Dodaj do ulubionych

wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladową

11.07.10, 19:40
a mój małżon patrzy na mnie jak na wariatkę, że ta niby dieta to
tylko pretekst, żeby nie jeść jego zapiekanki mięsno-ważywnej.
Nie wiem czy kakao, słodzik i mleko w proszku są dozwolone w I fazie
ale mam to gdzieś, tak mi jest dobrze
Obserwuj wątek
    • dordulka Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 11.07.10, 20:41
      Mniam:-)

Wyszły Tobie bezy? Jak piekłas? Jaki słodzik? Szczegóły, kochana, szczegóły:-)
    • kk345 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 11.07.10, 22:30
      OK, tylko po co udawać, że przestrzegasz diety, skoro już w pierwszych dniach
      łamiesz jej zasady? Może sobie odpuść?
      • slonce12 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 09:05
        ale co jest niedozwolone w I fazie, pół łyżeczki kakao, 1 łyżeczka
        słodzika czy jajko bo nie rozumiem?
        • madzioreck Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 10:59
          Kakao i mleko w proszku to, o ile się nie mylę, produkty tolerowane, a nie
          dozwolone. Tym się różni faza I od dni proteinowych fazy II, że można by sobie
          odpuścić te tolerowane.
          • imasumak Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 11:10
            Można sobie odpuścić, ale nie trzeba odpuszczać. Zwłaszcza jeśli są efekty (a
            są, jak wynika z suwaczka)
            Ja tam nutelle jadłam od pierwszej fazy.
            • slonce12 mleko w proszku 12.07.10, 12:42
              jeśli chodzi o mleko w proszku to w końcu z niego zrezygnowałam bo
              wyszło zbyt gęste, polewę zrobiłam bez niego, a nutelle z mlekiem
              którą zrobiłam wcześniej wszamał mój M.
      • malaga0 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 09:06
        a te bezy kupne czy pieklas?
        • malaga0 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 09:22
          w sumie to na 1 faze sie nadają jak przeczytałam w przepisach anci
        • slonce12 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 09:23
          piekłam, przepis w deserach
    • madziowy1 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 09:24
      mmmmm widziałam przepis.......i dziś zrobię - muszę!!!
      a i nie ma tu nic ze złamania zasad :))) czysty protal
      • malaga0 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 09:29
        tez upieke ale ni dzis :)
        • lou_lou_72 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 11:13
          jejku malaga idziesz jak burza !!!
          ja mam jeszcze tyle do zrzucenia a Pierdukan mi zaplanował II fazę tylko do
          19.07 ;P
          nie dam rady ;)
          • malaga0 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 12:32
            ale teraz ani rusz co si erano waze to dalej ok 61.5 kg i to 1.5 kg nie chce
            zejsc , no coz dukan mi zaplanował na 32 dni wagae na 60.5 kg wiec pewnie mam
            czas jeszcze :) a dzis mam pw i nie chce mi sie warzyw wogole, wczoraj po p tez
            mi nic nie .spadło najgorszy bedzie pewnie ten ostatni kilogram
          • mess8385 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 14:21
            dasz radę, dasz, tylko przedłużysz tyci fazę drugą, w sumie to ponoć
            II faza powinna trwać dotąd az zrzucimy tyle ile chcemy. Tak długo
            dalaś radę więc napewno tydz czy 2 tym bardziej pokonasz:):)Dla
            pocieszenia mój mąż ma 5 m-cy II fazę:). dasz radę, trzymam palce
            • malaga0 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 14:29
              Dzięki za pocieszenie! chciałabym przejsc na 3 faze
              ze wzgledu na to ze mam kamien na nerce ( taki mały ok 5mm) i cos mnie kłuje
              czasem w lewym boku z przodu i z tylu. dzis zrobiłam badanie moczu . jak odbiore
              wyniki to ise okaze co dalej mam nadzieje ze to nie z nerkami.
              • mess8385 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 15:20
                no oby, to jeszcze potrzymam palce żebyś miała wyniki w porządku:)
                • malaga0 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 12.07.10, 15:35
                  okey :)
                • malaga0 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 12:57
                  piszę jak powiedziałam. wyniki odebrałam przed chwila. sa idealne (wyniki
                  moczu) to ze mam kamienia na nerce niekoniecznie musi mi osłabiac ta dieta
                  nerki. kazdy organizm reaguje inaczej . i jak chce to kazał mi przyjsc za
                  miesiąc na powtorzenie badania moczu. dzieki za trzymanie kciukow!!!!!
      • kk345 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 15:25
        protal, protal, ale nie na I fazę
        • 0helenka Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 15:42
          Ale czemu nie na pierwszą
          • kk345 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 15:45
            Z trzech powodów:
            kakao,
            mleko w proszku
            słodzik, produkty nie przewidziane w I fazie.
            • 0helenka Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 15:59
              Ja mam w książce ze aspartam w fazie uderzeniowej , kakao beztłuszczowe,
              nawet pisze że odtłuszczona śmietana - '
              są dozwolone
              • malaga0 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 16:03
                ja tez tak czytałam ze można te składniki
                • kk345 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 17:42
                  W starej książce nie ma ich na liście dozwolonych w I fazie, te właśnie
                  zasady są zalinkowane w nagłówku forum. Poza tym faza uderzeniowa to
                  kilka dni, czy naprawdę nie da sie ich przeżyć bez "nutelli" i "bezów"?
                  • imasumak Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 23:25
                    Pewnie, że da się przeżyć, ale po co?
                    Zwłaszcza, że sam mistrz zezwala?
    • anetabp Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 13.07.10, 22:43
      taką miałam ochote na te bezy, ale mi nie wyszły :( tzn dadzą się
      zjeść, ale z bezami to mają niewiele wspólnego - nie wiem co
      zrobiłam źle. Ale ten kremik żółtkowo-kakaowy hmmm pychotka ;)
      • slonce12 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 14.07.10, 09:19
        ale co konkretnie było nie tak z tymi bezami
        • anetabp Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 14.07.10, 10:06
          nie były białe ani chrupiące. zapach jak się piekły kojarzył mi się
          z przypalaną jajecznicą. Mysle, że za wysoką temperaturę ustawiłam.
          Kiedyś tak wyszorowałam piekarnik, że nie widać podziałki
          temperatuy, więc piekę na oko5. mysle ze było ok 180st. Może to
          kwestia słodziku? Dałam niecałą łyżke płynnego huxola. A moze
          powinien być w proszku?
          • slonce12 Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 14.07.10, 10:19
            ja dałam taki do pieczenia w proszku, próbuj w trakcie ubijania
            białek czy smak ok, mi wyszedł czysty puch chrupiący ale piekłam na
            150 stopni i odwracałam, nie wyszły białe tylko jasno beżowe a
            eszcze jedno ja zrobiłam mega duże takie jak średniej wielkości
            bułki może zbyt się spiekły bo miałaś za małe
            • anetabp Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 14.07.10, 12:36
              tez zrobiłam duże - wyszło mi 6 bez. Też beżowe. Moze to
              rzeczywiście kwestia słodziku, że w płynie był. No cóż - na pewno
              jeszcze kiedys spróbuję, albo zrobię sobie normalne bezy, takei z
              cukrem w ramach uczty w III fazie ;)
              • redlimonka Re: wcinam sobie właśnie bezy z polewą czekoladow 15.07.10, 15:27
                chyba zrobię takie bezy sobie...........;)
                moze przejdzie mi ochota na pierdoły.......:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka