Dodaj do ulubionych

pytanie o kaszkę

IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.14, 19:53
może to głupie pytanie ale czy kaszki "Zdrowy brzuszek" firmy Nestle można robić na wodzie zamiast na mleku modyfikowanym? Kupiliśmy jakiś czas temu i tak jak na mleku Młodej nie wchodzi tak na wodzie wylizuje miseczkę. Zuzia w ogóle nie chce pić mleka modyfikowanego tylko ciągle wisi na cycku. Wracając do tematu... to jak z kaszką? Na opakowaniu nie ma informacji o wodzie jest tylko o mleku. Szukałam gdzieś porady ale nie znalazłam. Będę wdzięczna za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: pytanie o kaszkę 23.04.14, 20:38
      Gość portalu: dadalong napisał(a):

> może to głupie pytanie ale czy kaszki "Zdrowy brzuszek" firmy Nestle można robi
      > ć na wodzie zamiast na mleku modyfikowanym?
      Jak jest napisane na opakowaniu, że robić z mlekiem, to robić z mlekiem.
      Najlepiej swoim.

Zuzia w ogóle nie
      > chce pić mleka modyfikowanego tylko ciągle wisi na cycku.
      A ile Zuzia ma?
      Bo w pewnym wieku pierś jest najlepsza i nic się z piersią nie równa. A już z pewnością nie sztuczne mleko...

Wracając do tematu..
      > . to jak z kaszką? Na opakowaniu nie ma informacji o wodzie jest tylko o mleku.
      > Szukałam gdzieś porady ale nie znalazłam. Będę wdzięczna za odpowiedź :)
      Robić na mleku. Najlepiej swoim.
      Jak na mleku nie wchodzi, to nie dawać tej kaszki, bo to tylko się kaszka nazywa, a koło kaszy nawet nie stało...
      Można kupić prawdziwą kaszę i gotować na wodzie. A jak zależy na czasie to kupić holle czy milupę, te firmy mają kaszki BIO/eko do rozrobienia z wodą.
      • zuzanelle Re: pytanie o kaszkę 24.04.14, 05:28
        ja robię na wodzie
    • agnieszka.lelen Re: pytanie o kaszkę 25.04.14, 01:20
      Zasadniczo nic nie stoi na przeszkodzie by produkty zbożowe przyrządzać na wodzie i po podaniu nakarmić dziecko piersią. Natomiast kasza przyrządzona na mleku stanowi samodzielny, pełny posiłek. Na opakowaniu kaszy powinna być informacja gdzie można wyjaśnić wszelkie wątpliwości.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka