Dodaj do ulubionych

Liceum z dobrą atmosferą Warszawa

25.01.15, 22:06
Szukam dobrego liceum (profil humanistyczny/społeczny/dwujęzyczny) ale przede wszystkim zależy mi na DOBREJ ATMOSFERZE - na którą (według mnie) składają się relacje międzyuczniowskie, relacje uczeń-nauczyciel, wydarzenia szkolne, poziom ''ciśnięcia'', wyścig szczurów itd... Będę wdzięczna za każdą opinię, a także za info o liceach ze złą atmosferą
Obserwuj wątek
    • menodo Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 25.01.15, 23:13
      A ilu punktów mniej więcej się spodziewasz?
      • chybaja99 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 26.01.15, 20:29
        mniej więcej 140 kilku, ogólnie rozważam Kochanowskiego na 1 miejsce, ale chcę jeszcze wybrać szkoły drugiego i trzeciego wyboru lub jakąś inną na 1 miejsce
        • Gość: menodo Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.15, 23:00
          Kochanowski jest OK.
          Nie jestem na bieżąco z progami, ale szkołą śrenioprogową, którą chwalą humaniści, jest też Żmichowska.
          Może zainteresuj się Kopernikiem? Do humana, jeśli dobrze pamiętam nie były tam wygórowane progi - jeśli ktoś dobrze zdał język to 140 punktów z osiągnięć szkolnych wystarczyło, żeby się dostać.
          Słowacki? Podobno sympatyczna szkoła.

Szkoły, które - biorąc pod uwagę Twoje preferencje - odradzam, to Kołłątaj, Żeromski, Rej i Zamoyski.

• chybaja99 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 27.01.15, 12:56
            Zastanawiam się, czy nie dać Żmichowskiej na drugie miejsce, ale w sumie mało o niej wiem, więc jeżeli ktoś chodzi/chodził do Żmichowskiej, to niech się wypowie o nauczycielach, poziomie nauczania, atmosfery, życiu szkoły i innych ważnych rzeczach.
            Zastanawiałam się nad humanem w Koperniku, ale myślę, że mimo wszystko się nie dostanę - progi 2013/2014 na stronie szkoły do klasy humanistycznej to 165 punktów. Co prawda wchodzi w to test, a angielski znam bardzo dobrze, ale sama nie wiem... słyszałam różne opinie.
            Do Słowackiego chodzą znajomi znajomego i opinie są podzielone - podobno te warsztaty filmowe itp. nie odbywają się.
            Do Reja na pewno nie złożę, do Żeromskiego raczej też nie, ale dlaczego odradzasz Kołłątaja i Zamoyskiego? Myślałam też nad tymi szkołami, zwłaszcza że w tej drugiej uczy przyjaciel rodziny i bardzo chwalił profil humanistyczny
          • chybaja99 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 27.01.15, 12:56
            Zastanawiam się, czy nie dać Żmichowskiej na drugie miejsce, ale w sumie mało o niej wiem, więc jeżeli ktoś chodzi/chodził do Żmichowskiej, to niech się wypowie o nauczycielach, poziomie nauczania, atmosfery, życiu szkoły i innych ważnych rzeczach.
            Zastanawiałam się nad humanem w Koperniku, ale myślę, że mimo wszystko się nie dostanę - progi 2013/2014 na stronie szkoły do klasy humanistycznej to 165 punktów. Co prawda wchodzi w to test, a angielski znam bardzo dobrze, ale sama nie wiem... słyszałam różne opinie. Do Słowackiego chodzą znajomi znajomego i opinie są podzielone - podobno te warsztaty filmowe itp. nie odbywają się.Do Reja na pewno nie złożę, do Żeromskiego raczej też nie, ale dlaczego odradzasz Kołłątaja i Zamoyskiego? Myślałam też nad tymi szkołami, zwłaszcza że w tej drugiej uczy przyjaciel rodziny i bardzo chwalił profil humanistyczny
            • menodo Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 27.01.15, 13:56
              ale dlaczego odradzasz Kołłąta
              > ja i Zamoyskiego? Myślałam też nad tymi szkołami, zwłaszcza że w tej drugiej uc
              > zy przyjaciel rodziny i bardzo chwalił profil humanistyczny"

Już nie odradzam :)
              • chybaja99 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 27.01.15, 14:42
                haha, rozumiem :)
    • chybaja99 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 26.01.15, 22:20
      ktoś coś?;)
      • maganna321 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 30.05.17, 11:44
        Proponuję Witkacego. Żoliborz. Atmosfera super luźna, ale dla osób z wysoką samodyscypliną...
    • chybaja99 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 28.01.15, 12:26
      nikt nic więcej nie wie?
    • chybaja99 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 01.02.15, 13:42
      wciąż nikt nic?
    • Gość: n Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.15, 22:32
      Odradzam LO Sobieskiego w Warszawie.
      3 lata męki, najgorsza szkoła....
      • Gość: gosc7 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.15, 18:15
        a dlaczego
      • Gość: gość LIceum im. Ruy Barbosy IP: 91.226.117.* 09.03.15, 13:52
        Latorośl znajomych sobie chwali
      • akinra Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 04.04.17, 17:35
        Wątek sprzed dwóch lat :) ale może ktoś zajrzy.
        Dlaczego to zła szkoła? Najgorsza nawet?
    • Gość: mgrtank Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa IP: *.wolomin.vectranet.pl 22.03.15, 23:09
      Zamoyski. Human jest najważniejszy jeżeli chodzi o atmosferę w CAŁEJ szkole. On żądzi tą szkołą i to dosłownie, bo w prezydium prawie zawsze jest 100% humana. Polecam. Jeżeli chodzi o ważniejsze kwestie, to myślę, że liceum i wyniki same mówią za siebie.
    • maganna321 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 19.04.17, 11:26
      Witkacy!
      • ewakawawawa Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 15.05.17, 10:28
        Maganna321 - mogę do Ciebie priva napisać?
        Na jaki adres?

• maganna321 Re: Liceum z dobrą atmosferą Warszawa 30.05.17, 11:45
          maganna1@gmail.com
    • Gość: ghjkl Czacki IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.17, 15:05
      Czacki, skala szkolna (od 1 do 6):

* relacje międzyuczniowskie: 4
      * relacje uczeń - nauczyciel: 5
      * wydarzenia szkolne: 6
      * poziom ciśnięcia: 5*
      * wyścig szczurów: 4

--
      * poziom ciśnięcia rozumiem jako O (oj jak cisną) i 6 (wcale nie cisną). 5 oznacza, że generalnie uczeń dyscyplinuje się sam. W przypadku odwrotnej perspektywy (0 - pełen luz, 6 - pełna dyscyplina) będzie 1.
      • Gość: stały gość Re: Czacki IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.17, 19:38
        Czy tam się wobec tego ktokolwiek uczy przed klasą maturalną?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka