netsmal
28.11.12, 13:10
witam serdecznie wczoraj wróciłam od ginekologa, poszłam z zupełanie innym schorzeniem, a dokladnie z prawie co miesiąc nawracającymi stanami zapalnymi. Powiedziałam pani doktor że ból jakitowarzyszy stanom zapalnym jest nie do wytrzymania! piecze, boli przy załatwianiu się , a do tego boli mnie całe podbrzusze...po zdadaniu usłyszałam, że na szyjce macicy mam polipa ;( który trzeba usunąć ! oczywiści po wyleczeniu stanu zapalnego! ale lekarz nic nie powiedziła skąd sie bierze to schorzenie! przestraszyła sie torchę informacją o szpitalu, usłyszałam ze muszę sie położyć na dwa dni, zabieg robiony jest w narkozie, ale jakiś szczególnych wyjaśnień nic jakiej wielkości jes polip! w sumie badam sie regularnie! usg pochwy, badanie i nic wcześniej nie wykryto. zamierzam to skonsultować z innym lekarzem! możliwe że te przewlekłe stany zapalne mogły mieć wpływ na tego polipa, ale poza częstym bólem w podbrzuszu nie mam innych dolegliwości...a jak u was? bać sie zabiegu? jak się do niego przygotować, i jak po nim wraca sie do zdrowia?
boję się trochę ;( i do tego ta nasza służba zdrowia....