dorota-on-line 13.05.10, 20:46 jest zalecana ilość białek do spożycia na dzień. a czy jest zalecana ilość węglowodanów?jakaś granica której nie można przekroczyć?jakoś w granach czy coś? Link Zgłoś Obserwuj wątek
imasumak Jest tak: 14.05.10, 11:40 Masz tabelę dozwolonych produktów, które jesz do woli. Jest też tabela dopuszczalnych produktów, które stosujesz jako dodatki. O reszcie zapominasz. Nie liczysz ani kalorii, ani ilości spożywanych białek, ani węglowodanów w dozwolonych produktach. Gdzieś wyczytałam tylko, że nabiału nie powinno się jeść więcej, niż kilogram dziennie. Link Zgłoś
muza24 Re: węglowodany 22.07.10, 20:05 To moje początki na Dukanie. I również zastanawia mnie ilośc węgli np. w jogurtach naturalnych/owocowych z niską zawartością tłuszczu. Mam na to patrzeć? Bo trudno czasami znaleźć jogurt z malutką ilością węgli. Pozdrawiam Link Zgłoś
a.agena Re: węglowodany 22.07.10, 20:12 Te węglowodany biorą się w jogurcie owocowym z owoców (przecieru, soku) a w naturalnym - z mleka w proszku czy innego stosowanego przez producentów zagęszczaczo-wzmacniacza smaku. a.a Link Zgłoś
muza24 Re: węglowodany 22.07.10, 20:16 ok, to cenna informacja. Ale nadal nie wiem jak dużą mam przywiązywać do tego wagę? Link Zgłoś
kk345 Re: węglowodany 22.07.10, 20:19 Masz przywiązywać o tyle, że węglowodanów ma być najmniej, jak się da, a dla potrzeb tego forum, przyjęłyśmy dodatkową zasadę, by w miarę mopżliwosci ilość białka była wyższa niż suma zawartości tłuszczu + węgli. Link Zgłoś
aga_piet Re: węglowodany 22.07.10, 21:30 a.agena napisała: > Te węglowodany biorą się w jogurcie owocowym z owoców (przecieru, soku) a w naturalnym - z mleka w proszku czy innego stosowanego przez producentów zagęszczaczo-wzmacniacza smaku. Mleko 0% też ma węglowodany mimo braku zagęszczaczy i owoców :P Nie da się wyeliminować całkiem węgli i tłuszczy. W najchudszym mięsie też jest tłuszcz. Ważne aby ograniczyć wszystko do minimum, w czym pomogą nam spisy dozwolonych produktów zawarte w książce. Link Zgłoś
a.agena Re: węglowodany 22.07.10, 21:53 aga_piet napisała: > a.agena napisała: > > Te węglowodany biorą się w jogurcie owocowym z owoców (przecieru, > soku) a w naturalnym - z mleka w proszku czy innego stosowanego przez > producentów zagęszczaczo-wzmacniacza smaku. > > Mleko 0% też ma węglowodany mimo braku zagęszczaczy i owoców :P Mleko "zero %" nie jest mlekiem :P a.a Link Zgłoś