sloggi 05.12.03, 18:02 Obym tam tylko nie padł z nudów. Ciekawe jakie będzie towarzystwo. Kurso-konferencja - mam dziwne wrażenie, że będzie sztywnawo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 05.12.03, 18:58 ojojoj...i to na jak długi czas jedziesz... wracaj szybo (a w przerwach znajź jakąś kawiarenke internetową Odpowiedz Link
szampon4jajeczny Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 05.12.03, 18:58 będziemy za slogim tęsknić jak go długo nie będzie. Odpowiedz Link
geograf OZ dojechał!!! 07.12.03, 20:38 OZ kazał przekazać,że dojechał cały i zdrowy;śniegu do połowy łydki już w Sudetach napadało,pokój ma niezły...facet będzie z życia korzystał specjalny przekaźnik-geograf. Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 21:06 To jest święta prawda, od Wałbrzycha jest bialutko, a od Marciszowa to już prawdziwa zima. Jechałem 13 godzin i omal się na dzień dobry nie zabiłem na Wschodnim w Warszawie. Pośliznąłem się na peronie i uderzyłem całymi plecami o asfalt, nie mogłem wstać, ani złapać tchu. Ludzi było pełno, ale nikt mi nie pomógł. Już myślałem, że pociąg pojedzie beze mnie. Tu w Szklarskiej zima na całego, jest -11 stopni, śniegu prawie do kolan, ślisko; zima totalna. Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 21:10 Cos mnie tknęło i zabrałem kalesony, a jestem w martenkach; one wystarczą. Odpowiedz Link
very_famous Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 21:19 Dobre i to. Tylko kto będzie mnie rano budził, bo na pewno nie moje budziki... Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 21:20 Wracam do Warszawy w czwartek wieczorem, zatem trzeba Ci jakąś zastępczą zegarynkę znależć. Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 21:44 W takie zimno może być problem. Fakt - ale nie poddawaj się tak łatwo. Odpowiedz Link
very_famous Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 21:47 PPPPPPPPPPPPPP Łatwo powiedzieć. Lepiej się pochwal gdzie od razu znalazłeś internet i jaki masz pokój. Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 21:54 Hotel ma dla gości darmową cyber-cafe, tylko sprzęt marnej jakości. Mam pokój na półpiętrze z widokiem na Szrenicę i ośnieżone zbocza. Wkoło mało zabudowy więc krajobraz bajeczny. Pokój jest 2 osobowy, ale jestem sam. Bardzo elegancki, łóżka niemalże królewskie, TV, i tego typu bajery. W łazience jest kabina prysznicowa (wolałbym wannę). Odpowiedz Link
very_famous Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:03 Zabiłeś mnie opisem. Zajebiste warunki, widoki a Ty narzekasz że wanny nie ma!!! Wstydź się!!! Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:07 Jestem jak rewolucja październikowa, wiecznie mi mało. A teraz powoli zmiatam spać. Jutro też zajrzę wieczorkiem. Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:14 Po tym upadku bardzo źle się czuję, zatem dziś na sucho. Odpowiedz Link
very_famous Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:21 Poobijałeś sobie kręgosłup, nerki i płucka. To może by tak do lekarza Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:25 Wszystko mnie boli, tragedia. Płucka to na 100%. Odpowiedz Link
very_famous Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:29 Biedactwo.... Pozwij PZU o odszkodowanie - w końcu wypadek zdarzył się kiedy zamierzałeś jechać na delegację!!! Odpowiedz Link
geograf Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:33 w sumie to powinien pozwac PKP,bo to na jego nieodlodzonym/nieodśnieżonym gruncie się wydarzyło..ale czy coś można dostać od trupa? pozwij PZU gorzej jak Cię za to wywalą (ale wtedy będzie na V_F) Odpowiedz Link
very_famous Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:45 Zaraz - jeśli OZ ma pozywać PKP to niech zacznie od Gacusia ))) W końcu to Jego firma! Geo-Ty nie bądź taki mądrala, że będzie na mnie PPPPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link
geograf Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:15 on człowiek pracy-szkolenia i ma pić?? niech lepiej wczesnie pójdzie spac..13 godzin podróży... bo nawet tak samemu popijać totak..nie teges.. Odpowiedz Link
very_famous Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:23 Geo-nie znasz się - praca pracą - ale po tak długiej podróży właśnie dobry drink przed pójściem spać to jest TO co tygrysy lubią najbardziej! Odpowiedz Link
geograf Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:29 owszem,nie znam się... ale może skoro Sloggi jest w tak ekskluzywnym hotelu-mają może tam jakieś zaplacze pielęgniarskie? Coby zbadali nam OZa...bo smutno słuchać o bólach jego.. Odpowiedz Link
