Dodaj do ulubionych

wymioty po marchewce

20.04.09, 11:31
moja córka ma 5,5miesiąca jest karmiona piersią i od 4 dni zaczełam jej podawc
marchewkę ze sloiczka. na początek dałam jej łyżeczkę jednak w czwartym dniu
dałam jej 3 moze 4 lyżeczki, jadła bardzo ładnie, jednak zaraz jak zjadła
wszystko zwymiotowała łącznie z mlekiem które wcześniej wypiła. bardzo mnie to
oczywiście zmartwilo. co było przyczyna tego ze corka wzymiotowala, czyżby za
duzo zjadła? , a moze to jakas alergia pokarmowa, nie wiem co robic, czy
powinnam jej dawac marchewkę czy poczekac klika dni?
Obserwuj wątek
    • modespia Re: wymioty po marchewce 21.04.09, 11:14
      Witam i dołączam się do pytania. Mojemu synkowi rozszerzanie diety również
      zaczęłam od marchewki ze słoiczka, jednak przy każdej próbie (zdarzało się nawet
      po jednej łyżeczce)wymiotował. Odpuściłam na jakiś czas marchewkę i zaczęłam
      podawać inne warzywa. Obecnie synek ma 7,5 miesiąca i kiedy daje mu posiłki
      zawierające marchewkę czy to ze słoiczka, czy przygotowane przeze mnie, efektem
      są wymioty, często w trakcie jedzenia. Po obiadkach nie zawierających marchewki
      synek nie wymiotuje. Czy to jest alergia na marchewkę? Powinnam całkowicie
      zrezygnować z podawania marchewki czy próbować co jakiś czas? Dodam, że synek je
      bebilon pepti i po zjedzeniu marchewki nie występują u niego żadne zmiany na
      skórze, tylko wymioty.
    • joanna.czerwinska Re: wymioty po marchewce 25.04.09, 00:36
      Witam!
      Trudno powiedzieć, czy to reakcja alergiczna na podaną marchewkę, czy po prostu
      Dziecku nie smakuje, czy też było to przypadkowe zdarzenie. Warto jednak zaufać
      Maluszkowi i zrezygnować na jakiś czas z tego produktu. Wprowadzać inne produkty
      np. ziemniak, dynia itd. Za jakiś czas wrócić do marchewki i zobaczyć jaka
      będzie reakcja.
      Pozdrawiam
      Joanna Czerwińska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka