joanna_pl 04.08.09, 13:18 Kiedy i jakie mogę wprowadzać nowe produkty mojemu dziecku? Dodam, że 24.08. skończy 3 miesiące. Obecnie karmię je piersią oraz podaję wodę i herbatki rumiankową i z kopru włoskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tym08 Re: rozszerzenie diety 04.08.09, 15:11 zalecenia sa takie, zeby karmic piersia do konca 6 miesiaca. po takim czasie uklad pokarmowy jest juz na tyle dojrzaly, ze moze poradzic sobie z innymi niz mleko mamy posilkami. uwazam ze jest to logiczne, sama czekalam do skonczenia 6 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_pl Re: rozszerzenie diety 04.08.09, 18:35 tak wiem, ale od września wracam do pracy i nie będę miała możliwości karmienia piersią :( Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.czerwinska Re: rozszerzenie diety 08.08.09, 13:36 Witam! Warto zajrzeć www.forumpediatryczne.pl/txt/a,5424,2,Aktualne%20zalecenia%20%C5%BCywienia%20zdrowych%20niemowl%C4%85t%20-%20stanowisko%20zespo%C5%82u%20ekspert%C3%B3w Może warto by jednak zakupić laktator i próbować odciągać mleczko dla Malucha na czas nieobecności. Jeśli nie, to może warto zastanowić się nad włączeniem do diety mleka modyfikowanego. Generalnie zalecenia mówią, by rozpocząć rozszerzanie diety w 5 miesiącu życia. Rozpoczynamy wówczas od podawania warzyw - jeden produkt nowy co ok. 5-7 dni. Może Pani rozpocząć od podawania kleiku ryżowego lub kukurydzianego. Pozdrawiam Joanna Czerwińska Odpowiedz Link Zgłoś