very_famous Re: OZ dojechał!!! 07.12.03, 22:32 No właśnie przed chwilą to zaproponowałam. Takie upadki różnie się mogą skończyć.... Odpowiedz Link
maniek2000 Re: OZ dojechał!!! 08.12.03, 16:08 dobrzes zes caly dojechal... moze w szklarskiej jakies oklady se zapodasz... dobrze wiedziec, ze przynajmniej zima zawitala w gory... bedziesz gdzies sie wypuszczal... ? w sumie mozna nad wodospady pojsc o ile nie byles zima... wiadomo inny klimat Odpowiedz Link
sloggi Re: OZ dojechał!!! 27.12.03, 22:36 sloggi napisał: > To jest święta prawda, od Wałbrzycha jest bialutko, a od Marciszowa to już > prawdziwa zima. Jechałem 13 godzin i omal się na dzień dobry nie zabiłem na > Wschodnim w Warszawie. Pośliznąłem się na peronie i uderzyłem całymi plecami > o asfalt, nie mogłem wstać, ani złapać tchu. Ludzi było pełno, ale nikt mi nie pomógł. Już myślałem, że pociąg pojedzie beze mnie. > Tu w Szklarskiej zima na całego, jest -11 stopni, śniegu prawie do kolan, > ślisko; zima totalna. Dzis się okazało - 2 żebra złamane. Odpowiedz Link
sloggi Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 08.12.03, 22:38 Szkolili nas do 17-tej. Nawet ciekawe rzeczy mówią. Jestem najmłodszy, chyba mnie polubili. Sami prezesi dużych firm, każą mówić sobie po imieniu - to mówię. Poszedłem później na spacer, zszedłem oblodzoną, stromą drogę "do miasta". Super spacer - nawet się nie wywróciłem. Odpowiedz Link
sloggi Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 10.12.03, 00:59 Dziś były trzy godziny przerwy, normalni ludzie sobie pili kawę i plotkowali. Ponieważ nie jestem do końca normalny ubrałem się ciepło i poleciałem kurcgalopkiem pozachwycać się zboczami Szrenicy i popodniecać Wodospadem Kamieńczyka. Cudo, cudo - mówię Wam. Odpowiedz Link
very_famous Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 10.12.03, 11:46 Wiem wiem, że tam pięknie. Wziąłeś aparat aby zrobić zdjęcia? Odpowiedz Link
yarro Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 14.12.03, 00:00 Pojechał... przyjechał... a kartka nie doszła Odpowiedz Link
sloggi Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 16.12.03, 08:31 Ja wiem, że do Szklarskiej jest hektar drogi - ale żeby kartka szła tydzień to już jest przegięcie pały. Odpowiedz Link
geograf Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 16.12.03, 08:42 do mnie doszła, o czym wiesz, w sobotę. w zasadzie jeden dzień różnicy, bo był weekend. owszem, przegięcie jeśli wysyłasz priorytet to dochodzi na drugi dzień, a jak płacisz "normalnie" to list idzie, idzie, idzie... (np. 5 dni). Odpowiedz Link
jaroslaw.lysio Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 16.12.03, 13:32 Sloggi napisał: > Ja wiem, że do Szklarskiej jest hektar drogi > - ale żeby kartka szła tydzień to już jest przegięcie pały. Prawdopodobnie kartka pocztowa została nadana jako przesyłka ekonomiczna. Dla tej kategorii przesyłek w obrocie krajowym Poczta Polska przyjęła standard jakościowy D+3 co oznacza, że co najmniej 85% procent przesyłek tej kategorii ma zostać doręczonych najpóźniej 3 dnia roboczego po dniu nadania, jeżeli nadanie nastąpiło (w przypadku przesyłek zwykłych) przed godziną ostatniego opróżniania skrzynki nadawczej. Jeżeli przesyłka została wrzucona do skrzynki nadawczej w środę po godzinie opróżniania skrzynki (na skrzynce w Szklarskiej Porębie musiałby być wtedy żeton "czwartek") i została doręczona adresatowi w poniedziałek, to należy uznać, że jej przebieg był terminowy. A jeśli została zaś nadana wcześniej to niestety nie Żeby z następnej delegacji w Szklarskiej Porębie kartki dochodziły terminowo, proszę o podanie: - w jaki dzień i o jakiej porze kartka została wrzucona do skrzynki, - do której skrzynki została wrzucona, - daty i cechy datownika, którym została ostemplowana kartka. Pozwoli to być może na wykrycie i usunięcie nieprawidłowości. Pozdrawiam JŁ Odpowiedz Link
sloggi Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 16.12.03, 13:47 I pomyśleć, że w sumie z wykształcenia jestem pocztowcem i pracowałem po maturze w resorcie przez całe 18 miesięcy ps. witam p.Jarosława. Odpowiedz Link
jaroslaw.lysio Re: Jadę do Szklarskiej Poręby 16.12.03, 13:57 sloggi napisał: > I pomyśleć, że w sumie z wykształcenia jestem pocztowcem i pracowałem po > maturze w resorcie przez całe 18 miesięcy Miło wiedzieć choć przykro, że ten stosunek pracy nie trwa nadal. > ps. witam p.Jarosława. Dzień dobry Panie Marcinie, dzień dobry Państwu JŁ Odpowiedz Link