wynalazek...
    • ejno Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 03.03.04, 15:25
      Sczerze mówiąc temat jest szerszy niż nam sie wydaje, bowiem są ludzie którzy
      sa chorzy na jakąś chorobę związaną z gruczołami potowymi i tu się pojawia
      problem ponieważ żadno mycie nie pomoże a perfumy tylko pogarszają sprawę,
      warto się czasem nad tym zastanowić jak komuś chcemy zwrócic uwage, że
      smierdzismile To jest bardzo przykre, własnie się dowiedziałam, że moja
      rodzicielka pracowała z taką panią. Chorobę leczy się latami a w niektórych
      przypadkach nic nie pomagasad Tej pani się akurat udało po wieloletnim leczeniu
      ale nie wszyscy mają tyle szczęściasad Przykresad To jest tak jak te starsze
      osoby w autobusach, które syfią z powodu moczu, tez są chorzy ale co czy mamy
      im zabronić jazdy komunikacją miejską???
      • sorbet Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 03.03.04, 16:04
        Mnie przeszkadzają zapachy "poobiadowe", więc mam w pracy bluzę do chodzenia na
        obiad, hehe. Ale poźniej włosy nadal śmierdzą kotletami.
    • ejno Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 03.03.04, 16:12
      O prosze jak to się niektórym powodzi hehehe obiadki w pracysmile
      • sorbet Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 03.03.04, 16:47
        hehehe, nie jesz nie zyjesz smile
    • ejno Re: Co ile ludzie piorą odzież?? 03.03.04, 16:50
      Taaaaaaaaa to ja chyba z takim hasłem wyskoczę do swoich przełożonych heheheh
      biorac pod uwagę, że jem cebularza w pracy bo mam baaaardzo dużo przerwysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka