Gość: sdfghjk IP: *.dynamic.mm.pl 18.05.15, 17:47 Szukam WSZYSTKICH mozliwych informacji i tym liceum - progi do klas humanistycznych, artystycznych i dyplomatycznej, atmosfera, wyposazenie szkoly i progi punktowe :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: LO Sobieski Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.15, 20:02 Słyszałam od koleżanki, ze jest beznadziejnie. Chodzą tam dziwni ludzie i atmosfera też jest średnia. Nauczyciele stawiają zagrożenia za jedną jedynkę ze sprawdzianu lub większej kartkówki. W pierwszej klasie jest cała masa fakultetów z których są oddzielne oceny na świadectwo. W klasie biol-chem z niewiadomych przyczyn realizowany jest rozszerzony program historii, ogólnie z tych przedmiotów nierozszerzanych strasznie cisną zwłaszcza w biol-chemach, bo w humanach trochę trochę odpuszczają. Oficjalne progi to ok.120, ale spokojnie dostawały się tam osoby ze 105-110 punktami, więc raczej nietrudno jest się tam dostać. Ogólnie wydaje mi się, że to taki typ szkoły, która za wszelką cenę chcę się podciągnąć w rankingu w związku z tym ciśnie i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
akinra Re: LO Sobieski Warszawa 04.04.17, 17:44 Czy coś się zmieniło w tej szkole na plus? Córka myśli o tej szkole ze względu na ciekawe profile klas. Aż się wierzyć nie chce, że jest to niezbyt przyjazna szkoła... Czy jest w szkole jakaś baza sportowa oprócz sali gimnastycznej? Np. boiska itp. (córka lubi aby WF był W-em, np. gry zespołowe - koszykówka, siatka, a nie był marginalizowany). Odpowiedz Link Zgłoś