Gość: ANIA IP: *.chello.pl 20.07.10, 21:44 ostatni posiłek jadam ok 19 i jest to marchewka 2-3 szt, najadam się, ale o 22 robię sie głodna, spać chodzę 23-24, czy powinnam coś przekąsić czy raczej zaspokoić głód piciem wody Link Zgłoś Obserwuj wątek
dora2905 Re: Ostatni posiłek 20.07.10, 22:14 Ja jak wieczorem jestem głodna to piję wodę. Jak to nie pomaga to robię sobie np. gorącą herbatę lub miętę. Ciepłe bardziej zasyca żołądek. Ale nie używam wogóle cukru (ogólnie nigdy nie słodzę napoi :)) Link Zgłoś
mmuffinka Re: Ostatni posiłek 21.07.10, 11:02 Jeśli chodzisz spać 23-24to powinnaś jeść ostatni posiłek koło 20-21. Wtedy nie będziesz czuła głodu przed pójściem spać. :) Link Zgłoś
fitnessmaster Re: Ostatni posiłek 22.07.10, 03:41 Ja również jem ostatni posiłek około 19-20, za zwyczaj jest to coś lekko strawnego-staram się nie przejadać. Takie wieczorne obiadanie nie jest zdrowe- od tego można tylko przytyć. Jak czuje się głodny wieczorem to piję wodę lub herbatę ziołową bez cukru- takie herbatki poprawjają trawienie, a to z kolei jest pomocne w trakcie stosowania diet odchudzających. Link Zgłoś
Gość: Asfo Re: Ostatni posiłek IP: *.acn.waw.pl 26.07.10, 10:20 To ma polegać na niejedzeniu tuż przed snem a nie na niejedzeniu 5 - 6 godzin przed snem. Jeśli chodzisz spać późno powinnaś przesunąć kolację na późniejszą godzinę. Link Zgłoś
misza46 Re: Ostatni posiłek 05.09.10, 14:54 Nie masz racji Asfo. Tu chodzi o prawidłowe łączenie potraw jadalnych i dostarczanie prawdziwej wody dla człowieka. Tu tkfi cała tajemnica prawidłowej budowy ciała. Tak jak ty to robisz to jest tylko wygładzanie organizmu i kolejne problemy. Link Zgłoś
emilia.gnybek-ciosek Re: Ostatni posiłek 04.08.10, 16:37 Ostatni posiłek należy spożywać na 3-4 godziny przed snem. Dzięki temu jest on należycie strawiony przed położeniem się spać, a więc nie obciąża w nocy układu pokarmowego, ale też daje energie na regenerację nocną. Jeśli chodzi o wielkość powinien być nieco mniejszy od śniadania, a więc 2-3 marchewki to zbyt mało. Proponuję kanapkę z pełnoziarnistego pieczywa z wędliną i warzywem (pomidorem, rzodkiewką itp.) czy sałatkę warzywną z pieczywem. Link Zgłoś
nela_24 Re: Ostatni posiłek 12.08.10, 18:48 dokładnie, ja też mam zasadę, aby ostatni posiłek jeść minimum 2-3 godziny przed snem i tak jest najzdrowiej :) Link Zgłoś
paulus2303 Re: Ostatni posiłek 13.08.10, 19:42 też tak myślę ja przeważnie jem kolację o 18 i potem już nic tylko woda :) Link Zgłoś
misza46 Re: Ostatni posiłek 05.09.10, 14:49 To nie tak. O ile Cię interesuje skontaktuj się z 601 50 49 47. Należy jeść tyle ile organizm wymaga. W innym przypadku będziesz tylko wygładzać organizm i wychudzać. Po pewnym czasie będziesz grubsza niż byłaś. Cała sztuka polega na tym aby jeść do syta i sylwetkę wyszczuplać. Po zastosowaniu prawidłowego żywienia tusza nie powraca i też nie ma się problemu ze zdrowiem. Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Ostatni posiłek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 23:29 A ty znowu swoje mądrości wciskasz!!!!!! Link Zgłoś